Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η διάταξη που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 74 έτη — Η κυβέρνηση να την αποσύρει αμέσως

Σε σχό­λιο του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη διά­τα­ξη της κυβέρ­νη­σης σχε­τι­κά με την έμμε­ση κατάρ­γη­ση του γενι­κού ορί­ου συντα­ξιο­δό­τη­σης, ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Η κυβέρ­νη­ση, με μια απα­ρά­δε­κτη διά­τα­ξη και μέσα στο κατα­κα­λό­και­ρο, επι­διώ­κει εμμέ­σως να καταρ­γή­σει το γενι­κό όριο συντα­ξιο­δό­τη­σης όσων είναι στα 67 έτη και δεν έχουν θεμε­λιώ­σει συντα­ξιο­δο­τι­κό δικαί­ω­μα και να το ανε­βά­σει στα 74 έτη μέσα από τη συμ­με­το­χή τους σε διά­φο­ρα προ­γράμ­μα­τα ανέργων.

Είναι φανε­ρό ότι είναι σε εξέ­λι­ξη άλλη μια νέα επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων προς όφε­λος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Η έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης περ­νά μέσα από μια ζωή λάστι­χο,  από την διαρ­κή  ομη­ρία των δια­φό­ρων προ­γραμ­μά­των ολι­γό­μη­νων συμ­βά­σε­ων μέχρι την μεγά­λη ευε­λι­ξία στην εργα­σία, με χαμη­λούς μισθούς και χωρίς δικαιώ­μα­τα έτσι ώστε να οδη­γού­νται οι εργα­ζό­με­νοι να παρα­μέ­νουν στη δου­λειά μέχρι τα βαθιά γερά­μα­τα για να εξα­σφα­λί­σουν μια ελά­χι­στη σύνταξη.

Η κυβέρ­νη­ση να απο­σύ­ρει αμέ­σως την απα­ρά­δε­κτη διά­τα­ξη. Καμία αύξη­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης. Η κυβέρ­νη­ση να εξα­σφα­λί­σει αξιο­πρε­πή σύντα­ξη σε όλους τους ανα­σφά­λι­στους εργα­ζό­με­νους και όχι αυτό το αίσχος των 360€. Οι εργα­ζό­με­νοι να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να για στα­θε­ρή δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, για κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση και συντά­ξεις που ικα­νο­ποιούν τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους, με μεί­ω­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας, όπως επι­τρέ­πουν η ανά­πτυ­ξη της παρα­γω­γής, της τεχνο­λο­γί­ας και της επιστήμης.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο