Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν

«Η κυβέρ­νη­ση σπέρ­νει ανέ­μους και θα θερί­σει θύελ­λες», ανέ­φε­ρε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, ο οποί­ος, από το βήμα της Βου­λής, κάλε­σε την κυβέρ­νη­ση να πάρει πίσω την από­φα­ση για την απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων και υπο­στή­ρι­ξε ότι τα συλ­λα­λη­τή­ρια που έχουν εξαγ­γελ­θεί για την 28η Ιανουα­ρί­ου θα δεί­ξουν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της νέας γενιάς και των εκπαι­δευ­τι­κών και θα κατα­στή­σουν την από­φα­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας «κου­ρε­λό­χαρ­το».

Ακο­λου­θεί η πλή­ρης δήλω­ση του κοι­νο­βου­λευ­τι­κού εκπρο­σώ­που του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου:

«Καταγ­γέλ­λου­με τη νέα απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια, την από­φα­ση της ΕΛΑΣ, να απα­γο­ρεύ­σει τις συνα­θροί­σεις μέχρι την 1η Φεβρουα­ρί­ου. Είναι από­φα­ση, η οποία επι­βε­βαιώ­νει την κλι­μά­κω­ση του αυταρ­χι­σμού και της κατα­στο­λής από τη μεριά της κυβέρνησης.

Είναι πλέ­ον πρό­σχη­μα η παν­δη­μία, για την κυβέρ­νη­ση. Η απα­γό­ρευ­ση έχει σαφή στό­χο. Γίνε­ται ενά­ντια στο νεο­λαι­ί­στι­κο, στο εργα­τι­κό και το λαϊ­κό κίνη­μα, με στό­χο να περά­σει, δια πυρός και σιδή­ρου, η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, να περά­σουν τα νέα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης ενά­ντια στο δικαί­ω­μα για την εκπαί­δευ­ση, για τη μόρ­φω­ση της νεο­λαί­ας των λαϊ­κών στρω­μά­των, μετα­τρέ­πο­ντας το λύκειο σε εξε­τα­στή­ριο, βάζο­ντας φραγ­μούς στην εισα­γω­γή αλλά και στην ολο­κλή­ρω­ση των σπου­δών, για τους εργα­ζό­με­νους φοι­τη­τές, μετα­τρέ­πο­ντας τα πανε­πι­στή­μια σε πυρή­να αυταρ­χι­σμού και κρα­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας, μέσα από την ίδρυ­ση της πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας. Γι’ αυτό άλλω­στε η κυβέρ­νη­ση, ένα χρό­νο τώρα, κρα­τά κλει­στά επι­δει­κτι­κά τα πανε­πι­στή­μια, για­τί δεν θέλει τους φοι­τη­τές στα πανε­πι­στή­μια, για να μπο­ρέ­σει να περά­σει τα μέτρα ενά­ντια στους φοιτητές.

Είναι βαθύ­τα­τα γελα­σμέ­νη η κυβέρ­νη­ση, ότι με αυτό τον τρό­πο έχει λυμέ­να τα χέρια της, για να κάνει ό,τι θέλει και να ψηφί­σει ό,τι θέλει. Και αυτή η απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της ΕΛΑΣ, η απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων, θα γίνει κου­ρε­λό­χαρ­το. Και θα την κάνουν κου­ρε­λό­χαρ­το οι ίδιοι οι νεο­λαί­οι, και οι εργα­ζό­με­νοι οι φοι­τη­τές. Τα συλ­λα­λη­τή­ρια που έχουν εξαγ­γελ­θεί για την 28η Ιανουα­ρί­ου θα δεί­ξουν την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών.

Εμείς καλού­με την κυβέρ­νη­ση, τώρα να πάρει πίσω την απα­ρά­δε­κτη αυτή από­φα­ση της ΕΛΑΣ, δια­φο­ρε­τι­κά, της το λέμε καθα­ρά, σπέρ­νει ανέ­μους και θα θερί­σει θύελλες».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο