Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία μέχρι 30 Νοεμβρίου — Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Κλεί­νουν νηπια­γω­γεία, δημο­τι­κά σχο­λεία και παι­δι­κοί σταθ­μοί έως τις 30 Νοεμ­βρί­ου ανα­κοί­νω­σαν οι συναρ­μό­διοι υπουρ­γοί Παι­δεί­ας Νίκη Κερα­μέ­ως, Υγεί­ας Βασί­λης Κικί­λιας και Εσω­τε­ρι­κών Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος στην κοι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου.

Η από­φα­ση ελή­φθη κατό­πιν της εισή­γη­σης της επι­τρο­πής των λοι­μο­ξιο­λό­γων για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας. Στό­χευ­ση του μέτρου είναι ο περιο­ρι­σμός των μετα­κι­νή­σε­ων των γονιών, καθώς όπως μετα­δί­δε­ται από το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, τα στοι­χεία δεί­χνουν πολύ χαμη­λή μετα­δο­τι­κό­τη­τα μετα­ξύ των παι­διών έως 12 ετών.

Σε ό,τι αφο­ρά ειδι­κό­τε­ρα την τηλεκ­παί­δευ­ση ανα­κοί­νω­σε ότι τη Δευ­τέ­ρα οι διευ­θύν­σεις των σχο­λεί­ων θα καταρ­τί­σουν πρό­γραμ­μα σύγ­χρο­νης τηλεκ­παί­δευ­σης, η οποία θα ξεκι­νή­σει από την Τετάρ­τη. Η κάθε διδα­κτι­κή ωρα θα έχει διάρ­κεια 30 λεπτά. Θα πραγ­μα­το­ποιεί­ται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημο­τι­κά και από τις 14.00 έως τις 16.00 για τα νηπια­γω­γεία με μικρά διαλείμματα.

Σε ό,τι αφο­ρά την εκπαι­δευ­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση η κ. Κερα­μέ­ως ανα­κοί­νω­σε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευ­τέ­ρας θα προ­βάλ­λο­νται τηλε­ο­πτι­κά μαθή­μα­τα για μαθη­τές Δημοτικού.

Σύμ­φω­να με την υπουρ­γό Παι­δεί­ας, το μεση­με­ρια­νό – απο­γευ­μα­τι­νό ωρά­ριο προ­κρί­θη­κε για να διευ­κο­λυν­θούν οι οικο­γέ­νειες είτε για­τί έχουν μεγα­λύ­τε­ρα παι­διά που χρη­σι­μο­ποιούν την τηλεκ­παί­δευ­ση, είτε για­τί οι ίδιοι οι γονείς τηλερ­γά­ζο­νται και όλοι κάνουν χρή­ση φορη­τών συσκευών, αλλά και για να περιο­ρι­στεί η ταυ­τό­χρο­νη χρή­ση όλων των δικτύ­ων της χώρας από μαθη­τές, φοι­τη­τές και εργαζόμενους.

Στο δια ταύ­τα, φοβού­νται μην καταρ­ρεύ­σει πάλι το σύστη­μα τηλεκ­παί­δευ­σης, δε θέλουν δώσουν ταμπλέ­τα και λαπ τοπ στους μαθη­τές και βάζουν τα παι­διά του Δημο­τι­κού να κάνουν μάθη­μα κατα­με­σή­με­ρο. Είναι τόσο καλά οργα­νω­μέ­νοι που κατα­φεύ­γουν στην ξεπε­ρα­σμέ­νη Εκπαι­δευ­τι­κή Τηλεόραση…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο