Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Πολύ επικίνδυνη εξέλιξη το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει στον ελλη­νι­κό λαό ότι, «το αμε­ρι­κα­νι­κό σχέ­διο για το Παλαι­στι­νια­κό, που ψευ­δε­πί­γρα­φα προ­βάλ­λε­ται ως “συμ­φω­νία του αιώ­να”, όχι μόνο δεν κατο­χυ­ρώ­νει ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος, αλλά διαιω­νί­ζει και θωρα­κί­ζει την ισραη­λι­νή κατοχή».

Όπως επι­ση­μαί­νει ανα­κοί­νω­ση του Κόμ­μα­τος το σχέ­διο προβλέπει:

«-Την παρα­χώ­ρη­ση της Ιερου­σα­λήμ στο κρά­τος του Ισρα­ήλ ως “αδιαί­ρε­τη ισραη­λι­νή πρωτεύουσα”.

-Προ­σάρ­τη­ση της Κοι­λά­δας του Ιορ­δά­νη, που είναι η καρ­διά το 30% της Δυτι­κής Όχθης και περιο­χές που βρί­σκο­νται βόρεια της Νεκράς Θάλασ­σας, στο ισραη­λι­νό κράτος.

-Δια­τή­ρη­ση των ισραη­λι­νών εποι­κι­σμών και των χιλιά­δων εποί­κων, που είναι δυνά­μεις κατο­χής στα παλαι­στι­νια­κά εδάφη».

«Πρό­κει­ται για πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη, μέρος του γενι­κό­τε­ρου ιμπε­ρια­λι­στι­κού σχε­δί­ου που προ­ω­θούν οι ΗΠΑ, για απα­ρά­δε­κτες διευ­θε­τή­σεις στην περιο­χή κατά των λαών» τονί­ζει το ΚΚΕ, κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή του:

«Τώρα να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη στον παλαι­στι­νια­κό λαό.

-Για τερ­μα­τι­σμό της ισραη­λι­νής κατο­χής και ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερουσαλήμ.

-Κατάρ­γη­ση των εποι­κι­σμών και απο­χώ­ρη­ση των εποί­κων, επι­στρο­φή των Παλαι­στί­νιων προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους.

-Απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των Παλαι­στί­νιων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων από τις ισραη­λι­νές φυλακές.

Οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις ‑σήμε­ρα της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ- έχουν μερί­διο ευθύ­νης για την ανα­βάθ­μι­ση της στρα­τη­γι­κής συνερ­γα­σί­ας με το κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ, αλλά και επει­δή δεν έχουν προ­χω­ρή­σει στην ανα­γκαία ανα­γνώ­ρι­ση του ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, παρά την ομό­φω­νη από­φα­ση της ελλη­νι­κής Βουλής».

sxedio trump gia palaistini

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο