Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δανία: Σταματάει οριστικά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca 

Η Υπη­ρε­σία Υγεί­ας της Δανί­ας επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι θα στα­μα­τή­σει εντε­λώς να χρη­σι­μο­ποιεί το εμβό­λιο της AstraZeneca ενα­ντί­ον της COVID-19 στο εμβο­λια­στι­κό πρό­γραμ­μά της.

“Η Υπη­ρε­σία Υγεί­ας της Δανί­ας απο­φά­σι­σε να συνε­χί­σει τον εμβο­λια­σμό κατά της COVID-19 χωρίς το εμβό­λιο από την AstraZeneca”, ανέ­φε­ρε σε ανακοίνωση.

Ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων (ΕΜΑ) ανα­κοί­νω­σε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα ότι δια­πί­στω­σε μια πιθα­νή σχέ­ση του εμβο­λί­ου με την σπά­νια εμφά­νι­ση θρόμ­βων στο αίμα, αλλά σημεί­ω­σε ότι ο κίν­δυ­νος να κατα­λή­ξει κάποιος από COVID-19 είναι “πολύ μεγα­λύ­τε­ρος” από την πιθα­νό­τη­τα να πεθά­νει εξαι­τί­ας κάποιας σπά­νιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώ­τη χώρα που αρχι­κά ανέ­στει­λε τη χορή­γη­ση του συγκε­κρι­μέ­νου εμβο­λί­ου τον Μάρ­τιο λόγω της ανη­συ­χί­ας για την ασφά­λειά του, ανέ­στει­λε επί­σης τη χορή­γη­ση του μονο­δο­σι­κού εμβο­λί­ου της Johnson & Johnson εν ανα­μο­νή της περαι­τέ­ρω έρευ­νας για την πιθα­νό­τη­τα να συν­δέ­ε­ται και αυτό με την σπά­νια εμφά­νι­ση θρόμ­βων στο αίμα.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο