Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κουτσούμπας για απαγόρευση διαδηλώσεων: «Το οργανωμένο εργατικό — λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τερα­τούρ­γη­μα» για «τη συκο­φά­ντη­ση και ποι­νι­κο­ποί­η­ση των λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων και δια­δη­λώ­σε­ων» χαρα­κτή­ρι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων κατά την ομι­λία του στην εκδή­λω­ση για την έκδο­ση «Φύλ­λο Πορεί­ας». Επι­πλέ­ον έκα­νε λόγο για «ένα νομο­σχέ­διο κρα­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας, αυταρ­χι­σμού και κατα­στο­λής» και υπο­γράμ­μι­σε ότι «το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα θα το ακυ­ρώ­σει στην πράξη».

Ανα­λυ­τι­κά το απόσπασμα:

«Θα ήθε­λα να ξεκι­νή­σω τη σημε­ρι­νή μου ομι­λία, που ούτως ή άλλως άπτε­ται θεμά­των συλ­λο­γι­κών δικαιω­μά­των και λαϊ­κών ελευ­θε­ριών, κατα­δι­κά­ζο­ντας το απα­ρά­δε­κτο νομο­θε­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα, που κατέ­θε­σε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και που επι­διώ­κει τη συκο­φά­ντη­ση και ποι­νι­κο­ποί­η­ση των λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων και διαδηλώσεων.

banner aggoulesΕίναι ένα νομο­σχέ­διο που ουσια­στι­κά θέτει υπό απα­γό­ρευ­ση και περιο­ρι­σμό κάθε λαϊ­κή κινη­το­ποί­η­ση. Είναι ένα νομο­σχέ­διο κρα­τι­κής τρο­μο­κρα­τί­ας, αυταρ­χι­σμού και καταστολής.

Είναι, όμως, βαθιά γελα­σμέ­νη η κυβέρ­νη­ση αν νομί­ζει ότι αυτό το χου­ντι­κής έμπνευ­σης κατα­σκεύ­α­σμα θα εφαρ­μο­στεί και πολύ περισ­σό­τε­ρο θα νομι­μο­ποι­η­θεί στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση. Το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα θα το ακυ­ρώ­σει στην πρά­ξη, όπως έκα­νε και στο παρελ­θόν με παρό­μοιους νόμους που θέλα­νε να βάλουν στο γύψο τη λαϊ­κή διεκδίκηση».

Κατα­τέ­θη­κε το νομο­σχέ­διο για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων – ΠΑΜΕ: Οι εργα­ζό­με­νοι θα τον ματαιώ­σουν στην πράξη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο