Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κριτική κι απ’ τη μάνα του δέχεται ο Τσίπρας!…

Γρά­φει ο Γ. Κ. Ρετσια­νί­της //

Στο Μέγα­ρο Μαξί­μου έγι­νε συνά­ντη­ση (30.3.2019) αντι­προ­σω­πεί­ας της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να (ΣΕΑ) των εννέα πανελ­λα­δι­κά συνερ­γα­ζό­με­νων συντα­ξιου­χι­κών οργα­νώ­σε­ων με τον πρω­θυ­πουρ­γό Αλέ­ξη Τσί­πρα και την Έφη Αχτσιό­γλου και Τάσο Πετρό­που­λο, υπουρ­γό και υφυ­πουρ­γό Εργα­σί­ας, αντίστοιχα.

Στα δίκαια ‑όπως τα χαρα­κτή­ρι­σαν πρω­θυ­πουρ­γός και υπουρ­γοί- αιτή­μα­τα που έχει υπο­βάλ­λει επα­νει­λημ­μέ­να η ΣΕΑ προ­στέ­θη­κε και ένα ακό­μα απ’ τον Παντε­λή Τάτση, πρό­ε­δρο της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ, η οποία εκπρο­σω­πεί 350.000 συντα­ξιού­χους: «Με την επα­νε­ξέ­τα­ση των οδη­γών, πάνω από 74 ετών, οι ηλι­κιω­μέ­νοι υφί­στα­νται μια δαι­δα­λώ­δη ταλαι­πω­ρία από υπη­ρε­σία σε υπη­ρε­σία αλλά και οικο­νο­μι­κή αιμορ­ρα­γία με τα παρά­βο­λα και τις εξε­τά­σεις στους γιατρούς…»

-Το ίδιο μου λέει και η μάνα μου για τις εξε­τά­σεις (!) τον διέ­κο­ψε ο πρωθυπουργός.

«Οι εξε­τά­σεις είναι επι­στη­μο­νι­κά επι­βε­βλη­μέ­νες. Εκεί­νο που δεν χρειά­ζε­ται είναι η ταλαι­πω­ρία και η οικο­νο­μι­κή επι­βά­ρυν­ση» πρό­σθε­σε ο πρό­ε­δρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ.

Μετα­φέ­ρο­ντας το διά­λο­γο με τον πρω­θυ­πουρ­γό στην ενη­μέ­ρω­ση των οργά­νων της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ ο Π. Τάτσης σχο­λί­α­σε: «Και τη μάνα του πρω­θυ­πουρ­γού εκφρά­ζει η ΣΕΑ».

Αυτή την ευρύ­τη­τα, άλλω­στε, εξέ­φρα­σε εκ μέρους της ΣΕΑ και ο Δήμος Κου­μπού­ρης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων Ελλά­δας του ΙΚΑ, στην αρχή των δηλώ­σε­ών του, μόλις η αντι­προ­σω­πεία των συντα­ξιού­χων βγή­κε απ’ το Μέγα­ρο Μαξί­μου: «Το συντα­ξιου­χι­κό κίνη­μα στην πατρί­δα μας είναι ένα κίνη­μα δυνα­τό και καλά οργα­νω­μέ­νο. Υπάρ­χει το συντα­ξου­χι­κό κίνη­μα και οι συντα­ξιού­χοι στέ­κο­νται όρθιοι επει­δή αγω­νί­ζο­νται. Αυτό είναι και το μήνυ­μα που θέλου­με να δώσου­με και απ’ τη σημε­ρι­νή συνά­ντη­ση, αλλά και την πορεία των αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ών μας, που φτά­σα­με σήμε­ρα μέχρι εδώ. Ό,τι θετι­κό, έστω αυτά τα λίγα θετι­κά που πετύ­χα­με μέχρι σήμε­ρα είναι απο­τέ­λε­σμα των αγώ­νων μας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο