Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να σταματήσει τώρα η σφαγή στην Τζενίν

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την επι­χεί­ρη­ση των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στον παλαι­στι­νια­κό καταυ­λι­σμό προ­σφύ­γων της Τζε­νίν, βόρεια της κατε­χό­με­νης Δυτι­κής Όχθης, η οποία είχε ως τώρα απο­τέ­λε­σμα τον θάνα­το 10 Παλαι­στι­νί­ων και τον τραυ­μα­τι­σμό 103. Αυτό ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στον δίκαιο αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού και απορ­ρί­πτει τα προ­σχή­μα­τα των κατο­χι­κών ισραη­λι­νών αρχών “περί τρο­μο­κρα­τί­ας”, για­τί κάθε λαός και ο παλαι­στι­νια­κός έχει το δικαί­ω­μα της υπε­ρά­σπι­σης της χώρας του κατά της ξένης κατο­χής με όλα τα ανα­γκαία μέσα. Τρο­μο­κρά­τες δεν είναι οι λαοί που αγω­νί­ζο­νται για το δίκιο τους!

Απαι­τού­με:

Να στα­μα­τή­σει η στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση στην Τζε­νίν, όπως και να τερ­μα­τι­στεί η ισραη­λι­νή κατοχή.

Τη δημιουρ­γία ενιαί­ου ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ στα σύνο­ρα του 1967, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Το δικαί­ω­μα επι­στρο­φής όλων των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους, με βάση τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις του ΟΗΕ.

Την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στι­νί­ων και άλλων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων που κρα­τού­νται στις ισραη­λι­νές φυλακές.

Λευ­τε­ριά στην Παλαιστίνη!».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο