Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Πού οφείλεται η έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη;

Αντι­γρά­φου­με από το twitter (covid19gr Ενη­με­ρώ­σεις και επι­στη­μο­νι­κά δεδο­μέ­να για την COVID-19)

Για­τί η Θεσ­σα­λο­νί­κη και η Βόρεια Ελλά­δα γενι­κό­τε­ρα παρου­σιά­ζουν πιο επι­βα­ρυ­μέ­νη εικό­να από την υπό­λοι­πη χώρα; Oι λόγοι είναι αρκετοί:

1. O οδι­κός του­ρι­σμός από πολ­λές χώρες με επι­βα­ρυ­μέ­νη εικό­να από το καλοκαίρι.

2. Η απου­σία τεστ. Γινό­ντου­σαν πολ­λοί λίγα τεστ, ακό­μα λιγό­τε­ρα από την Αθή­να, οπό­τε ο ιός είχε τον χρό­νο να δια­σπα­ρεί πιο εκτεταμένα.

3. Ο εορ­τα­σμός της 26ης Οκτώ­βρη όπου δεν τηρή­θη­κε κανέ­να μέτρο από εκκλη­σία και πιστούς

4. Η κατά­στα­ση στα λεω­φο­ρεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης είναι ακό­μα χει­ρό­τε­ρη από τα ΜΜΜ της Αθή­νας με τους επι­βά­τες να είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

5. Στην Β.Ελλάδα υπάρ­χουν πολ­λά εργο­στά­σια, αλλά και ιδιαί­τε­ρα μονά­δες συσκευα­σί­ας και παρα­γω­γής τρο­φί­μων που έχει απο­δει­χθεί ότι απο­τε­λούν το ιδα­νι­κό εκκο­λα­πτή­ριο του ιου.

6. Οι θερ­μο­κρα­σί­ες είναι χαμη­λό­τε­ρες από Νότια Ελλά­δα και ο και­ρός χει­ρό­τε­ρος με απο­τέ­λε­σμα οι άνθρω­ποι να κινού­νται περισ­σό­τε­ρο χρό­νο σε κλει­στούς χώρους.

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc/

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο