Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία — Δημιουργείται Έφιππη Αστυνομία για το κέντρο της Αθήνας

Την πλή­ρη ενσω­μά­τω­ση της Πανε­πι­στη­μια­κής Αστυ­νο­μί­ας με την Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, που σημαί­νει κατάρ­γη­ση του ειδι­κού Σώμα­τος το όποιο δημιουρ­γή­θη­κε με την πρό­σλη­ψη 1.060 ειδι­κών φρου­ρών, κατά την προη­γού­με­νη περί­ο­δο της κυβέρ­νη­σης, ανα­κοί­νω­σε ο νέος υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Νότης Μητα­ρά­κης, σε συνά­ντη­ση που είχε σήμε­ρα με τους δια­πι­στευ­μέ­νους δημοσιογράφους. 

Ταυ­τό­χρο­να ο κ. Μητα­ρά­κης υπο­γράμ­μι­σε ότι μπαί­νει τέλος στις προ­σλή­ψεις εκτός Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων και μελε­τά­ται σχέ­διο ουσια­στι­κής εκπαί­δευ­σης όσων ειδι­κών φρου­ρών έχουν προ­σλη­φθεί μέχρι στιγ­μής με άλλες δια­δι­κα­σί­ες, ώστε να εντα­χθούν στην ΕΛΑΣ., όπως προ­βλέ­πε­ται από το νόμο, πλη­ρώ­ντας στον μεγα­λύ­τε­ρο βαθ­μό τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την άσκη­ση της απο­στο­λής τους στην κατα­πο­λέ­μη­ση της εγκληματικότητας.

Η έφιπ­πη αστυ­νο­μία, εφό­σον εγκρι­θεί η δημιουρ­γία της, ανα­μέ­νε­ται να λει­τουρ­γή­σει από τις αρχές του 2024, θα απο­τε­λεί­ται από 6–8 έφιπ­πους αστυ­νο­μι­κούς και θα έχει παρου­σία στο του­ρι­στι­κό κέντρο, ή σε τελε­τές και υπο­δο­χή επισήμων.

Η κατάρ­γη­ση της Πανε­πι­στη­μια­κής Αστυ­νο­μί­ας απο­τε­λεί νίκη για το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα, το οποίο μαζι­κά και δυνα­μι­κά τάχθη­κε ενά­ντια στο αντι­δρα­στι­κό αυτό μέτρο της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, κάτι που ωστό­σο δεν πρέ­πει να σπεί­ρει εφυ­ση­χα­σμό, αλλά αντί­θε­τα να εντεί­νει τον αγώ­να για πανε­πι­στή­μια που θα ανή­κουν στους φοι­τη­τές και τους εργα­ζό­με­νους, χωρίς αστυ­νο­μο­κρα­τία και παρα­βιά­σεις του Ασύλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ΚΝΕ για την κατάρ­γη­ση της Πανε­πι­στη­μια­κής Αστυ­νο­μί­ας: «Όνει­ρό τους ήταν και πάει…»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο