Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση: Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις προσαρτηθείσες ουκρανικές περιφέρειες

Σε μια πρά­ξη κλι­μά­κω­σης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι πως κήρυ­ξε στρα­τιω­τι­κό νόμο στις τέσ­σε­ρις ουκρα­νι­κές περι­φέ­ρειες Λου­χάνσκ, Ντο­νέ­τσκ, Ζαπο­ρί­ζια, Χερ­σώ­να, που προ­σάρ­τη­σε η Μόσχα τον περα­σμέ­νο μήνα.

Ακρι­βώς μετά την ομι­λία Πού­τιν το Κρεμ­λί­νο εξέ­δω­σε διά­ταγ­μα με το οποίο ανήγ­γει­λε την έναρ­ξη ισχύ­ος του στρα­τιω­τι­κού νόμου σε αυτά τα εδά­φη από τα μεσά­νυ­χτα της Πέμπτης.

Διά­ταγ­μα επί­σης που εκδό­θη, περιο­ρί­ζει τις μετα­κι­νή­σεις εντός και εκτός ρωσι­κών περιο­χών που συνο­ρεύ­ουν με την Ουκρα­νία. Τα μέτρα αυτά αφο­ρούν τις επαρ­χί­ες Κρασ­νο­ντάρ, Μπέλ­γκο­ροντ, Μπριάνσκ, Βορό­νεζ, Κούρσκ και Ροστόφ, που συνο­ρεύ­ουν με την Ουκρα­νία, καθώς και στην Κρι­μαία και την Σεβα­στού­πο­λη, που η Ρωσία προ­σάρ­τη­σε το 2014.

Μιλώ­ντας σε μέλη του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του, σε ομι­λία του που μετα­δό­θη­κε τηλε­ο­πτι­κά, ο Πού­τιν έδω­σε επί­σης εντο­λή στην κυβέρ­νη­ση να συγκρο­τή­σει ένα ειδι­κό συντο­νι­στι­κό συμ­βού­λιο υπό την ηγε­σία του πρω­θυ­πουρ­γού Μιχα­ήλ Μισού­στιν για να συνερ­γα­στεί με περι­φέ­ρειες της Ρωσί­ας για την ενί­σχυ­ση της πολε­μι­κής προ­σπά­θειας της Μόσχας στην Ουκρανία.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο