Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καστοριά: Άλλοι πέντε ιερείς θετικοί στον κορωνοϊό — Στο νοσοκομείο ο μητροπολίτης

Ακό­μα πέντε ιερείς από την Καστο­ριά νοσούν με κορω­νο­ϊό σύμ­φω­να με όσα ανέ­φε­ρε σε τοπι­κό ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό (Antennes 93,6) ο πρω­το­σύ­γκε­λος Μητρό­πο­λης Καστο­ριάς, πάτερ Νικό­λας Γιαννουσάς.

Δύο εξ αυτών νοση­λεύ­ο­νται στο Στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο μαζί με τον Μητρο­πο­λί­τη Σερα­φείμ, ενώ οι υπό­λοι­ποι τρεις βρί­σκο­νται στα κελιά τους, σε απομόνωση.

Άλλω­στε, όπως ανα­κοί­νω­σε η Ιερά Μητρό­πο­λη Καστο­ριάς, «ο Σεβα­σμιώ­τα­τος ποι­με­νάρ­χης μας κ. Σερα­φείμ, εκτε­λώ­ντας τα ποι­μα­ντι­κά του καθή­κο­ντα, προ­σβλή­θη­κε από τον Covid-19. Για προ­λη­πτι­κούς λόγους μετα­φέρ­θη­κε στο 424 Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Η κατά­στα­ση της υγεί­ας του είναι εξαι­ρε­τι­κή. Η σκέ­ψη και η προ­σευ­χή του αγκα­λιά­ζουν διαρ­κώς την αγα­πη­μέ­νη του Καστο­ριά και τον πονε­μέ­νο λαό της. Παρα­κα­λού­με το ευσε­βές ποί­μνιο να συνε­χί­σει να προ­σεύ­χε­ται για τους ασθε­νείς του κορο­νοϊ­ού και να συμπε­ρι­λά­βει στις θερ­μές προ­σευ­χές και τον ταπει­νό ποι­μέ­να της Καστο­ριάς. Με τις πρε­σβεί­ες της Υπε­ρα­γί­ας Θεο­τό­κου και με πνεύ­μα μετά­νοιας και ενό­τη­τας, δίνου­με τον κοι­νό αγώ­να κατά της επιδημίας».

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο