Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βάναυση επίθεση της αστυνομία σε διαδήλωση στη Λευκωσία — Ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο

Βάναυ­ση επί­θε­ση από την αστυ­νο­μία δέχθη­καν στη Λευ­κω­σία, το Σάβ­βα­το, δια­δη­λω­τές που συμ­με­τεί­χαν σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας και για τη διαφθορά.

Οι σκη­νές βίας και κρα­τι­κής κατα­στο­λής, που προ­κά­λε­σαν οργή στην Κύπρο, σημειώ­θη­καν το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του όταν οι συγκε­ντρω­μέ­νοι, οι οποί­οι φορού­σαν μάσκες ως μέτρο πρό­λη­ψης κατά του κορο­νοϊ­ού, πορεύ­θη­καν προς τη Βου­λή. Τότε δέχθη­καν επί­θε­ση από ισχυ­ρή αστυ­νο­μι­κή δύνα­μη. Η κατα­στο­λή από τις Αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις με ξυλο­δαρ­μούς με γκλοπ κατά πολι­τών, με συνε­χείς ρίψεις νερού και με αυξη­μέ­νη χρή­ση δακρυ­γό­νων και σπρέι, είχαν ως απο­τέ­λε­σμα αρκε­τοί δια­δη­λω­τές να τραυματιστούν.

Πέρα από το θέμα της παν­δη­μί­ας στην Κύπρο, έχει προ­κλη­θεί ζήτη­μα και με την υπό­θε­ση των «χρυ­σών διαβατηρίων».

Καταδικάζει την επίθεση η ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο

Την επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας κατά των δια­δη­λω­τών κατα­δι­κά­ζει η ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο.

Ανα­φέ­ρει σε ανακοίνωση:

«Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση του ΚΚΕ στην Κύπρο κατα­δι­κά­ζου­με τη χθε­σι­νή επί­θε­ση της Κυπρια­κής αστυ­νο­μί­ας στην Λευ­κω­σία, που είχε σαν στό­χο να δια­λύ­σει συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Ανα­στα­σιά­δη, στον τρό­πο που χει­ρί­ζε­ται την παν­δη­μία, αλλά και τα ζητή­μα­τα δια­φθο­ράς που έχουν ανα­κύ­ψει το τελευ­ταίο διά­στη­μα στην Κύπρο.

Στην Κύπρο, η κυβέρ­νη­ση αντί­στοι­χα με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στην Ελλά­δα, όχι μόνο δεν λαμ­βά­νουν ουσια­στι­κά μέτρα απέ­να­ντι στην παν­δη­μία, αλλά συνε­χί­ζουν προ­κλη­τι­κά να επι­κα­λού­νται την “ατο­μι­κή ευθύ­νη” κου­νώ­ντας το δάχτυ­λο στο λαό και κατη­γο­ρώ­ντας τον ως υπεύ­θυ­νο εάν παρα­τα­θεί το λοκντά­ουν. Παράλ­λη­λα, εν μέσω καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης, πιά­νο­ντας το νήμα από εκεί που το άφη­σαν πριν από την παν­δη­μία, κλι­μα­κώ­νουν την επί­θε­ση με νέες σαρω­τι­κές ανα­τρο­πές στα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα υπέρ των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Όρος για να επι­βλη­θούν αυτά είναι η περαι­τέ­ρω ποι­νι­κο­ποί­η­ση και η έντα­ση της κατα­στο­λής των εργα­τι­κών — λαϊ­κών αγώ­νων, αξιο­ποιώ­ντας τις συν­θή­κες της πανδημίας.

Οι εργα­ζό­με­νοι με την οργα­νω­μέ­νη πάλη τους για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους, τηρώ­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, θα υπε­ρα­σπι­στούν τα δικαιώ­μα­τά τους, ακυ­ρώ­νο­ντας στην πρά­ξη αντι­δρα­στι­κούς νόμους και δια­τάγ­μα­τα. Καλού­με τους Έλλη­νες μετα­νά­στες μαζί με τους Κύπριος εργα­ζό­με­νους να αξιο­ποι­ή­σουν την πεί­ρα τους, ενι­σχύ­ο­ντας τον προ­σα­να­το­λι­σμό που βάζει στο στό­χα­στρο τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, το κεφά­λαιο και την εξου­σία του. Να συνε­χί­σουν να διεκ­δι­κούν μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων και της νεο­λαί­ας, στους χώρους δου­λειάς και Εκπαίδευσης».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο