Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να δεσμευτούν ξενοδοχεία-καταλύματα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού

Την ανά­γκη δέσμευ­σης ξενο­δο­χεί­ων και κατα­λυ­μά­των για την αντι­με­τώ­πι­ση της δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού υπο­γραμ­μί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο εξέ­δω­σε σχε­τι­κή ανακοίνωση.

Συγκε­κρι­μέ­να, σημειώ­νει τα εξής:

«Από τη στιγ­μή που και επί­ση­μα επι­βε­βαιώ­νε­ται ότι η ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή δια­σπο­ρά του κορο­νοϊ­ού (από νεό­τε­ρους ηλι­κια­κά σε μεγα­λύ­τε­ρους) και η μετά­δο­ση σε πλη­θυ­σμούς που δια­βιούν σε κλει­στές δομές (πρό­σφυ­γες, καταυ­λι­σμοί κ.ά.) έχουν συμ­βά­λει στην έκρη­ξη της παν­δη­μί­ας, απαι­τού­νται άμε­σα μέτρα από την κυβέρ­νη­ση ώστε να εξα­σφα­λί­ζε­ται τόσο το σπά­σι­μο της αλυ­σί­δας μετά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, όσο και η ιατρι­κή παρα­κο­λού­θη­ση των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των και των στε­νών επα­φών τους που ανή­κουν στις ομά­δες υψη­λού κινδύνου.

Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση απαιτείται:

- Δέσμευ­ση ξενο­δο­χεί­ων και κατα­λυ­μά­των, ώστε ασυμ­πτω­μα­τι­κοί νοσού­ντες και επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα με ήπια κλι­νι­κή συμ­πτω­μα­το­λο­γία, που δεν χρή­ζουν νοση­λεί­ας σε νοσο­κο­μείο, να εντάσ­σο­νται σε πρό­γραμ­μα εθε­λο­ντι­κής καρα­ντί­νας, όταν αυτή δεν μπο­ρεί να γίνει στο πλαί­σιο της κατοι­κί­ας τους.

- Επί­τα­ξη των ιδιω­τών για­τρών για την ιατρι­κή παρα­κο­λού­θη­ση των ανθρώ­πων που φιλο­ξε­νού­νται σε ξενο­δο­χεία ή κατα­λύ­μα­τα. Αυτό σημαί­νει υπο­χρε­ω­τι­κή έντα­ξη των ιδιω­τών για­τρών στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, στο ενιαίο σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης της πανδημίας.

Το σχέ­διο για τη δέσμευ­ση και αξιο­ποί­η­ση ξενο­δο­χεια­κών μονά­δων, για τη δια­μο­νή επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των, κρί­νε­ται ανα­γκαίο για έναν ακό­μη λόγο: Εξαι­τί­ας της υπερ­πλη­ρό­τη­τας απλών κλι­νών Covid και για να εξα­σφα­λι­στεί η ταχύ­τε­ρη δια­κί­νη­ση των περι­στα­τι­κών, δίνε­ται εξι­τή­ριο σε ασθε­νείς οι οποί­οι εξα­κο­λου­θούν να έχουν θετι­κό τεστ, με απο­τέ­λε­σμα να αυξά­νε­ται επί­σης ο κίν­δυ­νος ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής διασποράς.

Κάθε καθυ­στέ­ρη­ση της κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι στα ανα­γκαία μέτρα, που προ­τεί­νουν οι υγειο­νο­μι­κοί, είναι εγκλη­μα­τι­κή και κοστί­ζει σε ανθρώ­πι­νες ζωές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο