Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Μήδεια: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη — Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Δεν θα ανοί­ξουν αύριο (Δευ­τέ­ρα) οι μονά­δες Ειδι­κής Αγω­γής και Εκπαί­δευ­σης στην Αττι­κή, ενώ κλει­στά θα παρα­μεί­νουν τα σχο­λεία σε πολ­λές περιο­χές της χώρας.

Στην Αττι­κή, άλλω­στε, δεν υπάρ­χουν άλλες εκπαι­δευ­τι­κές μονά­δες σε λει­τουρ­γία εξαι­τί­ας των περιο­ρι­στι­κών μέτρων που έχει επι­βά­λει η κυβέρνηση.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής η κατά­στα­ση θα επα­να­ξιο­λο­γη­θεί αύριο το πρωί.

Όπως προ­βλέ­πε­ται σχε­τι­κά από το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, τα σχο­λεία που δια­κό­πτουν τη διά ζώσης λει­τουρ­γία τους λόγω της κακο­και­ρί­ας θα συνε­χί­ζουν τη λει­τουρ­γία τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνω­στά αύριο δε θα λει­τουρ­γή­σουν τα σχο­λεία στις ακό­λου­θες περιοχές:

Κεντρική Μακεδονία

«Εξαι­τί­ας της χιο­νό­πτω­σης και του συνε­χι­ζό­με­νου ολι­κού παγε­τού στο σύνο­λο της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με τους δημάρ­χους των 38 δήμων της περιο­χής, την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία, την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία, αλλά και τους επτά τοπι­κούς αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες, απο­φα­σί­σα­με να παρα­μεί­νουν αύριο, Δευ­τέ­ρα, κλει­στά όλα τα σχο­λεία και οι παι­δι­κοί σταθ­μοί στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία. Σε συνερ­γα­σία με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φορείς, αύριο θα επα­νε­ξε­τα­στεί η κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί εξαι­τί­ας του κύμα­τος κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει την περιο­χή και θα ληφθούν απο­φά­σεις για την Τρί­τη», τόνι­σε ο περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, Από­στο­λος Τζιτζικώστας.

Δυτική Μακεδονία

Λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών (έντο­νες χιο­νο­πτώ­σεις-ολι­κός παγε­τός) που επι­κρα­τούν στην περιο­χή, με από­φα­ση του Δημάρ­χου Γρε­βε­νών Γιώρ­γου Δαστα­μά­νη δεν θα λει­τουρ­γή­σουν τη Δευ­τέ­ρα 15 Φεβρουα­ρί­ου και την Τρί­τη 16 Φεβρουα­ρί­ου όλα τα σχο­λεία της Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης καθώς επί­σης και οι Παι­δι­κοί Σταθμοί.

Επί­σης, με από­φα­ση του Δημάρ­χου Φλώ­ρι­νας Βασί­λη Γιαν­νά­κη, τα σχο­λεία πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης του Δήμου Φλώ­ρι­νας θα παρα­μεί­νουν κλει­στά την Δευ­τέ­ρα 15 και την Τρί­τη 16 Φεβρουα­ρί­ου 2021. Οι παι­δι­κοί σταθ­μοί θα λει­τουρ­γή­σουν κανονικά.

Με Από­φα­ση του Δημάρ­χου Καστο­ριάς όλες ανε­ξαι­ρέ­τως οι εκπαι­δευ­τι­κές δομές του Δήμου Καστο­ριάς, από αύριο Δευ­τέ­ρα και έως την Τετάρ­τη 17 Φεβρουα­ρί­ου 2021 θα παρα­μεί­νουν κλει­στές λόγω των έκτα­κτων και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων που σημειώ­νο­νται στην περιοχή.

Ανατολική Μακεδονία

Κλει­στά θα είναι αύριο τα σχο­λεία σε όλη την Περι­φέ­ρεια Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης, λόγω των χαμη­λών θερ­μο­κρα­σιών, των συνε­χι­ζό­με­νων χιο­νο­πτώ­σε­ων και του ολι­κού παγε­τού, που επι­κρα­τούν στο σύνο­λό της.

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρε­ται ότι ο περι­φε­ρειάρ­χης Χρή­στος Μέτιος απο­φά­σι­σε τη δια­κο­πή της διά ζώσης λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών «αλλά και της ανά­γκης να μην υπάρ­ξουν παρεκ­κλί­σεις στην πιστή τήρη­ση των μέτρων υγειο­νο­μι­κής προ­στα­σία Covid-19 λόγω του ψύχους».

Ειδι­κό­τε­ρα κλει­στά θα είναι αύριο τα σχο­λεία της πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης καθώς και οι παι­δι­κοί και βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί σε όλους τους Δήμους της Α.Μ.Θ., κατό­πιν σχε­τι­κής συνεν­νό­η­σης του περι­φε­ρειάρ­χη με τους πέντε χωρι­κούς αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χες και τον περι­φε­ρεια­κό διευ­θυ­ντή εκπαί­δευ­σης Α.Μ.Θ., Κώστα Μπα­ντί­κο. Τα μαθή­μα­τα θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν με τηλεκ­παί­δευ­ση κατό­πιν συνεν­νό­η­σης με τις κατά τόπους Διευ­θύν­σεις Εκπαίδευσης.

Ήπειρος

Στην κατά­ψυ­ξη έχει μπει η Ήπει­ρος, με τον υδράρ­γυ­ρο να έχει κάνει βου­τιά κάτω από το μηδέν και τις χιο­νο­πτώ­σεις να συνε­χί­ζο­νται στα ορεινά.

Τη Δευ­τέ­ρα τα σχο­λεία σε όλο τον νομό Ιωαν­νί­νων, αλλά και στον ορει­νό δήμο Γεωρ­γί­ου Καραϊ­σκά­κη στην Άρτα, θα παρα­μεί­νουν κλειστά.

Δυτική Θεσσαλία

Δήμοι της Δυτι­κής Θεσ­σα­λί­ας ανα­κοί­νω­σαν επί­σης τη μη λει­τουρ­γία δομών εκπαί­δευ­σης, από αύριο Δευ­τέ­ρα (15/2).

Ο Δήμος Τρικ­καί­ων ανα­κοί­νω­σε ότι, λόγω της κακο­και­ρί­ας, τη Δευ­τέ­ρα 15 Φεβρουα­ρί­ου 2021 θα είναι κλει­στές όλες οι δομές εκπαί­δευ­σης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονί­ζε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση, είναι ο παγε­τός και οι εξαι­ρε­τι­κά χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες που επι­κρα­τούν και ανα­μέ­νε­ται να επικρατήσουν.

Συγκε­κρι­μέ­να θα παρα­μεί­νουν κλει­στά οι βρε­φι­κοί και βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί, τα νηπια­γω­γεία, τα Δημο­τι­κά Σχο­λεία, τα Γυμνά­σια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Με νεό­τε­ρες ανα­κοι­νώ­σεις και ανα­λό­γως των και­ρι­κών συν­θη­κών, θα γνω­στο­ποιού­νται κάθε ημέ­ρα τα σχε­τι­κά με τις σχο­λι­κές μονά­δες, επι­ση­μαί­νε­ται επίσης.

Στην Καρ­δί­τσα, με από­φα­ση της Δημο­τι­κής αρχής τη Δευ­τέ­ρα και την Τρί­τη 15 και 16 Φεβρουα­ρί­ου τα σχο­λεία της Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης σε όλο το Δήμο θα παρα­μεί­νουν κλει­στά. Κλει­στοί θα παρα­μεί­νουν και οι δημο­τι­κοί παι­δι­κοί και Βρε­φο­νη­πια­κοί σταθμοί.

Ο Δήμος Μου­ζα­κί­ου, ανακοι­νώ­νει επί­σης, ότι λόγω χιο­νο­πτώ­σε­ων και χαμη­λών θερ­μο­κρα­σιών, την Δευ­τέ­ρα 15/02 και Τρί­τη 16/02, θα παρα­μεί­νουν κλει­στά όλα τα σχο­λεία Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης καθώς και οι παι­δι­κοί σταθμοί.

Κλει­στά θα είναι τη Δευ­τέ­ρα όλα τα σχο­λεία του δήμου Βόλου. Η από­φα­ση για τη μη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων αφο­ρά όλες τις εκπαι­δευ­τι­κές δομές του Βόλου, πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, επει­δή υπάρ­χει μεγά­λη επι­κιν­δυ­νό­τη­τα για τη μετα­κί­νη­ση των μαθη­τών. Κλει­στοί θα παρα­μεί­νουν και οι βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί και τα ΚΔΑΠ.

Λάρισα: Κλειστά τα σχολεία αύριο στο νομό, λόγω της κακοκαιρίας

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν αύριο, Δευ­τέ­ρα, τα σχο­λεία στο νομό της Λάρι­σας, με απο­φά­σεις των δήμων, λόγω της κακο­και­ρί­ας και της έντο­νης χιο­νό­στρω­σης που επι­κρα­τεί στην περιοχή.

Παράλ­λη­λα, κλει­στοί θα παρα­μεί­νουν και οι Παι­δι­κοί και Βρε­φο­νη­πια­κοί Σταθ­μοί της πόλης της Λάρι­σας, ενώ η εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία στα σχο­λεία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί με τηλεκπαίδευση.

Βόλος

Κλει­στά θα είναι τη Δευ­τέ­ρα όλα τα σχο­λεία του δήμου Βόλου. Η από­φα­ση για τη μη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων αφο­ρά όλες τις εκπαι­δευ­τι­κές δομές του Βόλου, πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, επει­δή υπάρ­χει μεγά­λη επι­κιν­δυ­νό­τη­τα για τη μετα­κί­νη­ση των μαθη­τών. Κλει­στοί θα παρα­μεί­νουν και οι βρε­φο­νη­πια­κοί σταθ­μοί και τα ΚΔΑΠ.

Λήμνος

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Δήμου Λήμνου, αύριο Δευ­τέ­ρα 15 Φεβρουα­ρί­ου δεν θα λει­τουρ­γή­σουν τα σχο­λεία του νησιού, καθώς παρα­τη­ρού­νται μικροπροβλήματα.

Κλειστά τα σχολεία σε Λέσβο και Χίο

Με από­φα­ση των δημάρ­χων Μυτι­λή­νης Στρα­τή Κύτε­λη και Δυτι­κής Λέσβου Ταξιάρ­χη Βέρ­ρου θα παρα­μεί­νουν κλει­στά τα σχο­λεία όλων των βαθ­μί­δων της εκπαί­δευ­σης τη Δευ­τέ­ρα 15 και την Τρί­τη 16 Φεβρουαρίου.

Στη Χίο με από­φα­ση του δημάρ­χου Στα­μά­τη Κάρ­μαν­τζη κλει­στά θα παρα­μεί­νουν τα σχο­λεία όλων των βαθ­μί­δων της εκπαί­δευ­σης από αύριο, Δευ­τέ­ρα 15 Φεβρουα­ρί­ου, μέχρι και την Τετάρ­τη 17 Φεβρουαρίου.

Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

Κλει­στά θα παρα­μεί­νουν τη Δευ­τέ­ρα και την Τρί­τη όλες οι βαθ­μί­δες των σχο­λεί­ων της Πρω­το­βάθ­μιας και της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης στην Κέρ­κυ­ρα, λόγω της επέ­λα­σης της κακο­και­ρί­ας «Μήδεια», η οποία έφε­ρε πολύ χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες στο νησί και παγε­τό, που κυριαρ­χεί από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής και ανα­μέ­νε­ται να συνε­χι­στεί τα επό­με­να 24ωρα.

Την από­φα­ση για το κλεί­σι­μο των σχο­λεί­ων ανα­κοί­νω­σε η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Κέρ­κυ­ρας Μελί­τα Ανδριώ­τη έπει­τα από κοι­νή από­φα­ση που έλα­βε με τους τρεις δημάρ­χους του νησιού.

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας

Κλει­στές θα παρα­μεί­νουν αύριο, Δευ­τέ­ρα, όλες οι σχο­λι­κές μονά­δες πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Ηλεί­ας, καθώς και οι παι­δι­κοί σταθμοί.

Η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση ελή­φθη από τον αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Ηλεί­ας, Βασί­λη Γιαν­νό­που­λο, «εξαι­τί­ας των συν­θη­κών παγε­τού που επι­κρα­τούν στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα και δεδο­μέ­νων των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων που αφο­ρούν στη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, λόγω covid-19».

Όπως δήλω­σε ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης, «τα υγειο­νο­μι­κά δεδο­μέ­να σε συν­δυα­σμό με τα ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να, δεν μας επι­τρέ­πουν να δια­κιν­δυ­νεύ­σου­με την ασφά­λεια των μαθη­τών, των συνο­δών τους και των εκπαι­δευ­τι­κών τους», ενώ σε συνερ­γα­σία με όλους τους εμπλε­κό­με­νους φορείς, θα επα­νε­ξε­τα­στεί τη Δευ­τέ­ρα η κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί εξαι­τί­ας του κύμα­τος κακο­και­ρί­ας, και θα ληφθούν απο­φά­σεις για τη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων την Τρίτη.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο