Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ _Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές: Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές, το ΚΚΕ προειδοποιούσε!

Τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες που υπάρ­χουν για τα ανε­παρ­κή μέτρα πρό­λη­ψης και πυρό­σβε­σης, καθώς και τις αλλε­πάλ­λη­λες προει­δο­ποι­ή­σεις του ΚΚΕ, ανα­δει­κνύ­ει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του Κόμ­μα­τος, με σχε­τι­κό φυλ­λά­διο, το οποίο και παραθέτουμε:

Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές

Το ΚΚΕ προειδοποιούσε!

  • Απρο­στά­τευ­τη και πάλι η χώρα στα πύρι­να μέτωπα
  • Εγκλη­μα­τι­κές οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για τα ανε­παρ­κή μέτρα πρό­λη­ψης και τα ανε­παρ­κή μέτρα πυρόσβεσης

Βρι­σκό­μα­στε στη μέση της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου και η κυβέρ­νη­ση εφαρ­μό­ζει για μια ακό­μα φορά τον ίδιο απο­τυ­χη­μέ­νο και κατα­στρε­πτι­κό για τα δάση σχε­δια­σμό. Η κυβέρ­νη­ση μας λέει κυνι­κά και ανε­ρυ­θρί­α­στα: «φωτιές είχα­με, έχου­με και θα έχουμε».

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ βρί­σκο­νται από την πρώ­τη στιγ­μή στο πλευ­ρό του λαού που παλεύ­ει να σώσει το βιος του και την ίδια του τη ζωή στις περιο­χές που επλή­γη­σαν από τις πυρκαγιές.

Και στο ζήτη­μα της αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας απο­δει­κνύ­ε­ται ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρό­μο της οργά­νω­σης και του αγώ­να, στο δρό­μο της ανατροπής.

Το ΚΚΕ έγκαι­ρα, πριν την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου, είχε κατα­θέ­σει ερω­τή­σεις προς την κυβέρ­νη­ση ζητώ­ντας να ληφθούν μια σει­ρά ανα­γκαία μέτρα για την ενί­σχυ­ση της πυρο­προ­στα­σί­ας της χώρας μας.

Εδώ και τώρα χρειά­ζε­ται να ληφθούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για να σωθούν περιου­σί­ες, ζωές και φυσι­κός πλούτος

Οι δυνά­μεις του ΚΚΕ θα δώσουν όλες τους τις δυνά­μεις σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση κόντρα στη λογι­κή «κόστους-οφέ­λους» που δια­περ­νά και το πώς αντι­με­τω­πί­ζουν οι κυβερ­νή­σεις δια­χρο­νι­κά το ζήτη­μα της πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας του λαού που για αυτές είναι κόστος για να δια­σφα­λί­ζο­νται εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ ζεστό χρή­μα για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Ερω­τή­σεις του KKE στη Βουλή:

Θέμα: Μέτρα της κυβέρ­νη­σης για την επι­κεί­με­νη αντι­πυ­ρι­κή περί­ο­δο (27.3.2023)

(…) Βρι­σκό­μα­στε λίγο πριν την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου και παρα­μέ­νουν όλες οι αιτί­ες και οι αρνη­τι­κοί παρά­γο­ντες, που τα προη­γού­με­να χρό­νια συνέ­βα­λαν στην εκδή­λω­ση και την εξά­πλω­ση κατα­στρο­φι­κών πυρκαγιών. (…)

(…) Κατά την περ­σι­νή αντι­πυ­ρι­κή περί­ο­δο του 2022, οι καμέ­νες εκτά­σεις στη χώρα ανήλ­θαν σε 178.770 στρέμματα. (…)

Θέμα: Λήψη άμε­σων μέτρων πυρο­προ­στα­σί­ας ενό­ψει του καύ­σω­να (11.7.2023)

(…) Παρα­μέ­νει για μια ακό­μα χρο­νιά η υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και υπο­στε­λέ­χω­ση της Δασι­κής Υπη­ρε­σί­ας, η ανύ­παρ­κτη λήψη μέτρων δια­χεί­ρι­σης και προ­στα­σί­ας των δασι­κών οικο­συ­στη­μά­των. Επί­σης είναι γνω­στά τα δια­χρο­νι­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει η Πυρο­σβε­στι­κή, με μειω­μέ­νη χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, την υπο­στε­λέ­χω­ση υπη­ρε­σιών, με την ύπαρ­ξη δια­φο­ρε­τι­κών εργα­σια­κών σχέ­σε­ων πυρο­σβε­στών, με προ­βλή­μα­τα τόσο στον επί­γειο όσο και τoν ενα­έ­ριο στό­λο αφού τα αερο­σκά­φη Canadair έχουν ξεπε­ρά­σει τα σαρά­ντα πέντε (45) χρό­νια πτη­τι­κού έργου και αντι­με­τω­πί­ζουν ελλεί­ψεις σε ανταλλακτικά. (…)

Θέμα: Να ληφθούν άμε­σα μέτρα για την προ­στα­σία των Γερά­νειων όρων και του όρους Πατέ­ρα στη Δυτι­κή Αττι­κή εν μέσω της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου (17.7.2023)

(…) Επι­ση­μαί­νου­με την ανά­γκη να δοθεί από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα και βάρος στην πρό­λη­ψη, στην αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία με τις απα­ραί­τη­τες δασο­κο­μι­κές, δασο­δια­χει­ρι­στι­κές μελέ­τες και έργα, στο πλαί­σιο της συνο­λι­κής προ­στα­σί­ας των δασι­κών οικο­συ­στη­μά­των της περιο­χής ευθύ­νης των δασαρ­χεί­ων Αιγά­λεω και Μεγάρων (…)

Θέμα: Να ληφθούν μέτρα για την προ­στα­σία της Πάρ­νη­θας εν μέσω της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου (14.7.2023)

(…) Η προ­στα­σία και ειδι­κή δια­χεί­ρι­ση για τον Εθνι­κό Δρυ­μό της Πάρ­νη­θας είναι ουσια­στι­κά ανύ­παρ­κτη. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι δεν έχουν υλο­ποι­η­θεί ουσια­στι­κά τα ανα­γκαία έργα πρό­λη­ψης — αντι­πυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, δεν υπάρ­χει καμιά βελ­τί­ω­ση στις υπο­δο­μές, (δίκτυα κρου­νών, υδα­το­δε­ξα­με­νών στε­λέ­χω­ση πυρο­φυ­λα­κεί­ων, κλπ). Το δασαρ­χείο της Πάρ­νη­θας συνε­χί­ζει να παρα­μέ­νει χωρίς κανέ­να δασερ­γά­τη, με απο­τέ­λε­σμα να μην μπο­ρεί να υλο­ποι­ή­σει το παρα­μι­κρό έργο. Τα κον­δύ­λια που έχουν εγκρι­θεί καλύ­πτουν το 10% των ανα­γκαί­ων δασο­τε­χνι­κών έργων που ανα­γκα­στι­κά θα δοθούν σε εργο­λη­πτι­κές εται­ρί­ες με μεγα­λύ­τε­ρο κόστος. Την ίδια στιγ­μή οι όποιες παρεμ­βά­σεις στα όρια του ορει­νού όγκου της Πάρ­νη­θας είναι στα­γό­να στο ωκε­α­νό, είναι απο­σπα­σμα­τι­κές και το μόνο που μπο­ρούν να προ­σφέ­ρουν και μάλι­στα υπό προ­ϋ­πο­θέ­σεις είναι η ολι­γό­λε­πτη — ελά­χι­στη καθυ­στέ­ρη­ση στην εξέ­λι­ξη μιας Δασι­κής πυρκαγιάς. (…)

(…) Επι­ση­μαί­νου­με την ανά­γκη να δοθεί από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα και βάρος στην πρό­λη­ψη, στις δασο­κο­μι­κές και δασο­δια­χει­ρι­στι­κές εργα­σί­ες στο πλαί­σιο της συνο­λι­κής προ­στα­σί­ας, τόσο του Εθνι­κού Δρυ­μού της Πάρ­νη­θας, όσο και του σύνο­λου του δασι­κού χώρου της περιο­χής ευθύ­νης του Δασαρ­χεί­ου Πάρνηθας, (…)

Πηγή 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο