Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Καταδικάζει τις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μαδούρο — Αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας!

Η ΚΝΕ «κατα­δι­κά­ζει το νέο απα­ρά­δε­κτο σχέ­διο του κυβερ­νώ­ντος Ενω­μέ­νου Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος (PSUV), με το οποίο επι­χει­ρεί να παρέμ­βει στα εσω­τε­ρι­κά του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας (PCV), να σπεί­ρει συγ­χύ­σεις για τις θέσεις του και να πλή­ξει την ηγε­σία του, εμφα­νί­ζο­ντας προ­βο­κα­τό­ρι­κες ομά­δες με τα σύμ­βο­λα του PCV να δια­δη­λώ­νουν δήθεν υπέρ της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κής κυβέρ­νη­σης Μαδούρο».

Σε ανα­κοί­νω­σή της η Επι­τρο­πή Διε­θνών Σχέ­σε­ων του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η κλι­μά­κω­ση των επι­θέ­σε­ων του PSUV ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές της Βενε­ζου­έ­λας επι­βε­βαιώ­νει ότι η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι χέρι με τον αντι­κομ­μου­νι­σμό, τις διώ­ξεις και την κατα­στο­λή των κομ­μου­νι­στών, συνο­λι­κά του εργα­τι­κού – λαϊ­κού κινή­μα­τος, είτε με νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες είτε με σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές κυβερνήσεις.

Η ΚΝΕ εκφρά­ζει τη διε­θνι­στι­κή της αλλη­λεγ­γύη με την Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Βενε­ζου­έ­λας (JCV). Στα­θε­ρά στέ­κε­ται στο πλευ­ρό του λαού και της νεο­λαί­ας της Βενε­ζου­έ­λας που είναι το θύμα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων και κυρώ­σε­ων στη χώρα».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο