Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατάρρευση Γέφυρας: Υπό πίεση και για άμβλυνση εντυπώσεων, τα ασθενοφόρα δε θα πληρώνουν διόδια

Υπό πίε­ση από την κυβέρ­νη­ση, μετά την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας Μορά­ντι στη Γένο­βα, και την κατα­κραυ­γή της κοι­νής γνώ­μης, η εται­ρεία Autostrade per l’Italia που δια­χει­ρί­ζε­ται τους αυτο­κι­νη­το­δρό­μους της χώρας,  ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι θα ασθε­νο­φό­ρα δεν θα κατα­βά­λουν πλέ­ον διό­δια για να χρη­σι­μο­ποιούν το δίκτυό της, δηλα­δή περί­που τα μισά από τα 6.000 χιλιό­με­τρα των αυτο­κι­νη­το­δρό­μων της Ιταλίας.

Μολο­νό­τι τα ασθε­νο­φό­ρα εξαι­ρού­νταν ήδη από την κατα­βο­λή διο­δί­ων όταν αντα­πο­κρί­νο­νταν σε επεί­γο­ντα περι­στα­τι­κά, τα περισ­σό­τε­ρα ανα­γκά­ζο­νταν να πλη­ρώ­σουν όταν μετέ­φε­ραν ασθε­νείς για άλλους είδους θερα­πεί­ες, για παρά­δειγ­μα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Η αλλα­γή της πολι­τι­κής της Autostrade per l’Italia έχει άμε­ση ισχύ. Είχε προη­γη­θεί η έντο­νη κρι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης που απει­λού­σε να ανα­κα­λέ­σει την άδειά της ή να της επι­βά­λει πρό­στι­μο επει­δή δεν δια­σφά­λι­σε την ασφά­λεια της γέφυ­ρας. Στην ανα­κοί­νω­ση της εται­ρεί­ας ωστό­σο δεν διευ­κρι­νί­ζε­ται αν η εξαί­ρε­ση των ασθε­νο­φό­ρων θα είναι μόνι­μη ή προσωρινή.

Δυσθε­ώ­ρη­τα τα έσο­δα από τα διό­δια για την εται­ρεία που εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται τη γέφυ­ρα που κατέρ­ρευ­σε – Πλη­ρώ­νουν και τα ασθενοφόρα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο