Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Τα πρόστιμα του Δήμου Αθηναίων στοχεύουν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και της ελεύθερης έκφρασης

Σε ανα­κοί­νω­σή της για το απα­ρά­δε­κτο πρό­στι­μο που επέ­βα­λε ο Δήμος της Αθή­νας στο ΚΚΕ η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Α’ Αθή­νας του ΚΚΕ τονίζει:

«Η δημο­τι­κή αρχή της ΝΔ προ­χω­ρά­ει στην απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια να επι­βά­λει πρό­στι­μο στο ΚΚΕ για τις προ­ε­κλο­γι­κές αφί­σες που είχε τοπο­θε­τή­σει ενό­ψει των εκλο­γών της 25ης Ιου­νί­ου, όπως έγι­νε και με άλλα κόμ­μα­τα (ΜέΡΑ25).

Η διοί­κη­ση του δήμου επι­βε­βαιώ­νει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπρο­στά­ρης στην υλο­ποί­η­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και στο χτύ­πη­μα όλων όσοι αντι­στέ­κο­νται σε αυτήν. Άλλω­στε, η δημο­τι­κή αρχή Μπα­κο­γιάν­νη έχει ανα­λά­βει εδώ και και­ρό έναν διπλό ρόλο, από τη μια του τρο­χο­νό­μου των μεγα­λο­ξε­νο­δό­χων και μεγα­λε­μπό­ρων, που νοιά­ζε­ται μόνο για την του­ρι­στι­κή μόστρα της Αθή­νας και από την άλλη του “επι­τη­ρη­τή” προ­κει­μέ­νου το κέντρο της Αθή­νας να είναι απο­στει­ρω­μέ­νο από κινη­το­ποι­ή­σεις που έχουν στο στό­χα­στρο την πολι­τι­κή που υλο­ποιεί και η δική του κυβέρνηση.

Η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση για πρό­στι­μο στο ΚΚΕ, για “αφι­σο­ρύ­παν­ση” όπως ισχυ­ρί­ζε­ται με βάση τον κανο­νι­σμό καθα­ριό­τη­τας, τον οποίο στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο οι εκλεγ­μέ­νοι του ΚΚΕ τον έχουν κατα­ψη­φί­σει, στο­χεύ­ει στον περιο­ρι­σμό της πολι­τι­κής δρά­σης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύ­θε­ρης έκφρα­σης. Δεν είναι γενι­κά η αφί­σα το πρό­βλη­μα, αφού στην Αθή­να υπάρ­χουν πολ­λές που προ­πα­γαν­δί­ζουν εκδη­λώ­σεις που γίνο­νται αυτή τη χρο­νι­κή περί­ο­δο. Για να μη μιλή­σου­με για την ταλαι­πω­ρία χιλιά­δων κατοί­κων και εργα­ζο­μέ­νων απ’ τα έργα του απο­τυ­χη­μέ­νου “Μεγά­λου Περι­πά­του”. Αυτό που τους ενο­χλεί είναι το περιε­χό­με­νο της αφί­σας, η δρά­ση του ΚΚΕ πανελ­λα­δι­κά, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας.

Το δικαί­ω­μα του λαού να μπο­ρεί να ενη­με­ρώ­νε­ται δεν μπο­ρεί καμία από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου να το στα­μα­τή­σει. Καλού­με όλο τον λαό της Αθή­νας να κατα­δι­κά­σουν τέτοιες ενέρ­γειες και στις 25 Ιου­νί­ου στην Α’ Αθή­νας να είναι πιο δυνα­τό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνα­τός ο λαός, η μόνη 100% λαϊ­κή μαχη­τι­κή αντιπολίτευση.

Τέτοιες ενέρ­γειες δεν μας τρο­μο­κρα­τούν και δεν μας στα­μα­τούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Δήμο της Αθή­νας, οι φίλοι και οπα­δοί του ΚΚΕ θα συνε­χί­σου­με να βρι­σκό­μα­στε μπρο­στά στους αγώ­νες ενά­ντια στα αντι­λαϊ­κά μέτρα και τις πολι­τι­κές. Θα προ­πα­γαν­δί­ζου­με ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γει­το­νιές της Αθή­νας καλώ­ντας στην ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ».

Πρό­κλη­ση Μπα­κο­γιάν­νη: Επέ­βα­λε πρό­στι­μο 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ για… «αφι­σο­ρύ­παν­ση»!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο