Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλαμάτα: Φασιστοειδή βανδάλισαν τον Πολυχώρο της ΚΝΕ «Μικρόβιο — Γιώργος Βουβαλέας»

«Τις τελευ­ταί­ες μέρες ομά­δα φασι­στοει­δών επι­δί­δε­ται σε κατα­στρο­φή υλι­κών του ΚΚΕ που ενη­με­ρώ­νουν για την εκδή­λω­ση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 15 Δεκέμ­βρη», τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΤΕ Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ, για τους βαν­δα­λι­σμούς φασιστών.

Ανα­λυ­τι­κά αναφέρει:

«Απο­κο­ρύ­φω­μα αυτών είναι ο βαν­δα­λι­σμός του Πολυ­χώ­ρου της ΚΝΕ “Μικρό­βιο — Γιώρ­γος Βου­βα­λέ­ας”, βρω­μί­ζο­ντάς το με φασι­στι­κά σύμ­βο­λα, ανορ­θό­γρα­φα φασι­στο­γράμ­μα­τα. Έφτα­σαν στο σημείο να “ζωγρα­φί­σουν” αλλοιω­μέ­να χρι­στια­νι­κά σύμ­βο­λα! Επει­δή δρουν μέσα στα σκο­τά­δια, νομί­ζουν ότι δεν είναι γνω­στοί. Είναι τόσο ηλίθιοι!

Τους ενο­χλεί η πρω­το­πό­ρα δρά­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το πλα­τύ πολι­τι­κό άνοιγ­μα, η πλα­τιά πολι­τι­κή συζή­τη­ση με τον λαό της πόλης μπρο­στά στην εκδή­λω­ση της 15 Δεκεμβρίου.

Απο­δει­κνύ­ουν στην πρά­ξη και για άλλη μια φορά ότι είναι τα μαντρό­σκυ­λα του κεφα­λαί­ου και του συστήματος.

Σε συν­θή­κες κατάρ­ρευ­σης του εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νου συστή­μα­τος Υγεί­ας που βιώ­νει καθη­με­ρι­νά ο λαός, με τους 100άδες καθη­με­ρι­νά νεκρούς, τις τρα­γι­κές ελλεί­ψεις στα νοσο­κο­μεία, την απου­σία των ανα­γκαί­ων μέτρων προ­στα­σί­ας του λαού. Σε συν­θή­κες που η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια στε­νά­ζει από την ακρί­βεια, τη φορο­λη­στεία και τη φτώ­χεια. Σε συν­θή­κες που η νέα γενιά βιώ­νει την αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή με την απλή­ρω­τη δου­λειά, τη ζωή λάστι­χο, την ανα­σφά­λι­στη εργα­σία, την περι­πλά­νη­ση μετα­ξύ 12ωρων και ανεργίας.

Σε αυτές τις συν­θή­κες, οι φασί­στες ενο­χλού­νται από το ΚΚΕ που καλεί τον λαό να σηκώ­σει το κεφά­λι ενά­ντια στους ενό­χους, τα κόμ­μα­τα και τις κυβερ­νή­σεις του κεφα­λαί­ου, ενά­ντια στο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα που θεω­ρεί τη ζωή του λαού και τα δικαιώ­μα­τά του κόστος.

Απευ­θύ­νου­με πλα­τύ κάλε­σμα σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε λαϊ­κό σπί­τι που προ­βλη­μα­τί­ζε­ται από τα σημε­ρι­νά αδιέ­ξο­δα της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, από τη συρ­ρί­κνω­ση των δικαιω­μά­των στη μόρ­φω­ση, στη δου­λειά, στη ζωή να συμ­με­τέ­χει στην εκδήλωση.

Να έρθει να ακού­σει από το ίδιο το ΚΚΕ τις πολι­τι­κές του θέσεις, εκτι­μή­σεις και προ­τά­σεις. Παρά τις ενστά­σεις, επι­φυ­λά­ξεις, ακό­μα και δια­φω­νί­ες που μπο­ρεί να έχει, τον προ­σκα­λού­με να συζη­τή­σου­με για το κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης που απευ­θύ­νει το ΚΚΕ και θα παρου­σια­στεί στη συγκε­κρι­μέ­νη εκδήλωση.

Να ανοί­ξου­με μαζί τον δρό­μο της πάλης, της ελπί­δας και της ανα­τρο­πής. Για­τί τελι­κά μόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει τον λαό!

Όλοι την Τετάρ­τη στις 15 Δεκέμ­βρη, στην εκδή­λω­ση του ΚΚΕ με ομι­λη­τή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, στις 7.30 το από­γευ­μα, στο κλει­στό γήπε­δο της “Τέντας”».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο