Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η καταδίκη Λαφαζάνη και άλλων τριών για τις κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς

Σε σχό­λιό του για την κατα­δί­κη του Πανα­γιώ­τη Λαφα­ζά­νη και άλλων τριών ατό­μων, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η από­φα­ση του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου που κατα­δι­κά­ζει τον Πανα­γιώ­τη Λαφα­ζά­νη, τους Ηλία και Λεω­νί­δα Παπα­δό­που­λο και τον Αντώ­νη Μαυ­ρο­μά­τη για τη συμ­με­το­χή τους στις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς το 2018 είναι απα­ρά­δε­κτη, επι­κίν­δυ­νη και στό­χο έχει τον εκφο­βι­σμό σε μια περί­ο­δο που προ­χω­ρά­ει νέος γύρος πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών κατοι­κιών, ενώ ταυ­τό­χρο­να δυνα­μώ­νουν οι κινη­το­ποι­ή­σεις, η αντί­στα­ση, η αλληλεγγύη.

Απο­δει­κνύ­ε­ται εν προ­κει­μέ­νω «η συνέ­χεια του κρά­τους», αφού η μια μετά την άλλη οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δια­μόρ­φω­σαν ένα αντι­δρα­στι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο για να μπο­ρούν τα «κορά­κια» ανε­νό­χλη­τα να βγά­ζουν στο σφυ­ρί τη λαϊ­κή περιουσία.

Η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει. Ο αγώ­νας και η αλλη­λεγ­γύη ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, τις τρά­πε­ζες και τα “κορά­κια” θα συνε­χι­στεί και θα δυναμώσει».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο