Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Καταρρέει το αφήγημα αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας στα πλαίσια ΕΕ-ΝΑΤΟ

Σαν «χάρτινος πύργος» καταρρέει αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, ότι η τουρκική επιθετικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών συνόδων

ℹ️ Σχό­λιο για τις εξε­λί­ξεις στα ελλη­νο­τουρ­κι­κά εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Το αφή­γη­μα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομ­μά­των, ότι η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί στο πλαί­σιο των ευρω­ε­νω­σια­κών και ΝΑΤΟι­κών συνό­δων καταρ­ρέ­ει σανχάρ­τι­νος πύρ­γος”.
Οι γνω­στές “γλυ­κα­νά­λα­τες” ανα­φο­ρές στα Συμπε­ρά­σμα­τα μιας ακό­μη Συνό­δου Κορυ­φής της ΕΕ και η παρα­πο­μπή των όποιων απο­φά­σε­ων για το Δεκέμ­βρη, απο­δει­κνύ­ουν του λόγου το αληθές.

Αυτοί οι οργα­νι­σμοί απο­τε­λούν, πέραν πάσης αμφι­βο­λί­ας, μέρος του προ­βλή­μα­τος και όχι της λύσης του και απο­δε­δειγ­μέ­να πλέ­ον ενερ­γούν με γνώ­μο­να τις πολύ­μορ­φες οικο­νο­μι­κές, στρα­τιω­τι­κές και πολι­τι­κές τους δια­πλο­κές με την Τουρ­κία, αλλά και με στό­χο τη δια­τή­ρη­ση της ΝΑΤΟι­κής συνο­χής στην Ανατ. Μεσόγειο.

Ελληνοτουρκικά- Προετοιμασία εδάφους με ευρωατλαντική σφραγίδα

Αυτή η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, που βάζει “μπα­ρού­τι” σε όλη την περιο­χή, δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πι­στεί ούτε με τις προ­βλη­μα­τι­κές κυβερ­νη­τι­κές θέσεις για τα χωρι­κά ύδα­τα, που δίνουν άλλο­θι στην πρό­κλη­ση της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης, με αιχ­μή το Καστε­λό­ρι­ζο, ούτε όμως με τις αμφι­λε­γό­με­νες και παρα­πλα­νη­τι­κές προ­τά­σεις των υπό­λοι­πων κομ­μά­των του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου που ‑και ως κυβερ­νή­σεις- ευθύ­νο­νται για τη σημε­ρι­νή κατάσταση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο