Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Ισραηλινά τεθωρακισμένα στη Ραμάλα

Κλι­μα­κώ­νε­ται η ισραη­λι­νή επι­θε­τι­κό­τη­τα κατά του Παλαι­στι­νια­κού λαού, όχι μόνο στη Γάζα, αλλά και στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, καθώς τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα μετα­φο­ράς προ­σω­πι­κού εμφα­νί­στη­καν στις εισό­δους της Ραμά­λα, όπου βρί­σκε­ται η έδρα της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής.

Σύμ­φω­να με βίντεο που αναρ­τή­θη­καν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, φάλαγ­γες ισραη­λι­νών τεθω­ρα­κι­σμέ­νων έχουν παρα­τα­χθεί κατά μήκος των δρό­μων της Ραμά­λα που οδη­γούν στο κέντρο της πόλης.

 Πολύνεκρες επιδρομές, μαζικές συλλήψεις και βασανιστήρια

Ο Παλαι­στι­νια­κός λαός στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πος με πολύ­νε­κρες επι­δρο­μές, μαζι­κές συλ­λή­ψεις και βασα­νι­στή­ρια, καθώς εντεί­νο­νται οι επι­θέ­σεις του ισραη­λι­νού στρα­τού και σε αυτό το μέτωπο.

Του­λά­χι­στον 14 Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν χτες από ισραη­λι­νά πυρά. Συνο­λι­κά, του­λά­χι­στον 81 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί στη Δυτι­κή Όχθη από τον κατο­χι­κό στρα­τό ή εποί­κους από τις 7 Οκτώβρη.

Δεκα­τρείς Παλαι­στί­νιοι σκο­τώ­θη­καν, εκ των οποί­ων 5 παι­διά, χθες, Πέμ­πτη, από τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις στον καταυ­λι­σμό προ­σφύ­γων του Νουρ Σαμς, στην Του­κα­ρέμ. Χερ­σαί­ες δυνά­μεις απέ­κλει­σαν από νωρίς τον καταυ­λι­σμό και εισέ­βα­λαν σε αυτόν, ενώ στην επι­χεί­ρη­ση συμ­με­τεί­χαν ελι­κό­πτε­ρα και μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη. Ισραη­λι­νές δυνά­μεις απα­γό­ρευαν μέχρι αργά χτες την είσο­δο ασθε­νο­φό­ρων για την παρα­λα­βή πτω­μά­των και τραυματιών…

Εξάλ­λου, ένας 17χρονος Παλαι­στί­νιος σκο­τώ­θη­κε από σφαί­ρες στον καταυ­λι­σμό Ντεϊ­σέχ, κοντά στη Βηθλε­έμ και ένας 32χρονος στο Μπου­ντρούς, στα δυτι­κά της Ραμά­λα.

Την ίδια ώρα αυξά­νο­νται οι μαζι­κές συλ­λή­ψεις Παλαι­στι­νί­ων στη Δυτι­κή Όχθη, φτά­νο­ντας του­λά­χι­στον στις 870 από τις 7 Οκτώ­βρη. Σε χθε­σι­νή δήλω­σή του, ο πρό­ε­δρος της επι­τρο­πής για τους Παλαι­στί­νιους πολι­τι­κούς κρα­τού­με­νους, Φάρες Καντού­ρα, κατήγ­γει­λε ότι «οι δυνά­μεις κατο­χής προ­χω­ρούν σε βασα­νι­στή­ρια σε βάρος των Παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων. Μιλά­με για σπα­σμέ­να άκρα από τα βασα­νι­στή­ρια. Αρκε­τοί κρα­τού­με­νοι έχουν γίνει αγνώ­ρι­στοι από το ξύλο». Τόνι­σε επί­σης ότι «ο αριθ­μός των Παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων ήταν 5.300, αλλά από τις 7 Οκτώ­βρη μιλά­με πλέ­ον για πάνω από 10.000».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο