Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ολομέλεια Βουλή: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Τασούλας — ΣΤ’ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Λαμπρούλης

Με 249 ψήφους επα­νε­ξε­λέ­γη πρό­ε­δρος της Βου­λής ο Κων­στα­ντί­νος Τασού­λας, από τους βου­λευ­τές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελλη­νι­κής Λύσης. Οι 59 βου­λευ­τές των άλλων κομ­μά­των δήλω­σαν «παρών».

Ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης εκλέ­χθη­κε ΣΤ’ αντι­πρό­ε­δρος με 269 ψήφους υπέρ και 31 «παρών».

Οι Σπαρ­τιά­τες, η Νίκη και η Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας δεν θα έχουν αντι­προ­έ­δρους στη Βου­λή, καθώς οι υπο­ψή­φιοι τους δεν συγκέ­ντρω­σαν τον απαι­τού­με­νο αριθμό.

Ανα­λυ­τι­κά:

-Πρώ­τος αντι­πρό­ε­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής της ΝΔ Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, ο οποί­ος έλα­βε 269 θετι­κές ψήφους και 30 «παρών».

- Δεύ­τε­ρος αντι­προ­έ­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής της ΝΔ Γιώρ­γος Γεωρ­γα­ντάς, ο οποί­ος έλα­βε 269 θετι­κές ψήφους και 30 «παρών».

- Τρί­τος αντι­προ­έ­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής της ΝΔ Θανά­σης Μπού­ρας, ο οποί­ος έλα­βε 269 θετι­κές ψήφους και 30 «παρών».

-Τέταρ­τος αντι­προ­έ­δρος εκλέ­χθη­κε η βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γερο­βα­σί­λη, η οποία έλα­βε 270 θετι­κές ψήφους και 30 «παρών».

- Πέμ­πτος αντι­προ­έ­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής του ΠΑΣΟΚ Οδυσ­σέ­ας Κων­στα­ντι­νό­που­λος, ο οποί­ος έλα­βε 270 θετι­κές ψήφους και 30 «παρών».

- Έκτος αντι­προ­έ­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, ο οποί­ος έλα­βε 269 θετι­κές ψήφους και 31 «παρών».

- Όγδο­ος αντι­πρό­ε­δρος εκλέ­χθη­κε ο βου­λευ­τής της Ελλη­νι­κής Λύσης Βασί­λης Βιλιάρ­δος, ο οποί­ος έλα­βε 256 θετι­κές ψήφους και 44 «παρών».

Ο Πέτρος Δημη­τριά­δης από τους Σπαρ­τιά­τες έλα­βε 25 θετι­κές ψήφους και 275 «παρών». Ο Γιώρ­γος Απο­στο­λά­κης από τη Νίκη έλα­βε 31 θετι­κές ψήφους και 269 «παρών». Ο Μιχα­ήλ Χουρ­δά­κης από την Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας έλα­βε 95 θετι­κές ψήφους και 205 «παρών».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο