Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΕ ΚΚΕ για το 1821: Σήμερα προβάλλεται το 3ο επεισόδιο για την οργάνωση της Επανάστασης

Σήμε­ρα, Πέμ­πτη, στις 20.00 προ­βάλ­λε­ται το τρί­το από τα έξι επει­σό­δια της οπτι­κο­α­κου­στι­κής παρα­γω­γής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 200 χρό­νια από την αστι­κή εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κή Επα­νά­στα­ση του 1821, στο επί­ση­μο κανά­λι του Κόμ­μα­τος στο YouTube (youtube.com/kkemedia).

Στο 3ο επει­σό­διο, ο θεα­τής μετα­φέ­ρε­ται στην περί­ο­δο του ευρω­παϊ­κού Δια­φω­τι­σμού και των αστι­κών επα­να­στά­σε­ων, όπου πολ­λοί Ελλη­νες που είχαν έρθει σε επα­φή με τους επα­να­στά­τες καπι­τα­λι­στές της επο­χής ή με τα καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη, ανα­ζή­τη­σαν στη ριζο­σπα­στι­κή σκέ­ψη τα απα­ραί­τη­τα εφό­δια για τη θερα­πεία των δει­νών που επέ­φε­ρε η φεου­δαρ­χι­κή εξουσία.

Η οικο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης και η επα­φή της με τον ευρω­παϊ­κό Δια­φω­τι­σμό δεν άργη­σαν να αφή­σουν τα απο­τυ­πώ­μα­τά τους…
Οι φλο­γε­ρές επα­να­στα­τι­κές δια­κη­ρύ­ξεις ανα­ζη­τού­σαν την οργα­νω­τι­κή τους έκφρα­ση και τη βρή­καν με την ίδρυ­ση της Φιλι­κής Εται­ρεί­ας στην Οδησ­σό της τσα­ρι­κής Ρωσίας.

ℹ️  Τα επό­με­να επει­σό­δια θα προ­βάλ­λο­νται κάθε Πέμ­πτη και ώρα 20.00.

  • Το 4ο επει­σό­διο «Και ποιοι θέλε­τε να αρμα­τω­θούν, αν όχι εμείς;» στις 15/4.
  • Το 5ο επει­σό­διο «”Εμφύ­λιοι” πόλε­μοι. Η επα­νά­στα­ση μέσα στην Επα­νά­στα­ση» στις 22/4.
  • Το 6ο και τελευ­ταίο επει­σό­διο «Η Επα­νά­στα­ση διδά­σκει» στις 29/4.

info Ατέχνως✔️  Τη Δευτέρα η εκδήλωση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ και της ΚΟ Αττικής

Το Τμή­μα Ιστο­ρί­ας της ΚΕ και η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ διορ­γα­νώ­νουν τη Δευ­τέ­ρα 12 Απρί­λη, στις 6.30 μ.μ., εκδή­λω­ση με θέμα: «200 χρό­νια από την Επα­νά­στα­ση του 1821».

Ομι­λί­ες θα κάνουν:

  • Ο Κώστας Σκο­λα­ρί­κος, μέλος του Τμή­μα­τος Ιστο­ρί­ας της ΚΕ, με θέμα: «Ο χαρα­κτή­ρας της Επα­νά­στα­σης του 1821 και η σύγ­χρο­νη δια­πά­λη».
  • Η Ελέ­νη Μπέλ­λου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Η κατά­κτη­ση της δια­λε­κτι­κής — υλι­στι­κής αντί­λη­ψης για την Επα­νά­στα­ση του 1821 ανα­γκαία στην εξα­γω­γή χρή­σι­μων συμπε­ρα­σμά­των για τις μελ­λού­με­νες σοσια­λι­στι­κές επα­να­στά­σεις».
    • Οι ομι­λί­ες θα μετα­δο­θούν ζωντα­νά από το portal «902.gr».


Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο