Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός στην Κίνα: 108 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο — Συνολικά 1.016 οι νεκροί

Άλλοι 108 ασθε­νείς υπέ­κυ­ψαν εν μέσω της επι­δη­μί­ας πνευ­μο­νί­ας που προ­κα­λεί ο νέος κορο­ναϊ­ός σε όλη την κινε­ζι­κή επι­κρά­τεια ως τα μεσά­νυ­χτα της Δευ­τέ­ρας 10ης Φεβρουα­ρί­ου, γεγο­νός που αυξά­νει το σύνο­λο των θυμά­των ως χθες σε 1.016, ανα­κοί­νω­σε η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας της Κίνας σήμε­ρα. Ανα­φέρ­θη­καν 2.478 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθ­μός συγκρι­τι­κά χαμη­λό­τε­ρος από τα 3.062 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της Κυρια­κής, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή. Ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχει επα­λη­θευ­τεί με εργα­στη­ρια­κές εξε­τά­σεις ότι προ­σβλή­θη­καν από τον νέο ιό ανήλ­θε σε 42.638, πάντα κατά τα στοι­χεία της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Υγείας.

Οι 103 θάνα­τοι κατα­γρά­φη­καν στην επαρ­χία Χου­μπέι, ενώ από έναν ανέ­φε­ραν οι υγειο­νο­μι­κές αρχές στο Πεκί­νο, στην Τιαν­τζίν, στη Χεϊ­λονγ­κ­τζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν. Συνο­λι­κά 3.996 ασθε­νείς έχουν ανα­νή­ψει και έχουν λάβει εξι­τή­ριο από τα νοσο­κο­μεία, εκ των οποί­ων 716 χθες Δευ­τέ­ρα, σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας.  Σύμ­φω­να με την επαρ­χια­κή επι­τρο­πή υγεί­ας στη Χου­μπέι, είχαν επι­βε­βαιω­θεί ως τα μεσά­νυ­χτα της Δευ­τέ­ρας συνο­λι­κά 31.728 κρού­σμα­τα της επι­δη­μί­ας που προ­κα­λεί ο 2019-nCoV και 974 θάνα­τοι στη Χου­μπέι. Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της επαρ­χια­κής επι­τρο­πής, ο δεί­κτης θνη­σι­μό­τη­τας του ιού ανέρ­χε­ται σε 3,07%.

Νέα κρούσματα σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ν. Κορέα, Χονγκ Κονγκ — Επιβεβαιώθηκε το 13ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές του Βιετ­νάμ ανα­κοί­νω­σαν ότι εντό­πι­σαν νέο επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα του νέου κορο­ναϊ­ού — πρό­κει­ται για ένα βρέ­φος ηλι­κί­ας τριών μηνών — με το σύνο­λο των ασθε­νών στη χώρα να ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 15. Το παι­δί πιστεύ­ε­ται ότι μολύν­θη­κε από τη για­γιά του, η οποία επα­λη­θεύ­τη­κε ότι είναι φορέ­ας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουα­ρί­ου, διευ­κρί­νι­σε το υπουρ­γείο Υγείας.

Στο μετα­ξύ, οι αρχές της Ταϊ­λάν­δης ανα­κοί­νω­σαν ότι εντό­πι­σαν το 33 επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα του κορο­ναϊ­ού, τα κέντρα ελέγ­χου και πρό­λη­ψης ασθε­νειών της Νότιας Κορέ­ας τον εντο­πι­σμό του 28ου κρού­σμα­τος, μιας 30χρονης κατοί­κου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντό­πι­σαν τέσ­σε­ρα πρό­σω­πα, ενοί­κους πολυώ­ρο­φου κτι­ρί­ου 35 δια­με­ρι­σμά­των που εκκε­νώ­θη­κε εσπευ­σμέ­να, με συμ­πτώ­μα­τα του ιού. Οι ένοι­κοι των 23 από τα 35 νοι­κο­κυ­ριά εστά­λη­σαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγ­χου και πρό­λη­ψης ασθε­νειών των ΗΠΑ επι­βε­βαί­ω­σαν εξάλ­λου τον εντο­πι­σμό νέου κρού­σμα­τος στην Καλι­φόρ­νια, του 13ου στη χώρα, ενός προ­σώ­που σε καρα­ντί­να σε στρα­τιω­τι­κή βάση μετά τον επα­να­πα­τρι­σμό του από την Ουχάν.

 Η Ταϊλάνδη απαγορεύει την αποβίβαση επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Westerdam

Οι αρχές της Ταϊ­λάν­δης αρνού­νται να επι­τρέ­ψουν στους επι­βά­τες του κρουα­ζιε­ρό­πλοιου Westerdam της εται­ρεί­ας Holland America να απο­βι­βα­στούν, γνω­στο­ποί­η­σε ο ταϊ­λαν­δός υπουρ­γός Υγεί­ας Ανου­τίν Τσαρν­βι­ρα­κούν, η χώρα του οποί­ου προ­στέ­θη­κε σε αυτές που του έχουν απα­γο­ρεύ­σει να ελλι­με­νι­στεί, λόγω της ανη­συ­χί­ας για την πιθα­νή εξά­πλω­ση του κορο­ναϊ­ού. Η εται­ρεία, που ανή­κει στην Carnival Corp, με έδρα το Μαϊ­ά­μι, είχε ανα­κοι­νώ­σει χθες Δευ­τέ­ρα πως οι επι­βά­τες θα απο­βι­βά­ζο­νταν στην Μπαν­γκόκ τη 13η Φεβρουα­ρί­ου (μεθαύ­ριο Πέμ­πτη) και είχε δια­βε­βαιώ­σει πως δεν υπάρ­χει κανέ­νας λόγος ανη­συ­χί­ας για το ενδε­χό­με­νο κάποιος από τους επι­βαί­νο­ντες να είναι φορέ­ας του 2019-nCoV.

«Εξέ­δω­σα δια­τα­γές. Το αίτη­μα χορή­γη­σης άδειας απο­βί­βα­σης απορ­ρί­πτε­ται», τόνι­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας μέσω Facebook.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο