Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καμία σχέση με την περίθαλψη που έχει ανάγκη ο λαός η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για τη σύσκε­ψη του Κυρ. Μητσο­τά­κη με την ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Υγείας:

«Η ίδρυ­ση μει­κτών πλη­ρω­μά­των του ΕΚΑΒ, με αξιο­ποί­η­ση του στρα­τού και της πυρο­σβε­στι­κής, δεν έχει καμία σχέ­ση με την προ­νο­σο­κο­μεια­κή επεί­γου­σα φρο­ντί­δα και την παρο­χή απα­ραί­τη­των υπη­ρε­σιών περί­θαλ­ψης στον τόπο του συμ­βά­ντος που έχουν ανά­γκη οι ασθε­νείς και ο λαός μας. Πρό­κει­ται για μέτρα που αντι­στοι­χούν στην πολι­τι­κή των περι­κο­πών των λαϊ­κών ανα­γκών στην υγεία, για­τί “στοι­χί­ζουν” στο κράτος.

Η όπως — όπως μετα­φο­ρά των ασθε­νών, τους έρχε­ται πιο φτη­νά από την “κοστο­βό­ρα” πλή­ρη ανά­πτυ­ξη των δημό­σιων μονά­δων υγεί­ας παντού και της δημό­σιας επεί­γου­σας προ­νο­σο­κο­μεια­κής φρο­ντί­δας, που απαι­τούν ύπαρ­ξη μόνι­μων υπο­δο­μών, μόνι­μου εκπαι­δευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού και επάρ­κεια ενα­έ­ριων, θαλάσ­σιων και επί­γειων μέσων.

Γι’ αυτό η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ προ­σα­να­το­λί­ζε­ται σε φθη­νές υπη­ρε­σί­ες, που είναι πολύ πιθα­νό να βάλουν σε κίν­δυ­νο ασθε­νείς και αυτές με το “μάτι” προ­σα­να­το­λι­σμέ­νο στις ανά­γκες του του­ρι­στι­κού κεφα­λαί­ου την περί­ο­δο αυτή. Αυτές είναι, άλλω­στε, οι προ­τε­ραιό­τη­τες της ΕΕ και του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης το οποίο, παρε­μπι­πτό­ντως, δεν προ­βλέ­πει ούτε ένα ευρώ για τις ανά­γκες του ΕΚΑΒ».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο