Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ

Έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 68 ετών, αργά το από­γευ­μα, ο δήμαρ­χος Ιωαν­νί­νων Μωυ­σής Ελι­σάφ. Το τελευ­ταίο διά­στη­μα έδω­σε άνι­ση μάχη με την ασθέ­νεια που αντιμετώπιζε.

O καθη­γη­τής Ιατρι­κής Μωυ­σής Ελι­σάφ, υπήρ­ξε ο πρώ­τος δήμαρ­χος εβραϊ­κής κατα­γω­γής που εξε­λέ­γη στην Ελλάδα.

Ο Μωυ­σής Ελι­σάφ, γεν­νή­θη­κε στα Γιάν­νε­να το 1954. Οι γονείς του επι­βί­ω­σαν του Ολο­καυ­τώ­μα­τος. Κατά­φε­ραν να δια­φύ­γουν στη Μ. Ανα­το­λή, όμως οι οικο­γέ­νειές τους χάθη­καν. Οι παπ­πού­δες οι για­γιά­δες και 10 συγ­γε­νείς του δεν επέ­στρε­ψαν από το Άου­σβιτς και το Μπιρ­κε­νά­ου. Ο πατέ­ρας του είχε κατά­στη­μα µε υφά­σμα­τα και η μητέ­ρα του ασχο­λού­νταν µε τα οικιακά.

Δήμαρ­χος Ιωαν­νί­νων εξε­λέ­γη τον Ιού­νιο του 2019, ως επι­κε­φα­λής τού πολυ­συλ­λε­κτι­κού συν­δυα­σμού «Γιάν­νε­να Νέα Επο­χή», τον οποίο πλαι­σί­ω­σαν στε­λέ­χη της Κεντρο­α­ρι­στε­ράς και της Ν.Δ.

Ο Μωυ­σής Ελι­σάφ, διε­τέ­λε­σε επί πολ­λά χρό­νια μέλος του Δ.Σ στο Κεντρι­κό Ισραη­λι­τι­κό Συμ­βού­λιο. Επί διε­τία διε­τέ­λε­σε, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Δ.Σ, ενώ για 2 δεκα­ε­τί­ες, ήταν πρό­ε­δρος της Ισραη­λι­τι­κής Κοι­νό­τη­τας Ιωαννίνων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο