Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: νέα σχολική χρονιά _στα γνωστά ερωτήματα να δώσουμε απαντήσεις!

Η νέα σχο­λι­κή χρο­νιά μας ξανα­φέρ­νει όλες και όλους στα ίδια γνώ­ρι­μα μέρη που περ­νά­νε τα παι­διά μας τα πιο ξέγνοια­στα αλλά και σημα­ντι­κά χρό­νια της ζωής τους.

Στο σχολείο που ξεκινά
και μαζί του επανέρχεται μια όμορφη αλλά δύσκολη
και αγχωτική καθημερινότητα.

Και με τα γνω­στά ερω­τή­μα­τα και τη γνω­στή αγω­νία να μεγαλώνει.

  • Θα τα κατα­φέ­ρει το παι­δί μου;
  • Τελι­κά τόσος κόπος κατα­λή­γει κάπου;
  • Θα μπο­ρέ­σου­με να τα «φέρου­με βόλ­τα» και φέτος με τα έξοδα;.
  • Είναι δυνα­τόν να περ­νά­νε τα παι­διά τόσες ώρες την ημέ­ρα σε αυτά τα κτίρια;
  • Μήπως χρειά­ζε­ται φροντιστήριο;
  • Τι δρα­στη­ριό­τη­τες θα κάνου­με το απόγευμα;
  • Πώς θα τα κάνου­με να δια­βά­ζουν λίγο περισ­σό­τε­ρο, να κόψουν λίγο το κινητό;

Αυτά και τόσα άλλα ερω­τή­μα­τα μετά από άλλο ένα καλο­καί­ρι που προ­σπα­θή­σα­με να πάρου­με «μια ανά­σα ξεκού­ρα­σης» όσο άντε­ξε η τσέ­πη μας.

Και η ανά­σα μας «κόπη­κε» από τους καπνούς και τις στά­χτες και η ψυχή μας μαύ­ρι­σε εξαι­τί­ας του «επι­λε­κτι­κά ανί­κα­νου» κρά­τους να προ­στα­τέ­ψει ζωές, λαϊ­κές περιου­σί­ες και το περιβάλλον.

Ένα κρά­τος όμως που είναι ικα­νό­τα­το και ταχύ­τα­το για τους λίγους. Για να ταΐ­ζει χρή­μα μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις, να πλει­στη­ριά­ζει λαϊ­κά σπί­τια, να νομο­θε­τεί τη 13ωρη εργα­σία-δου­λεία και τις συμ­βάσεις μηδε­νι­κών ωρών και να κάνει μπίζ­νες στα αποκαΐδια.

Και όλα αυτά να μας τα παρου­σιά­ζει σαν πρό­ο­δο και επίτευγμα!

Ευχα­ρι­στού­με. Δεν θα πάρουμε!

Αγαπητέ γονιέ,

Αν είσαι ανά­με­σα σε αυτούς/αυτές, που:

  • μετράς κάθε Σεπτέμ­βρη τι σε παίρ­νει και τι δεν σε παίρ­νει για να κάνουν τα παι­διά σου. Αν χαί­ρεσαι αλλά κι αγχώ­νε­σαι με το άκου­σμα μιας ακό­μα εκδρομής…
  • τρέ­χεις από το πρωί μέχρι το βρά­δυ με τα παι­διά σου για τις ανα­γκαί­ες δρα­στη­ριό­τη­τες που όμως είναι εκτός σχο­λεί­ου και επί πληρωμή.
  • αγα­να­κτείς με τις ελλεί­ψεις εκπαι­δευ­τι­κών, καθα­ρι­στριών, κ.ά. στα σχο­λεία και με το ότι η κυ­βέρνηση ανα­γκά­ζει τους εκπαι­δευ­τι­κούς να κάνουν άσχε­τα μαθή­μα­τα απ’ αυτό που σπούδασαν.
  • θυμώ­νεις που τα παι­διά με μαθη­σια­κές δυσκο­λί­ες δεν έχουν ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη και η έγκαι­ρη διά­γνω­ση βρί­σκε­ται στον αέρα.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και ο νέος υπουρ­γός Παι­δεί­ας δια­τυ­μπα­νί­ζει κι αυτός ότι θα «ανα­βαθ­μί­σει» κι άλλο το σχο­λείο. Θα το κάνει «ψηφια­κό» ή μπο­ρεί και… εικονικό!

Πίσω από τα μεγά­λα λόγια, η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αποκαλύπτεται!
Μπο­ρεί οι κυβερ­νή­σεις και οι υπουρ­γοί Παι­δεί­ας να αλλά­ζουν, αλλά όλοι γνω­ρί­ζου­με από πρώ­το χέρι ότι η κατά­στα­ση κάθε χρό­νο γίνε­ται χει­ρό­τε­ρη για τη συντρι­πτι­κή πλειοψηφία.
Γίνε­ται, όλο και πιο συχνά, ανυ­πό­φο­ρη μέχρι και επι­κίν­δυ­νη, για­τί δια­χρο­νι­κά και από όλες τις κυβερ­νή­σεις μπαί­νει στην άδι­κη, αντι­παι­δα­γω­γι­κή και βαθιά ταξι­κή ζυγα­ριά κόστους — οφέλους.
Όλοι ζού­με στα σχο­λι­κά κτί­ρια-κου­φά­ρια 40 και 50 ετών, σε πολ­λά εκ των οποί­ων δεν έχει γίνει ούτε ο πρω­το­βάθ­μιος έλεγ­χος καταλ­λη­λό­τη­τας από τους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες, στα κοντέι- νερς-κλου­βιά Νηπιαγωγεία.
Όλοι γνω­ρί­ζου­με ότι έχουν κυριο­λε­κτι­κά «στε­γνώ­σει» οι Σχο­λι­κές Επι­τρο­πές των δήμων και τα σχο­λεία κιν­δυ­νεύ­ουν να μεί­νουν ακό­μα και χωρίς ρεύ­μα. Και φέτος είναι τερά­στιες οι ελλεί­ψεις σε εκπαι­δευ­τι­κούς όλων των ειδι­κο­τή­των, στην Ειδι­κή Αγω­γή, στο ολο­ή­με­ρο σχο­λείο ‑χωρίς υποδο­μές και υπεύ­θυ­νο εκπαι­δευ­τι­κό- που τόσο μας διαφημίζουν.

Αν δεν θες γα σου μαυρίζουν τη ζωή.
Άλλαξε την!

Αυτή η κατά­στα­ση έχει όνο­μα: Είναι η πολι­τι­κή που μετρά­ει τα πάντα με βάση το κέρ­δος των λίγων και όχι τις ανά­γκες των πολ­λών. Γι’ αυτή την πολι­τι­κή δου­λεύ­ουν όλα τα κόμ­μα­τα. Οι ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, κ.ά. Οι υπο­ψή­φιοί τους στις δημο­τι­κές και τις περι­φε­ρεια­κές εκλογές.

Όλοι όμως γνω­ρί­ζου­με ότι τα πράγ­μα­τα μπο­ρούν και πρέ­πει να πάνε καλύ­τε­ρα. Το έχου­με βιώ­σει όπου και όπο­τε μπή­κα­με στον αγώ­να και τη διεκ­δί­κη­ση για τις μορ­φω­τι­κές ανά­γκες όλων των παιδιών.

Με δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού,
ήρθε η ώρα γα αλλάξουμε τα πράγματα!

Απέ­να­ντι λοι­πόν στο σχο­λείο που βιώ­νου­με, το σχο­λείο της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, της κατη­γο­ριο- ποί­η­σης και της υπο­βάθ­μι­σης, το ΚΚΕ προ­τάσ­σει τον αγώ­να για να περ­πα­τή­σου­με τον δρό­μο του σύγ­χρο­νου σχο­λεί­ου για όλες και για όλους.
Του σχο­λεί­ου όπου όλα τα παι­διά θα μαθαί­νουν τα σύγ­χρο­να Γράμ­μα­τα της επο­χής μας και δεν θα απο­κλεί­ο­νται από τη μόρφωση.
Για­τί τίπο­τα από αυτά που δικαιού­μα­στε εμείς και τα παι­διά μας δεν είναι πολυ­τέ­λεια. Για­τί το σχο­λείο μπο­ρεί να «βγά­ζει» ανθρώ­πους και όχι ρομπότ!
Οι αγω­νί­ες και η ελπί­δα γονιών, μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών μπο­ρούν να συνα­ντη­θούν με τους κομ­μου­νι­στές στις μάχες του επό­με­νου δια­στή­μα­τος. Για να δυνα­μώ­σει ακό­μα παρα­πά­νω η διεκ­δίκηση μέσα και έξω από τα σχο­λεία, η μαχη­τι­κή διεκ­δί­κη­ση για κάθε πτυ­χή της ζωής μας.
◾ Για να ανα­κου­φί­σουν και όχι να επι­βα­ρύ­νουν περισ­σό­τε­ρο τη ζωή μας.

Να ενισχυθούν παντού 
τα ψηφοδέλτια
της Λαϊκής Συσπείρωσης 
σε δήμους και Περιφέρειες. 

Για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις
για αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα

  • Να καλυ­φθούν άμε­σα τα 20.000 κενά εκπαιδευτικών.
  • Προ­σλή­ψεις επι­πλέ­ον προ­σω­πι­κού καθα­ριό­τη­τας με πλή­ρες ωράριο.
  • Γεν­ναία χρη­μα­το­δό­τη­ση των Σχο­λι­κών Επι­τρο­πών ώστε να καλύ­πτο­νται όλες οι ανά­γκες των σχολείων.
  • Κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ σε όλα τα σχο­λι­κά είδη. Επι­βο­λή πλα­φόν στις τιμές, ί Δωρε­άν γεύ­μα και δεκα­τια­νό σε όλα τα παιδιά.
  • Αμε­ση έναρ­ξη των προ­γραμ­μά­των Ενι­σχυ­τι­κής Διδα­σκα­λί­ας και Πρό­σθε­της Διδα­κτι­κής Στήριξης.
  • Σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία _ Άμε­σος ουσια­στι­κός και ενδε­λε­χής προ­σει­σμι­κός έλεγ­χος όλων των σχο­λι­κών κτιρίων.

kke.gr \ youtube.com_kkemedia

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο