Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας για την επίθεση στα γραφεία του

«Τη θρα­σύ­δει­λη επί­θε­ση που εκδη­λώ­θη­κε από φασι­στι­κές ομά­δες, σε βάρος των γρα­φεί­ων της ΚΕ του Νέου Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Γιου­γκο­σλα­βί­ας στο Βελι­γρά­δι», καταγ­γέλ­λει το ΚΚΕ, με ανα­κοί­νω­ση του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ.

Όπως ανα­φέ­ρει:

«Το γεγο­νός πως πρό­κει­ται για την 5η φορά μέσα στην τελευ­ταία χρο­νιά που η έδρα της ΚΕ του ΝΚΚΓ γίνε­ται στό­χος επί­θε­σης φασι­στι­κών ομά­δων, χωρίς να έχει ληφθεί κανέ­να μέτρο από τις αρχές, απο­δει­κνύ­ει την προ­κλη­τι­κή ανο­χή ή και στή­ρι­ξη που απο­λαμ­βά­νουν αυτές οι ομά­δες από τις αρμό­διες αρχές ασφα­λεί­ας της χώρας.

Φαί­νε­ται πως ενο­χλεί η δρά­ση του ΝΚΚΓ για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων της εργα­τι­κής τάξης και των άλλων λαϊ­κών στρω­μά­των της χώρας ενά­ντια στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και για την ανά­δει­ξη του σοσια­λι­σμού ως της μονα­δι­κής πραγ­μα­τι­κής εναλ­λα­κτι­κής λύσης για τους εργαζόμενους.

Τερά­στιες είναι οι ευθύ­νες της σερ­βι­κής κυβέρ­νη­σης για την απο­θρά­συν­ση των φασι­στι­κών εγκλη­μα­τιών, μιας και προ­χώ­ρη­σε την απο­κα­τά­στα­ση χιλιά­δων συνερ­γα­τών των ναζί, πολι­τι­κή που γίνε­ται και με τις πλά­τες της ΕΕ, που έχει κάνει σημαία της τον αντι­κομ­μου­νι­σμό και το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας, τη διά­δο­ση της απα­ρά­δε­κτης θεω­ρί­ας των “δύο άκρων” και του λεγό­με­νου ολοκληρωτισμού.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στο ΝΚΚΓ, την Ένω­ση Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Γιου­γκο­σλα­βί­ας (SKOJ).

Απαι­τεί από την κυβέρ­νη­ση στης Σερ­βί­ας να λάβει άμε­σα μέτρα για την προ­στα­σία της έδρας της ΚΕ του ΝΚΚΓ και για τη σύλ­λη­ψη και τιμω­ρία των φασι­στι­κών στοι­χεί­ων που ευθύ­νο­νται για τις επι­θέ­σεις στα γρα­φεία του ΝΚΚΓ».

Βελι­γρά­δι: Φασί­στες βαν­δά­λι­σαν τα γρα­φεία του Νέου Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Γιουγκοσλαβίας

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο