Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Στοχοποιεί τους νέους για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Στην «ανά­γκη αυστη­ρής εφαρ­μο­γής των υγειο­νο­μι­κών κανό­νων» εστιά­ζει η κυβέρ­νη­ση με αφορ­μή την αύξη­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όπως επι­ση­μάν­θη­κε σε κυβερ­νη­τι­κή σύσκε­ψη υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό. Προς το παρόν, η πόλη παρα­μέ­νει στο δεύ­τε­ρο επί­πε­δο συναγερμού.

Στη σύσκε­ψη εκφρά­στη­κε η έντο­νη ανη­συ­χία για την αυξη­τι­κή τάση των κρου­σμά­των στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και τους όμο­ρους δήμους και επι­ση­μάν­θη­κε ιδιαί­τε­ρα το γεγο­νός ότι ο μέσος όρος ηλι­κί­ας των κρου­σμά­των ήταν τα 33 έτη, γεγο­νός που σημαί­νει ότι το πρό­βλη­μα είναι πιο έντο­νο στις νεό­τε­ρες ηλικίες.

Κατά τη διάρ­κεια της σύσκε­ψης «συζη­τή­θη­καν οι τρό­ποι, κυρί­ως μέσω των επο­πτι­κών μηχα­νι­σμών, ώστε να περιο­ρι­στεί η εικό­να χαλά­ρω­σης που παρα­τη­ρεί­ται, η συνέ­χι­ση της οποί­ας θα είχε ως απο­τέ­λε­σμα το ενδε­χό­με­νο η Θεσ­σα­λο­νί­κη να περά­σει στο ”πορ­το­κα­λί” επί­πε­δο προ­λη­πτι­κών μέτρων και κανό­νων», ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του Μαξί­μου, καθώς η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει να κου­νά το δάχτυ­λο στο λαό και να τον καθι­στά υπεύ­θυ­νο για την αύξη­ση των κρου­σμά­των για να συγκα­λύ­ψει τις δικές τις ευθύνες.

Στη λογι­κή της «ατο­μι­κής ευθύ­νης» κινή­θη­κε και ο δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης Κ. Ζέρ­βας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «η έξαρ­ση του κορο­νοϊ­ού στη πόλη μας έχει να κάνει με μια ανε­με­λιά, μια αδι­καιο­λό­γη­τη ανεμελιά».

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο