Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομεία σε Καρδίτσα και Ιωάννινα

Συνο­λι­κά 8 κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού εντο­πί­στη­καν σε Μονά­δα Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων στην Καρ­δί­τσα. Ειδι­κό­τε­ρα, την Τρί­τη 29/9, κατά τον περιο­δι­κό δειγ­μα­το­λη­πτι­κό έλεγ­χο που διε­νερ­γεί ο ΕΟΔΥ στις Μονά­δες Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων (ΜΦΗ) βρέ­θη­καν δύο (2) θετι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα σε προ­σω­πι­κό ΜΦΗ στην περιο­χή της Καρδίτσας.

Άμε­σα ελή­φθη­σαν δείγ­μα­τα από το υπό­λοι­πο προ­σω­πι­κό και τους ωφε­λού­με­νους με απο­τέ­λε­σμα τον εντο­πι­σμό άλλων τεσ­σά­ρων (4) κρου­σμά­των από το προ­σω­πι­κό της δομής. Σε επα­νέ­λεγ­χο που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες, Σάβ­βα­το 3/10, εντο­πί­στη­καν δύο (2) επι­πλέ­ον κρού­σμα­τα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνε­χί­σει τους ελέγ­χους τις επό­με­νες μέρες.

Κρούσμα κορονοϊού και σε γηροκομείο των Ιωαννίων

Ανη­συ­χία έχει προ­κλη­θεί στα Ιωάν­νι­να, καθώς θετι­κός στον κορω­νο­ϊό βρέ­θη­κε  υπάλ­λη­λος του Γηρο­κο­μεί­ου «Ζωσι­μα­δών». Μάλι­στα, ο εν λόγω υπάλ­λη­λος επι­σκέ­πτε­ται και το «Ζωγρά­φειο» Γηρο­κο­μείο του Δήμου Ιωαννίνων.

Όπως μετα­δί­δει η τοπι­κή ιστο­σε­λί­δα Epiruspost.gr, Κινη­τές Μονά­δες του ΕΟΔΥ έχουν ήδη ξεκι­νή­σει τους ελέγ­χους σε ηλι­κιω­μέ­νους που φιλο­ξε­νού­νται στα δύο γηροκομεία.

Ο Δήμος Ιωαν­νι­τών, όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του, μόλις ενη­με­ρώ­θη­κε για το περι­στα­τι­κό επι­κοι­νώ­νη­σε με τον ΕΟΔΥ και Κινη­τή Μονά­δα προ­χώ­ρη­σε στον έλεγ­χο των ηλι­κιω­μέ­νων και του προσωπικού.

Τα απο­τε­λέ­σμα­τα των τεστ που μέχρι στιγ­μής έγι­ναν γνω­στά είναι αρνητικά.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της ίδιας τοπι­κής ιστο­σε­λί­δας, κινη­τή μονά­δα του ΕΟΔΥ προ­χώ­ρη­σε σε έλεγ­χο και ηλι­κιω­μέ­νων στο Γηρο­κο­μείο «Ζωσι­μα­δών» το οποίο είναι και το μεγα­λύ­τε­ρο που λει­τουρ­γεί στα Ιωάννινα.

Ο Δήμος Ιωαν­νι­τών έκα­νε επί­σης γνω­στό ότι εργα­ζό­με­νη στον Ζωγρά­φειο Οίκο βρέ­θη­κε θετι­κή στον ιό όμως η συγκε­κρι­μέ­νη υπάλ­λη­λος απου­σί­α­ζε με κανο­νι­κή άδεια την τελευ­ταία βδομάδα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο