Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Χιλής για τη δίωξη του κομμουνιστή βουλευτή Hugo Gutiérrez

Επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας του ΚΚΕ προς την πρε­σβεία της Χιλής στην Ελλά­δα. Συγκε­κρι­μέ­να, η επι­στο­λή αναφέρει:

«Προς: Πρε­σβεία της Χιλής

Υπό­ψη της κυρί­ας Πρέ­σβει­ρας Ares Mora

Επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας του ΚΚΕ προς την πρε­σβεία της Χιλής στην Ελλάδα

κ. Πρέ­σβει­ρα,

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας κατα­δι­κά­ζει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του Σεμπα­στιάν Πινιέι­ρα, που οξύ­νει παρα­πέ­ρα τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα του λαού της Χιλής, καταγ­γέλ­λει απε­ρί­φρα­στα την κατα­στο­λή των μεγά­λων λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων και τις δολο­φο­νί­ες δια­δη­λω­τών και απαι­τεί να τιμω­ρη­θούν άμε­σα οι ένοχοι.

Σε αυτά τα πλαί­σια καταγ­γέλ­λου­με τη δίω­ξη του βου­λευ­τή του ΚΚ Χιλής, Hugo Gutiérrez, από την κυβέρ­νη­ση της Χιλής, η οποία χρη­σι­μο­ποιεί έωλα προ­σχή­μα­τα και απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει άμε­σα η δίω­ξή του. Η πεί­ρα έχει απο­δεί­ξει πως οι διώ­ξεις ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές είναι πάντα προ­πο­μπός συνο­λι­κό­τε­ρης κλι­μά­κω­σης της επί­θε­σης στο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα και τα λαϊ­κά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τη στή­ρι­ξή του στις μεγά­λες λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στη Χιλή και στα δίκαια αιτή­μα­τά τους, εκφρά­ζει ιδιαί­τε­ρα την αλλη­λεγ­γύη του στο ΚΚ Χιλής και την ΚΝ Χιλής που παλεύ­ουν για τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα και θα στα­θεί στο πλευ­ρό τους χρη­σι­μο­ποιώ­ντας όλα τα ανα­γκαία μέσα στην Ελλά­δα και το εξωτερικό.

Για το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ

Γιώρ­γος Μαρίνος

Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο