Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ: Καταδικάζει την αιματηρή στρατιωτική επίθεση στη Τζενίν

Σε δήλω­σή του ανα­φο­ρι­κά με τις στρα­τιω­τι­κές ενέρ­γειες των ισραη­λι­νών ενό­πλων δυνά­με­ων στη Τζε­νίν της Δυτι­κής Όχθης, με απο­τέ­λε­σμα του­λά­χι­στον 10 νεκρούς και πάνω από 103 τραυ­μα­τί­ες, ο ΓΓ της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ισρα­ήλ, Αντέλ Αμέρ, σημειώνει:

«Η επί­γεια και ενα­έ­ρια επί­θε­ση που ξεκί­νη­σε χθες το βρά­δυ κατά της Τζε­νίν απο­τε­λεί ένα επι­πλέ­ον βήμα προς τη βία της κατο­χής. Η κυβέρ­νη­ση, της οποί­ας ηγού­νται εξτρε­μι­στές ηγέ­τες-έποι­κοι, κάνει τα πάντα προ­κει­μέ­νου να αυξή­σει τη βία. Ψάχνουν για αίμα και κλι­μά­κω­ση. Θέλουν να μετα­τρέ­ψουν τη Τζε­νίν σε άλλη μια Γάζα – μια πολιορ­κη­μέ­νη πόλη που δέχε­ται επί­θε­ση κάθε πρωί, όταν οι κάτοι­κοί της δεν έχουν τρό­πο δια­φυ­γής. Μόνο η ανα­τρο­πή αυτής της κυβέρ­νη­σης τρο­μο­κρα­τών και η επι­δί­ω­ξη του τερ­μα­τι­σμού της κατο­χής και της πραγ­μά­τω­σης των εθνι­κών δικαιω­μά­των του παλαι­στι­νια­κού λαού, πρώ­τα και κύρια του δικαιώ­μα­τος στην αυτο­διά­θε­ση και της ίδρυ­σης ανε­ξάρ­τη­του κρά­τους, θα θέσουν τέλος στον κύκλο της αιματοχυσίας».

Την έντο­νη κατα­δί­κη της για την ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Τζε­νίν εξέ­φρα­σε και ο αρι­στε­ρός κοι­νο­βου­λευ­τι­κός συνα­σπι­σμός «Χαντάς-Τα’αλ», στον οποίο συμ­με­τέ­χει το ΚΚ Ισραήλ.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Τελ Αβίβ

Η Χαμάς ανέ­λα­βε την ευθύ­νη για την επί­θε­ση με αυτο­κί­νη­το και με μαχαί­ρι που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα στο Τελ Αβίβ που είχε απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό οχτώ ανθρώ­πων, σύμ­φω­να με τις ισραη­λι­νές αρχές.

Η παλαι­στι­νια­κή οργά­νω­ση ανέ­φε­ρε ότι ένας 20χρονος Παλαι­στί­νιος, μέλος της Χαμάς, ήταν ο δρά­στης της επί­θε­σης, τονί­ζο­ντας ότι αυτή έγι­νε ως μια «πρώ­τη απά­ντη­ση» στη μεγά­λης κλί­μα­κας στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση του Ισρα­ήλ στη Δυτι­κή Όχθη.

Ήταν μια ένδει­ξη ότι «οι κατο­χι­κές δυνά­μεις θα πλη­ρώ­σουν το τίμη­μα για τα εγκλή­μα­τα στη Τζε­νίν», δήλω­σε σήμε­ρα εκπρό­σω­πος της παλαι­στι­νια­κής οργάνωσης.

Η ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία χαρα­κτή­ρι­σε το περι­στα­τι­κό «τρο­μο­κρα­τι­κό», ανα­φέ­ρο­ντας ότι ο ύπο­πτος «εξου­δε­τε­ρώ­θη­κε» από πολί­τη που έσπευ­σε να βοηθήσει.

Πηγή: idcommunism, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΚΕ: Να στα­μα­τή­σει τώρα η σφα­γή στην Τζενίν

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο