Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: Απορρίπτει τις κατηγορίες για ανάμιξη στις εκλογές στην Τουρκία

Το Κρεμ­λί­νο δήλω­σε σήμε­ρα πως οι ισχυ­ρι­σμοί, σύμ­φω­να με τους οποί­ους η Ρωσία παρε­νέ­βη στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές στην Τουρ­κία, είναι ψευ­δείς και επι­νο­ή­θη­καν από ψεύτες.

Ο Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου, ο κυριό­τε­ρος εκλο­γι­κός αντί­πα­λος του προ­έ­δρου Ταγίπ Ερντο­γάν, απή­θυ­νε προει­δο­ποί­η­ση στη Ρωσία, κατη­γο­ρώ­ντας την ότι φέρει την ευθύ­νη για τη δημο­σιο­ποί­η­ση ψευ­δούς υλι­κού στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης πριν από τις εκλο­γές της ερχό­με­νης Κυριακής.

Ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ δήλω­σε πως εκεί­νοι που μετέ­φε­ραν τους ισχυ­ρι­σμούς αυτούς στον Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου είναι ψεύ­τες και πως η Ρωσία εκτι­μά πολύ τις σχέ­σεις της με την Τουρ­κία, μια χώρα «εταί­ρο» όπως τη χαρακτήρισε.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Ξεκάθαρες αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας στην διάδοση «deep fake» περιεχομένου

Ο Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου δηλώ­νει ότι το κόμ­μα του δια­θέ­τει ξεκά­θα­ρες απο­δεί­ξεις για την ευθύ­νη της Ρωσί­ας στην διά­δο­ση «deep fake» περιε­χο­μέ­νου στο Δια­δί­κτυο εν όψει των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών της Κυριακής.

Στην ερώ­τη­ση για τους λόγους για τους οποί­ους έγρα­ψε χθες στο Τwitter ότι η Ρωσία είναι υπεύ­θυ­νη για τις αναρ­τή­σεις αυτές, ο βασι­κός αντί­πα­λος του Ταγίπ Ερντο­γάν στις εκλο­γές απα­ντά: «Αν δεν είχα­με ξεκά­θα­ρες απο­δεί­ξεις, δεν θα τουίταρα».

Το κόμ­μα του δεν ήρθε σε επα­φή με την ρωσι­κή πρε­σβεία στην Τουρ­κία για την υπόθεση.

«Θεω­ρού­με απα­ρά­δε­κτο μία άλλη χώρα να ανα­μει­γνύ­ε­ται στην εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία της Τουρ­κί­ας. Ηθε­λα αυτό να το γνω­ρί­ζει όλος ο κόσμος, για τον λόγο αυτόν έκα­να ανοι­κτά την καταγ­γε­λία με ένα tweet», δηλώ­νει ο Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου σε συνέ­ντευ­ξή του στο πρα­κτο­ρείο Reuters δύο ημέ­ρες πριν από τις τουρ­κι­κές εκλογές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο