Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Το Eurogroup επιβράβευσε την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων

Τη δια­χρο­νι­κή αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή όλων των κυβερ­νή­σε­ων είναι το μόνο που επι­βρά­βευ­σε το Eurogroup σημειώ­νει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Το μόνο που επι­βρά­βευ­σε το Eurogroup και για το οποίο πανη­γυ­ρί­ζει ο Κυρ. Μητσο­τά­κης, δεν είναι τίπο­τε άλλο παρά το απο­τέ­λε­σμα της δια­χρο­νι­κής αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής όλων των κυβερ­νή­σε­ων των τελευ­ταί­ων ετών.

Η “επι­τυ­χία της ελλη­νι­κής οικο­νο­μί­ας”, στην οποία ανα­φέ­ρε­ται το Eurogroup είναι τα ματω­μέ­να δημο­σιο­νο­μι­κά πλε­ο­νά­σμα­τα που συνε­χί­ζουν να πλη­ρώ­νουν τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά στρώ­μα­τα, η προ­ώ­θη­ση των πλει­στη­ρια­σμών για να δια­σω­θούν οι τρά­πε­ζες, η πορεία των επεν­δύ­σε­ων και η προ­ώ­θη­ση της στρα­τη­γι­κής ΕΕ — αστι­κής τάξης σε βάρος των δικαιω­μά­των των εργα­ζό­με­νων, η θωρά­κι­ση των κερ­δών των μονο­πω­λια­κών ομί­λων που εδρά­ζο­νται μόνο πάνω στη φτω­χο­ποί­η­ση του ελλη­νι­κού λαού.

Το πολι­τι­κό δια­κύ­βευ­μα, τού πώς θα μοι­ρα­στεί η “επι­τυ­χία” ανά­με­σα σε Μητσο­τά­κη και Τσί­πρα δεν έχει καμία σχέ­ση με τις λαϊ­κές ανάγκες.»

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο