Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Μέσα στον καύσωνα, μέρα Κυριακή δούλευαν από το πρωί οι εργάτες ‑VIDEO+ΦΩΤΟ

Ένα ακό­μα έγκλη­μα στο οποίο βάζουν τη σφρα­γί­δα τους κρά­τος και εργο­δο­σία είναι όπως όλα δεί­χνουν, ο θάνα­τος ενός ανθρώ­που και ο τραυ­μα­τι­σμός άλλων από την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας στην Πάτρα.

Πάτρα: Κατέρ­ρευ­σε γέφυ­ρα – Ανα­φο­ρές για θύμα­τα και τραυ­μα­τί­ες (BINTEO)

Προς το παρόν, έχουν δια­κο­μι­στεί 4 άτο­μα, το ένα χωρίς τις αισθή­σεις του στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και ένα ακό­μα στο ΓΝ Πατρών Αγιος »Ανδρέ­ας».

Όπως φαί­νε­ται, εργά­τες οικο­δό­μοι, με ευθύ­νη της κατα­σκευα­στι­κής εται­ρί­ας που είχε ανα­λά­βει το έργο δού­λευαν κυρια­κά­τι­κα και μέσα στον καύ­σω­να από το πρωί στις εργα­σί­ες κατε­δά­φι­σης της γέφυρας.

Παράλ­λη­λα ομά­δες ρομά βρί­σκο­νταν στο σημείο χωρίς μέρι­μνα για να απο­μα­κρυν­θούν αν και ήταν φανε­ροί οι κίνδυνοι.

Στο σημείο από την πρώ­τη στιγ­μή έχει σπεύ­σει αντι­προ­σω­πεία του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας και του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων. Επί­σης, η δημο­τι­κή αρχή Πάτρας έχει δια­θέ­σει μηχα­νή­μα­τα για τον ασφα­λή απε­γκλω­βι­σμό εγκλωβισμένων.

Δ. ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ — ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Νέα καταγγελία για τα έργα εν μέσω καύσωνα στην γέφυρα που κατέρρευσε

Νέα, σοβα­ρή καταγ­γε­λία για την κατάρ­ρευ­ση της γέφυ­ρας εν μέσω εργα­σιών που γίνο­νταν κάτω από συν­θή­κες καύ­σω­να Κυρια­κά­τι­κα, απο­τε­λεί η δήλω­ση του Δ. Μαρ­μού­τα, προ­έ­δρου του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας στο 902.gr.

Όπως σημειώ­νει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Αυτά είναι τα χάλια που βλέ­που­με εδώ και τόσα χρό­νια, που φτιά­χνου­νε εδώ το γιο­φύ­ρι της Άρτας, με χρή­μα­τα του ελλη­νι­κού λαού. Και τώρα αυτή τη στιγ­μή, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, υπάρ­χου­νε νεκροί και εγκλω­βι­σμέ­νοι εργα­ζό­με­νοι. Να είναι σίγου­ροι ότι το Εργα­τι­κό Κέντρο της Πάτρας, το εργα­τι­κό κίνη­μα της πόλης, θα τους ανα­ζη­τή­σει μέχρι την κόλα­ση. Να δού­με: ποιος τους έδω­σε άδεια για να δου­λεύ­ουν οι εργα­ζό­με­νοι Κυρια­κή μεση­μέ­ρι κάτω από συν­θή­κες καύ­σω­να; Έχουν τέτοια άδεια; Θα το πλη­ρώ­σουν πάρα πολύ ακρι­βά αυτό που έγι­νε σήμε­ρα. Είμα­στε εδώ για να παρά­σχου­με όποια βοή­θεια μας ζητηθεί». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο