Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστά εως τις 27 Απριλίου τα καταστήματα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Κλει­στές έως τις ‪27 Απρι­λί­ου‬ θα παρα­μεί­νουν όλες οι επι­χει­ρή­σεις που εντάσ­σο­νται στους ΚΑΔ και έχουν κλεί­σει προ­σω­ρι­νά για τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς του κορονοϊού.

Η από­φα­ση δημο­σιεύ­θη­κε σήμε­ρα στο ΦΕΚ και από το μέτρο εξαι­ρού­νται οι υπη­ρε­σί­ες ηλε­κτρο­νι­κού ή τηλε­φω­νι­κού εμπο­ρί­ου με παρά­δο­ση κατ ’ οίκον (e‑shop κτλ.) που προ­σφέ­ρουν οι επι­χει­ρή­σεις που εντάσ­σο­νται στους 67 πλητ­τό­με­νους ΚΑΔ.

Επί­σης παρα­τεί­νε­ται η προ­σω­ρι­νή απα­γό­ρευ­ση λει­τουρ­γί­ας όλων των οργα­νω­μέ­νων παρα­λιών (δημό­σιων, δημο­τι­κών και ιδιω­τι­κών), των χιο­νο­δρο­μι­κών κέντρων, των αγο­ρών των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171) και των ανα­βα­τή­ρων (τελε­φε­ρίκ). Καθώς επί­σης και όλων των αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων και εγκα­τα­στά­σε­ων γυμνα­στι­κής, και των αθλη­τι­κών ομίλων.

Επί­σης απα­γο­ρεύ­ε­ται η λει­τουρ­γία των κατα­στη­μά­των λια­νι­κού εμπο­ρί­ου που λει­τουρ­γούν με συμ­φω­νί­ες συνερ­γα­σί­ας όλων των κατα­στη­μά­των λια­νι­κού εμπο­ρί­ου τύπου “κατά­στη­μα εντός κατα­στή­μα­τος” (shops- in-a-shop), που βρί­σκο­νται σε εκπτω­τι­κά κατα­στή­μα­τα (outlet), εμπο­ρι­κά κέντρα ή εκπτω­τι­κά χωριά, εξαι­ρου­μέ­νων των σου­περ μάρ­κετ και των φαρ­μα­κεί­ων, υπό την προ­ϋ­πό­θε­ση ότι δια­θέ­τουν ανε­ξάρ­τη­τη είσο­δο για τους καταναλωτές.

Αντι­θέ­τως επι­τρέ­πε­ται η λει­τουρ­γία κατα­στη­μά­των οπτι­κών και κατα­στη­μά­των πώλη­σης ακου­στι­κών βαρη­κο­ΐ­ας μόνο κατό­πιν τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας σε τηλέ­φω­νο ανά­γκης που θα δίδε­ται από τους κατα­στη­μα­τάρ­χες αλλά και η λει­τουρ­γία των εμπο­ρι­κών κατα­στη­μά­των εντός των λιμα­νιών και των αερο­δρο­μί­ων της χώρας.

Στις ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, η λει­τουρ­γία των οποί­ων δεν απα­γο­ρεύ­ε­ται, οι διοι­κή­σεις τους οφεί­λουν να δια­σφα­λί­ζουν την τήρη­ση, κατά την προ­σέ­λευ­ση των κατα­να­λω­τών, της ανα­λο­γί­ας του ενός ατό­μου ανά 15 τ.μ. και την ελά­χι­στη από­στα­ση των 2 μέτρων μετα­ξύ τους, καθώς και του μη σχη­μα­τι­σμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

Επί­σης δεν απα­γο­ρεύ­ε­ται η διε­νέρ­γεια εργα­σιών χωρίς την παρου­σία κοι­νού στις ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, η λει­τουρ­γία των οποί­ων απα­γο­ρεύ­ε­ται διά της παρούσας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο