Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Ναι” από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην επιστολική ψήφο σε επιτροπή της Βουλής _ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΚΕ

Υπέρ του νομο­σχε­δί­ου για την επι­στο­λι­κή ψήφο στις ευρω­ε­κλο­γές και τα εθνι­κά δημο­ψη­φί­σμα­τα ψήφι­σαν από κοι­νού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας στην αρμό­δια κοι­νο­βου­λευ­τι­κή επιτροπή.

ΚΚΕ: Ανοι­χτή επι­στο­λή προς την κυβέρ­νη­ση, τα κόμ­μα­τα και τον ελλη­νι­κό λαό σχε­τι­κά με την επι­στο­λι­κή ψήφο

Το ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε το νομο­σχέ­διο που απο­τε­λεί αντι­δρα­στι­κή τομή, προ­κα­λώ­ντας σοβα­ρούς κιν­δύ­νους για τη χει­ρα­γώ­γη­ση της ψήφου, ανοί­γο­ντας διά­πλα­τα την πόρ­τα σε εκβια­σμούς και πιέ­σεις κάθε είδους.

Επί­σης το ΚΚΕ έχει επι­ση­μά­νει πως ενι­σχύ­σει τους κιν­δύ­νους για αλλοί­ω­ση του απο­τε­λέ­σμα­τος, αφού συμπε­ρι­λαμ­βά­νει και όσους από­δη­μους δεν έχουν κανέ­ναν οικο­νο­μι­κό ή κοι­νω­νι­κό δεσμό με τη χώρα, δεν έχουν γνώ­ση των εδώ συν­θη­κών και, το κυριό­τε­ρο, δεν θα υφί­στα­νται τις συνέ­πειες από την όποια πολι­τι­κή επι­λο­γή τους.

Με την υπερψήφισή τους έδωσαν χείρα βοήθειας στην κυβέρνηση
και στα προσχήματα της ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Πλεύση Ελευθερίας.

Το Κόμ­μα «Νίκη» κατα­ψή­φι­σε, ενώ η «Ελλη­νι­κή Λύση» και οι «Σπαρ­τιά­τες» δήλω­σαν επι­φύ­λα­ξη για την τελι­κή τους στά­ση στην Ολο­μέ­λεια. Ο ειδι­κός αγο­ρη­τής της Νέας Αρι­στε­ράς δεν βρι­σκό­ταν στην αίθου­σα και δεν έχει γίνει γνω­στή ακό­μα η στά­ση της επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Γ. Γκιό­κας: Η συζή­τη­ση να μη γίνει με «fast track» δια­δι­κα­σί­ες – Να γίνει εκτε­νής δημό­σιος διάλογος

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο