Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλό (κόκκινο) βόλι, με το γαρίφαλο στην κάλπη!

«Ασφά­λεια απέ­να­ντι στους κιν­δύ­νους που φέρ­νει η κλι­μα­τι­κή κρί­ση και απέ­να­ντι στους υγειο­νο­μι­κούς κιν­δύ­νους, όπως αυτοί που προ­κα­λού­νται από τα σκου­πί­δια»  έτα­ξε σε συνέ­ντευ­ξή του ο Χαρ­δα­λιάς (ο εκλε­κτός της ΝΔ για την Περι­φέ­ρεια Αττικής).

Είπε μάλι­στα με το γνω­στό υφά­κι ότι δεν θα διστά­σει να κηρύ­ξει την Αττι­κή σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης«προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν καθυ­στε­ρή­σεις, ενό­ψει επα­πει­λού­με­νου κιν­δύ­νου — και τα ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να είναι τέτοιος κίνδυνος».

Πώς;
Αξιο­ποιώ­ντας «τη δυνα­τό­τη­τα που μας δίνει ο νόμος περί Πολι­τι­κής Προστασίας»…

Δεν ξέρου­με τι έχει στο νου του ο Χαρ­δα­λιάς με τις προ­βλέ­ψεις του νόμου της ΝΔ που στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­σε παρα­πέ­ρα την Πολι­τι­κή Προστασία.
Ξέρου­με όμως ότι: Κανέ­ναν τέτοιο νόμο δεν χρειά­ζε­ται η Περι­φέ­ρεια για να καθα­ρί­σει τα ρέμα­τα σε Ανα­το­λι­κή και Δυτι­κή Αττική.

Αυτά που έχει ακα­θά­ρι­στα από το 2021, όπως καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», και για τα οποία οι εργο­λά­βοι έχουν μασα­μπου­κιά­σει ήδη 15 εκατ. ευρώ!

Κανέ­ναν τέτοιο νόμο δεν χρειά­ζε­ται για να στε­λε­χώ­σει τις υπη­ρε­σί­ες της Πολι­τι­κής Προστασίας.
Αυτές που σε ολό­κλη­ρη την Δυτι­κή Αττι­κή (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Πάρ­νη­θας), έχουν μόνο …τρεις υπαλ­λή­λους και δύο οδη­γούς!

Καθό­λου «έκτα­κτη» δεν είναι η ανά­γκη να κλεί­σει τώρα η χωμα­τε­ρή της Φυλής.
Είναι δια­χρο­νι­κή απαί­τη­ση του λαού της Αττι­κής να λάβει τέλος το έγκλη­μα σε βάρος του από ΝΔ — ΠΑΣΟΚ — ΣΥΡΙΖΑ με τις συνε­χείς παρα­τά­σεις του αίσχους που δίνουν στον σκου­πι­δό­το­πο.

Ο λαός τούς γνώ­ρι­σε κι απ’ την καλή κι απ’ την ανά­πο­δη.
Και αυτούς και την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή τους, που μόνο ανα­σφά­λεια προ­σφέ­ρει στους πολ­λούς, για να κερ­δί­ζουν μια χού­φτα επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι και μεγα­λο­ερ­γο­λά­βοι.

Γι’ αυτό, εκεί­νο που επεί­γει στις εκλο­γές, είναι να απο­κτή­σει περισ­σό­τε­ρα στη­ρίγ­μα­τα στον δικό του αγώ­να, με ακό­μα περισ­σό­τε­ρους εκλεγ­μέ­νους της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» σε δήμους και Περιφέρεια!

Αντι­γρά­φου­με από «οδη­γία» της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προς τις οργα­νώ­σεις του για τις τοπι­κές εκλογές:

«Στις παρού­σες συν­θή­κες, θεω­ρού­με ευθύ­νη μας να εξα­σφα­λί­σου­με αξιο­πρε­πή απο­τε­λέ­σμα­τα και να απο­φύ­γου­με αχρεί­α­στες “πλη­γές”. Τα υπο­ψή­φια μέλη μας πρέ­πει να στη­ρι­χθούν από τις Ομά­δες Μελών ανε­ξαρ­τή­τως συν­δυα­σμού στον οποίο βρί­σκο­νται, χωρίς αντι­πα­λό­τη­τες που θα πλη­γώ­σουν τόσο την ΟΜ τους όσο και περαι­τέ­ρω τις προ­σω­πι­κές σχέ­σεις των μελών».

Με άλλα λόγια, οι ΣΥΡΙ­ΖΑί­οι υπο­ψή­φιοι έχουν χωθεί σε «κάθε καρυ­διάς καρύ­δι» συν­δυα­σμούς (βλέ­πε ΝΔ — ΠΑΣΟΚ και άλλων) με τις ευλο­γί­ες της Κεντρι­κής τους Επιτροπής!
Για τέτοιες …χαο­τι­κές δια­φο­ρές ανά­με­σα σε ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ μιλάμε!

Η οδη­γία έχει και συνέ­χεια…
«Δεν μπο­ρού­με να παρα­γνω­ρί­σου­με πως πλέ­ον τα αυτο­διοι­κη­τι­κά σχή­μα­τα που αντα­γω­νί­ζο­νται στις εκλο­γές είναι πολυ­συλ­λε­κτι­κά, ανε­ξάρ­τη­τα από την ταυ­τό­τη­τα του επι­κε­φα­λής τους, προ­τάσ­σο­ντας περισ­σό­τε­ρο τον αυτο­διοι­κη­τι­κό τους χαρακτήρα (…)».

Δηλα­δή, δεν έχει σημα­σία αν στον συν­δυα­σμό ηγεί­ται  το τάδε ή το δεί­να στέ­λε­χος των ΝΔ — ΠΑΣΟΚ…

Το ψηφο­δέλ­τιο βαφτί­ζε­ται …«ακομ­μά­τι­στο» και «αυτο­διοι­κη­τι­κό» και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Ολοι μαζί στην υπη­ρέ­τη­ση της ίδιας αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής με τον μαν­δύα του «αυτο­διοι­κη­τι­κού».

Επο­μέ­νως, αυτο­διοι­κη­τι­κός και ο Μπα­κο­γιάν­νης στην Αθή­να και ο Αγο­ρα­στός στη Θεσσαλία.
Αυτο­διοι­κη­τι­κός ο Χαρ­δα­λιάς στην Αττι­κή και ο προ­κά­το­χός του Πατού­λης.

Ανα­ρω­τιό­μα­στε για­τί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στε­λέ­χω­σε τα ψηφο­δέλ­τιά τους (ή του Σγου­ρού και άλλων ΠΑΣΟ­Κων), αλλά κατε­βά­ζει δικούς του υπο­ψή­φιους σ’ αυτές τις Περι­φέ­ρειες και τους δήμους.

Θα γλί­τω­νε και τους ψηφο­φό­ρους του από αχρεί­α­στα «δρο­μο­λό­για»… ενώ μπο­ρεί να τους στεί­λει απευ­θεί­ας σε ΝΔ — ΠΑΣΟΚ με τους οποί­ους μοι­ρά­ζε­ται την ίδια πολι­τι­κή και στην Τοπι­κή Διοίκηση.

Κασ­σε­λά­κης, στην πρώ­τη του ομι­λία στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν ο κ. Μητσο­τά­κης ήταν διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος μιας επι­χεί­ρη­σης, το ΔΣ θα τον είχε απο­λύ­σει».

Φυσιο­λο­γι­κό για τον νέο πρό­ε­δρο του ΣΥΡΙΖΑ να σκέ­φτε­ται με όρους …επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας. «Τι πιο σύνη­θες;» για ένα πρώ­ην στέ­λε­χος της «Goldman Sachs» και πρώ­ην εφο­πλι­στή… Επει­δή όμως η απο­στρο­φή Κασ­σε­λά­κη αφο­ρά τις πλημ­μύ­ρες και τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα που δεν έγι­ναν, είναι πέρα για πέρα άστο­χη!

Αν ο Μητσο­τά­κης ήταν διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος, το ΔΣ θα του έδι­νε μάλ­λον προ­α­γω­γή επει­δή εφάρ­μο­σε με δρα­κό­ντια συνέ­πεια τον νόμο του κόστους — οφέ­λους που «συστή­νουν» το κεφά­λαιο και η ΕΕ.
Αυτόν που λέει καλύ­τε­ρα να απο­ζη­μιώ­νεις με ψίχου­λα τους πνιγ­μέ­νους και καμέ­νους παρά να βάζεις σε κίν­δυ­νο τη «δημο­σιο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα» για να παρέ­χεις ως κρά­τος ολο­κλη­ρω­μέ­νη αντι­πλημ­μυ­ρι­κή και αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία στον λαό.
Αυτά είναι τα κρι­τή­ρια του καλού …manager και σίγου­ρα ο Κασ­σε­λά­κης κάτι παρα­πά­νω θα ξέρει γι’ αυτό, τόσα χρό­νια στο …επι­χει­ρη­μα­τι­κό κουρμπέτι.

Κυρια­κή κοντή γιορτή!
Εκλο­γι­κός αντι­πρό­σω­πος με μάτια δεκα­τέσ­σε­ρα …τσεκ.

Νωρίς νωρίς στο εκλο­γι­κό τμή­μα για ψήφο …τσεκ.
Τηλέ­φω­να — μηνύ­μα­τα — επα­φές με οπα­δούς, φίλους και ψηφο­φό­ρους να πάνε έγκαι­ρα στην κάλ­πη …τσεκ.
Κι αργά το βρά­δυ, περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι στον β’ γύρο, πιο ψηλά η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» σε Περι­φέ­ρειες και δήμους …τσεκ!

Καλό (κόκκινο) βόλι,
με το γαρίφαλο στην κάλπη!

Την Κυρια­κή 8 Οκτώ­βρη ψηφί­ζου­με “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” για όλα όσα θα έχει απέ­να­ντί του ο λαός και την επό­με­νη μέρα! Να δυνα­μώ­σουν η ελπί­δα και η πάλη για τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο