Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός — Γιάννενα: Τουλάχιστον 24 κρούσματα σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων — «Φράκαρε» το Παεπιστημιακό

Του­λά­χι­στον 24 κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού δια­πι­στώ­θη­καν σε ιδιω­τι­κό κέντρο φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων στην περιο­χή των Ιωαννίνων.

Στις αρχές της εβδο­μά­δας είχε επι­βε­βαιω­θεί κρού­σμα σε εργα­ζό­με­νη στον οίκο ευγηρίας.

Ακο­λού­θη­σε έλεγ­χος των ηλι­κιω­μέ­νων και όπως ανα­φέ­ρει το epiruspost.gr πάνω από 24 άτο­μα έχουν βρε­θεί θετι­κοί στον ιό, πέραν της εργαζομένης. 

Οι ηλι­κιω­μέ­νοι που βρέ­θη­καν θετι­κοί στον ιό δια­κο­μί­στη­καν στις Μονά­δες Λοι­μω­δών του Πανε­πι­στη­μια­κού Ιωαν­νί­νων, Άρτας και Ηγουμενίτσας.

Γέμισαν οι Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό, άρον άρον αναζητούν λύσεις!

Και συνέ­βη αυτό που όλοι ευχό­ταν να μην γίνει! Το Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Ιωαν­νί­νων «φρά­κα­ρε», οι τρεις Μονά­δες Λοι­μω­δών γέμι­σαν και ανα­ζη­τού­νται άρον άρον λύσεις για τη νοση­λεία των ηλι­κιω­μέ­νων από ιδιω­τι­κό κέντρο Φροντίδας.

Στις τρεις Μονά­δες Λοι­μω­δών με 55 κλί­νες νοση­λεύ­ο­νται ήδη 53 ασθε­νείς. Κρα­τού­νται δύο κλί­νες για την αντι­με­τώ­πι­ση σοβα­ρών περι­στα­τι­κών που μπο­ρεί να προ­κύ­ψουν τις επό­με­νες ώρες.

Στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας βρί­σκο­νται πέντε ασθε­νείς διασωληνωμένοι.

Από νωρίς το πρωί της Κυρια­κής έχει σημά­νει συνα­γερ­μός προ­κει­μέ­νου να βρε­θούν κλί­νες σε νοσο­κο­μεία της Βορειο­δυ­τι­κής Ελλά­δας για την μετα­φο­ρά και τη νοση­λεία 24 ηλι­κιω­μέ­νων από ιδιω­τι­κό οίκο ευγη­ρί­ας που βρέ­θη­καν θετι­κοί στον ιό.

Ανά­με­σα στους νοσού­ντες είναι ηλι­κιω­μέ­νοι που ήδη αντι­με­τω­πί­ζουν πολύ σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγείας.

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία ενερ­γο­ποι­ή­θη­καν ήδη πέντε κλί­νες με αρνη­τι­κή πίε­ση που έγκαι­ρα είχε δημιουρ­γή­σει το Νοσο­κο­μείο της Άρτας.

Ένας ηλι­κιω­μέ­νος μετα­φέρ­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο Πρέ­βε­ζας και μπή­κε με νοση­λεία με «εντέλ­λε­σθε» καθώς υπήρ­χαν αντιρ­ρή­σεις για την δια­κο­μι­δή λόγω της σοβα­ρό­τη­τας της κατά­στα­σης, ενώ τρεις ηλι­κιω­μέ­νοι μετα­φέρ­θη­καν στο Νοσο­κο­μείο Φιλια­τών για νοση­λεία σε κοι­νούς θαλάμους.

Λύσεις ανα­ζη­τού­νται και πέραν της Ηπεί­ρου, όπως στα Νοσο­κο­μεία της Πάτρας και του Μεσολογγίου.

Η κατά­στα­ση δυστυ­χώς είναι εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λα με το Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο να δοκι­μά­ζε­ται και τις αντο­χές του να εξαντλούνται.

Πηγή: epiruspost.gr

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο