Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομισιόν: Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech

Επί­σπευ­ση της παρά­δο­σης πενή­ντα εκα­τομ­μυ­ρί­ων δόσε­ων του εμβο­λί­ου των Pfizer/BioNTech, ξεκι­νώ­ντας από τον Απρί­λιο ως το τέλος Ιου­νί­ου εξα­σφά­λι­σε η Ευρω­παϊ­κή Επιτροπή.

Όπως μόλις ανα­κοί­νω­σε η πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν, Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν, δεν πρό­κει­ται για νέες δόσεις αλλά για ήδη συμ­φω­νη­μέ­νες ποσό­τη­τες, η παρά­δο­ση των οποί­ων μετα­τέ­θη­κε χρο­νι­κά από το δ’ στο β’ τρί­μη­νο του 2021.

Όπως ανέ­φε­ρε η κ. φον ντερ Λάιεν, ως χθες 126 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις εμβο­λί­ων κατά της Covid-19 είχαν παρα­δο­θεί στην Ε.Ε., ενώ έχουν ήδη χορη­γη­θεί περισ­σό­τε­ρες από 100 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις. Απο­κά­λε­σε τις δύο εται­ρεί­ες «αξιό­πι­στους εταί­ρους» της Ε.Ε. που «αντα­πο­κρί­νο­νται στις ανά­γκες μας».

Τέλος, η κ. φον ντερ Λάιεν απο­κά­λυ­ψε ότι η Επι­τρο­πή ήδη βρί­σκε­ται σε συνο­μι­λί­ες με τις Pfizer/BioNTech για την προ-αγο­ρά 1,8 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δόσε­ων του εμβο­λί­ου για το 2022–3.

Η νέα σύμ­βα­ση, είπε, θα προ­βλέ­πει την παρα­γω­γή των εμβο­λί­ων, αλλά και όλων των ανα­γκαί­ων εξαρ­τη­μά­των και συστα­τι­κών, στην Ευρώπη.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο