Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έρευνα: Το 45% των νομοσχεδίων της ΝΔ ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 69% το ΠΑΣΟΚ

«Ναι» στα μισά αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια της ΝΔ είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ακό­μα περισ­σό­τε­ρα το ΠΑΣΟΚ σύμ­φω­να με έρευ­να που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από το «vouliwatch» και το NEWS247 για τη στά­ση των κομ­μά­των στη Βου­λή». Απο­τυ­πώ­νε­ται η μεγά­λη ταύ­τι­ση μετα­ξύ Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην έρευ­να με τίτλο “Βου­λή 2019–2023: Τελι­κά, πόσο συμ­φω­νούν τα κόμ­μα­τα στις ψηφοφορίες;”

Συγκε­κρι­μέ­να ανα­φέ­ρει ότι:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε το 45.21% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ. 

Το ποσο­στό υπο­χώ­ρη­σε ελά­χι­στα, ήταν στο 48,42% και πήγε στο 45,21%, διό­τι ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 31 Ιανουα­ρί­ου απεί­χε από τις ψηφο­φο­ρί­ες στη Βου­λή, ως ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας για την υπό­θε­ση των υπο­κλο­πών. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι και η ΝΔ ψήφι­ζε τα νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (2015–2019) κατά 58,82%.

- Το ΠΑΣΟΚ ψήφι­σε το 68.88%, των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ.

Μάλι­στα, κατά την πρώ­τη διε­τία της δια­κυ­βέρ­νη­σης της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ είχε την ίδια στά­ση με την ΝΔ στο 69,81% των ψηφο­φο­ριών και την ίδια στά­ση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 69,18% δεί­χνο­ντας ότι μπο­ρεί να είναι κόμ­μα μπα­λα­ντέρ σε κυβερ­νη­τι­κές συνεργασίες.

Το ΚΚΕ κατα­γρά­φει ένα εξαι­ρε­τι­κά μικρό ποσο­στό της τάξης του 4,03%, κι αυτό για θέμα­τα επί­λυ­σης προ­βλη­μά­των, καθώς είναι το Κόμ­μα που αντι­πα­λεύ­ει με στα­θε­ρό­τη­τα και αξιο­πι­στία μέσα και έξω από τη Βου­λή την κυρί­αρ­χη αντι­λαϊ­κή πολιτική.

Επί­σης, σύμ­φω­να με την έρευ­να τα νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης έχουν ψηφί­σει η Ελλη­νι­κή Λύση το 18,76% και το ΜέΡΑ25 το 15,20%.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο