Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Πρώτο κουδούνι και καλή αρχή — Η χρονιά μας θα ‘ναι αξέχαστη και αγωνιστική!

“Πρώ­το κου­δού­νι και καλή αρχή — Η χρο­νιά μας θα ‘ναι αξέ­χα­στη και αγω­νι­στι­κή!» τονί­ζει η ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή της προς τους μαθη­τές, μπρο­στά στη νέα σχο­λι­κή χρο­νιά.

Η ανα­κοί­νω­ση συνεχίζει:

Ακόμα μια χρονιά… και φέτος μία από τα ίδια;

  • Ψυχο­φθό­ρο και πανά­κρι­βο σχο­λείο, με εξε­τά­σεις, Τρά­πε­ζα Θεμά­των, ΕΒΕ, κενά και ελλείψεις
  • Ατέ­λειω­το τρέ­ξι­μο σπί­τι — σχο­λείο — φροντιστήριο
  • Άγχος στο σπί­τι για να βγει ο μήνας και τα έξοδα
  • Φωτιές το καλο­καί­ρι και πλημ­μύ­ρες τον χει­μώ­να — κατα­στρο­φή του περιβάλλοντος
  • Φασί­στες και ακρο­δε­ξιοί προ­σπα­θούν να βγουν ξανά από τις τρύ­πες τους

Κρά­τος, κυβερ­νή­σεις, περι­φε­ρειάρ­χες και κάθε είδους υπεύ­θυ­νοι μας καλούν να συμ­βι­βα­στού­με, η ζωή μας να είναι “πάμε κι όπου βγει”. “Δου­λεύ­ουν” για τα κέρ­δη των λίγων και όχι για τις ανά­γκες των πολλών.

Το “μία από τα ίδια” δεν μας κάνει! 

🔴  Θα πάμε αλλιώς!

Νέος Υπουργός Παιδείας… ε και; 

Οι κυβερ­νή­σεις και οι Υπουρ­γοί Παι­δεί­ας συχνά αλλά­ζουν, όμως η πολι­τι­κή που κάνει το σχο­λείο χει­ρό­τε­ρο παρα­μέ­νει. Κόβουν τα όνει­ρά μας ανά­λο­γα με την τσέ­πη των γονιών μας. Δεν είναι άδι­κο αυτό;

«Θα συνε­χί­σω το έργο της κυρί­ας Κερα­μέ­ως», είπε ο Κυριά­κος Πιερ­ρα­κά­κης, νέος Υπουρ­γός Παι­δεί­ας, και θα το “εξε­λί­ξει” με ίδρυ­ση ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων και πανελ­λα­δι­κές σε κάθε τάξη του Λυκεί­ου, όπως ήδη φαί­νε­ται από τις κυβερ­νη­τι­κές προθέσεις.

Κάνουν την αδικία νόμο στα σχολεία

Κάνουμε τον αγώνα κανόνα!
__                    Δε θα περάσει!

Όχι, δε θα συμβιβαστούμε με ένα σχολείο και μια ζωή που δε χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Για­τί σήμε­ρα θα μπο­ρού­σα­με να έχου­με ένα πραγ­μα­τι­κά σύγ­χρο­νο σχο­λείο, που θα παρέ­χει ισό­τι­μα μόρ­φω­ση σε όλους μας, θα ανα­κα­λύ­πτου­με και θα εξε­λίσ­σου­με τις κλί­σεις μας, θα μας προ­ε­τοι­μά­ζει για το μέλ­λον όποιο επάγ­γελ­μα και αν ακολουθήσουμε.

Για­τί οι φωτιές του καλο­και­ριού μας θύμι­σαν πως “μόνο ο λαός σώζει το λαό”. Πως η δύνα­μη των πολ­λών και απο­φα­σι­σμέ­νων να αγω­νι­στούν για τη ζωή τους, με αλλη­λεγ­γύη και συλ­λο­γι­κό­τη­τα, είναι αστείρευτη.

Για­τί έχου­με τη δύνα­μη μαζί με όλο το λαό να βάλου­με μπλό­κο στους φασί­στες στα σχο­λεία και τις γει­το­νιές μας και να απο­μο­νώ­σου­με κάθε είδους αντι­δρα­στι­κές, ρατσι­στι­κές και φασι­στι­κές αντι­λή­ψεις και πρακτικές.

Για­τί περ­νά και από το χέρι μας να ακου­στεί η φωνή μας δυνα­τά με χιλιά­δες αγω­νι­στές εκλεγ­μέ­νους στα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια που μπαί­νουν μπρο­στά για την οργά­νω­ση και τον συντο­νι­σμό των μαθη­τι­κών αγώνων.

Για­τί όσοι πηγαί­νου­με Γ’ Λυκεί­ου έχου­με μια επι­πλέ­ον ευκαι­ρία: Να ψηφί­σου­με στις Δημο­τι­κές και Περι­φε­ρεια­κές Εκλο­γές στις 8 Οκτω­βρί­ου “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση”, το ψηφο­δέλ­τιο που στη­ρί­ζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ! Να εκλέ­ξου­με εκπρο­σώ­πους γνω­στούς στους αγώ­νες μας και όχι τους διά­φο­ρους “γνω­στούς” που θα μας ξεχά­σουν την επό­με­νη μέρα σε ετοι­μόρ­ρο­πα και κρύα σχο­λεία και θα βρί­σκου­με κλει­στές πόρ­τες στα Δημαρ­χεία και τις Περι­φέ­ρειες σε κάθε μας κινητοποίηση!

Γιατί, στα σχολεία μας υπάρχει η ΚΝΕ!

Οι μαθη­τές μαζί με την ΚΝΕ δεν αφή­νου­με να πέσει τίπο­τα κάτω! Οργα­νώ­νου­με τον αγώ­να για τα καθη­με­ρι­νά προ­βλή­μα­τα, δεν αφή­νου­με κανέ­ναν μόνο ή μόνη στις δυσκο­λί­ες. Δίνου­με ζωή στο σχο­λείο με όμορ­φες αθλη­τι­κές, πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις. Και όλα αυτά για­τί στην ΚΝΕ θέλου­με να είμα­στε πρω­τα­γω­νι­στές στη ζωή, δε συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με το άδι­κο σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης ανθρώ­που από άνθρω­πο, τον καπι­τα­λι­σμό. Γι’ αυτό είμα­στε δύνα­μη μάχης, αλή­θειας και ανατροπής!

Καλή χρονιά, λοιπόν!
Περνά από το χέρι μας να είναι γεμάτη αγώνα, συγκινήσεις και συγκλονιστικές στιγμές!

Έλα μαζί μας!

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο