Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυκλοφορεί ο “Πανσυνταξιουχικός Αγώνας” Φ.483 _Μάρτης 2023

Γρά­φει ο \\ Αστέ­ρης Αλα­μπής _Μίδας

Με πλού­σια όπως πάντα ύλη κυκλο­φο­ρεί το τελευ­ταίο φύλ­λο της εφη­με­ρί­δας “Παν­συ­ντα­ξιου­χι­κός Αγώνας”

  • Ο αγώ­νας δεν σταματάει
    • Το έγκλη­μα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί
    • Όλων των νεκρών θα γίνου­με φωνή!
  • Της… σύντα­ξης _ Τιμω­ρεί­στε τους
  • ΕΓΚΛΗΜΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ- ΕΤΑΙΡΙΕΣ _ΕΙΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
    • Τρα­γω­δία- σύγκρου­ση τραί­νων στα Τέμπη
    • Δεν το χωρά­ει ανθρώ­που νους. Μια ακό­μα απί­στευ­τη τρα­γω­δία έζη­σε και ζει ο λαός μας. Πόσες τέτοιες τρα­γω­δί­ες μετρά­με στα τελευ­ταία χρό­νια. Κι άρα­γε πόσες ακό­μα θα μετρή­σου­με στο μέλ­λον. Για­τί όταν ακού­με τους αστούς πολι­τι­κούς να υπό­σχο­νται «ποτέ ξανά»- αφού πρώ­τα έχουν αμο­λή­σει το «ότι περ­νά­ει από το χέρι μας», δηλα­δή τίπο­τα. Για­τί όταν ο ένας έχει βγά­λει ήδη το πόρι­σμα πως «οφεί­λε­ται, σε ανθρώ­πι­νό λάθος». Για­τί όταν ο άλλος μας λέει- για δεύ­τε­ρη ή τρί­τη φορά- «δεν είναι τώρα η ώρα να μιλή­σου­με για ευθύ­νες, θα τα πού­με μετά».
    • Τότε δυστυ­χώς βεβαιω­νό­μα­στε ότι θα ξανα­ζή­σου­με τέτοια γεγο­νό­τα. Που μπο­ρεί να μην συμ­βούν πάλι στο σιδη­ρο­δρο­μι­κό, δίκτυο, αφού η κυβέρ­νη­ση τρο­μο­κρα­τη­μέ­νη από την λαϊ­κή οργή και αγα­νά­κτη­ση έσπευ­σε να βάλει στις προ­τε­ραιό­τη­τες τη λήψη μέτρων για την ασφά­λειά του.
    • Που και αυτό είναι αμφι­σβη­τού­με­νο, αφού υπο­σχέ­σεις τέτοιου είδους έχουν δοθεί πολ­λές φορές, αλλά δεν έχουν υλο­ποι­η­θεί: Έρχο­νται και εκλο­γές, που μπο­ρεί, να αλλά­ξουν μεν το πολι­τι­κό- κυβερ­νη­τι­κό σκη­νι­κό, αλλά δεν θα αλλά­ξουν την κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή. Που λέει πως τα κέρ­δη δεν πρέ­πει να πει­ρα­χτούν, ακό­μα και ! με τέτοιους κιν­δύ­νους να ελλο­χεύ­ουν. Θα συμ­βεί όμως κάπου αλλού. Ένα δεύ­τε­ρο Μάτι. Μια τρί­τη Εύβοια ή Ηλεία. Μια δεύ­τε­ρη ή τρί­τη Μάν­δρα ή Καρδίτσα.
    • Άλλω­στε το παρελ­θόν αυτό απο­δεί­χνει. «Ποτέ ξανά» μετά τις πυρ­κα­γιές, που συνο­δευό­ταν από το «αφού θα καούν που θα καούν, ας τα δώσου­με για επεν­δύ­σεις». «Ποτέ ξανά» μετά τις πλημ­μύ­ρες στη Μάντρα, που επα­να­λή­φθη­κε μετά τις πλημ­μύ­ρες στην Καρ­δί­τσα, στη Νότια Εύβοια. «Ποτέ ξανά» μετά το Μάτι, που ξανα­λέ­γε­ται μετά τα Τέμπη. «Ποτέ ξανά» κατα­στρο­φές και θύμα­τα- μετά τους σει­σμούς στην Αττι­κή, αλλά ήρθαν αυτοί στη Λέσβο.
    • Αυτές οι δύο λέξεις μαζί όμως, αυτό το σύν­θη­μα θα γίνει πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, όταν θα το βάλει στη συνεί­δη­σή του, στο στό­μα του, στα χέρια του, στους στό­χους του, στη δρά­ση του, στην πάλη του το εργα­τι­κό, το μαθη­τι­κό και φοι­τη­τι­κό, το λαϊ­κό κίνη­μα. Όταν αυτά θα απο­φα­σί­σουν πως δεν θα επι­τρέ­ψουν ποτέ ξανά να επα­να­λη­φθούν τα Τέμπη, το Μάτι, η Ηλεία. Όταν θα βάλουν στό­χο να απα­γο­ρεύ­σουν να απο­φα­σί­ζουν για τη ζωή τους- στην κυριο­λε­ξία- οι σφουγ­γο­κω­λά­ριοι των κεφα­λαιο­κρα­τών, οι πολι­τι­κοί- τσι­ρά­κια των αφε­ντι­κών, τα αφε­ντι­κά τα ίδια.
    • (…)
    • Ο λαός θα βγά­λει- το έχει ήδη κάνει- το δικό του πόρι­σμα, από τη δική του εξε­τα­στι­κή επι­τρο­πή, έχει προσ­διο­ρί­σει τον ένο­χο, έχει απο­δώ­σει τις ευθύ­νες. Και θα επι­βά­λει τη δική του ετυμηγορία-.απόφαση- τιμω­ρία στους ενό­χους, που λέει:

ΕΙΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΔΙΑΠΡΑΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ. ΣΤΑ ΣΤΗΘΗ ΣΑΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΤΑΜΠΕΛΑ “ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ”.
ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΣΑΣ, ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.

Αστικά κόμματα_
Διπολισμός — Πολιτικές συνευρέσεις

Από ’δω το φέρ­νουν- από κει το φέρ­νουν τα κόμ­μα­τα του διπο­λι­σμού προ­ε­τοι­μά­ζουν το έδα­φος για τις συνερ­γα­σί­ες τους πριν ή μετά τις εκλο­γές, δεν έχει σημα­σία. Κι αυτές έχουν πολ­λά σενά­ρια. Κύρια στα πλαί­σια της κεντρο­α­ρι­στε­ράς και της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, ανά­με­σα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ομά­δες του, ΜεΡΑ25 και όποιους άλλους πρό­θυ­μους προ­κύ­ψουν (πχ ΛΑΕ).
Από το κάδρο δεν λεί­πει και το σενά­ριο του «μεγά­λου συνα­σπι­σμού» ανά­με­σα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φρο­ντί­ζουν με δηλώ­σεις τους να σκια­γρα­φούν πρω­το­κλα­σά­τα στε­λέ­χη των δύο κομ­μά­των, ανε­ξάρ­τη­τα από «διορ­θώ­σεις», «ανα­σκευ­ές» δηλώ­σε­ων κλπ.
Κατ’ αρχήν έχει δηλω­θεί επί­ση­μα πως «μια ΝΔ χωρίς τον Μητσο­τά­κη» είναι η καλή εναλ­λα­κτι­κή για τέτοιο κυβερ­νη­τι­κό σχη­μα­τι­σμό. Δεύ­τε­ρο η προ­σπά­θεια του ΣΥΡΙΖΑ (δηλώ­σεις Τσί­πρα) ότι ο Μητσο­τά­κης άγε­ται και φέρε­ται από τους ακρο­δε­ξιούς, που ντρο­πιά­ζουν τον γνή­σιο φιλε­λευ­θε­ρι­σμό της ΝΔ. Τρί­το ο… θαυ­μα­σμός του Τσί­πρα για τον πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γό Κ. Καραμανλή.

Και καπά­κι ο Ευάγ­γε­λος Απο­στο­λά­κης, πρώ­ην υπουρ­γός Άμυ­νας της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, δεξί χέρι του Τσί­πρα, που σε συνέ­ντευ­ξη στην ΕΡΤ, απα­ντώ­ντας στο ερώ­τη­μα «κυβέρ­νη­ση συνερ­γα­σί­ας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα μπο­ρού­σα­τε να δεί­τε;», τόνι­σε πως: «Εγώ δεν μπο­ρώ να απο­κλεί­σω τίπο­τα στην πολι­τι­κή. Θεω­ρώ ότι όλα είναι θέμα θεω­ρή­σε­ως, συζή­τη­σης. Οι προ­σω­πι­κές αντι­πα­ρα­θέ­σεις σε αυτές τις περι­πτώ­σεις που είναι πολύ σοβα­ρά τα θέμα­τα, πάνε στην άκρη και αυτό που πρέ­πει να προ­κύ­πτει είναι ποιο είναι το καλό του τόπου. Αν το καλό του τόπου λέει ότι αυτό πρέ­πει να γίνει και οι πολι­τι­κοί αρχη­γοί το απο­φα­σί­σουν και το συμ­φω­νή­σουν, για­τί όχι να μη γίνει; Δεν υπάρ­χει τίπο­τα που δεν γίνε­ται. Θεω­ρώ ότι τα πάντα είναι πιθανά».

Και βέβαια δεν λεί­πουν οι προ­τά­σεις, ανοι­χτές προ­σκλή­σεις ειδι­κά από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ ή ομά­δες και στε­λέ­χη του με άμε­σο ή έμμε­σο τρό­πο. Ο Τσί­πρας συνα­ντή­θη­κε με τον ΓΑΠ, ενώ σε συνέ­ντευ­ξή του σε εφη­με­ρί­δα επαί­νε­σε και δικαιο­λό­γη­σε τον… Γιώργο!!!

🇵🇸  Παλαιστίνη:
Το διαχρονικό έγκλημα που συνεχίζεται

Δεν μπο­ρού­με να μην ανα­φερ­θού­με στο δρά­μα, που ζει δεκα­ε­τί­ες ο Παλαι­στι­νια­κός λαός, αφού περι­κυ­κλω­μέ­νος από εχθρούς και πρώ­ην φίλους έχει αφε­θεί στην κυριο­λε­ξία στο έλε­ος των δολο­φό­νων, που έχουν την εξου­σία στο κρά­τος του Ισρα­ήλ. Ένα κρά­τος, που έχει μετα­τρέ­ψει στα εδά­φη της Παλαι­στί­νης σε στρα­τό­πε­δα- φυλα­κές ναζι­στι­κού τύπου, υπο­χρε­ώ­νο­ντας έναν ολό­κλη­ρο λαό να ζει στις άθλιες συν­θή­κες, που αυτό επι­βά­λει, με τις ευλο­γί­ες και την ανοι­χτή ενθάρ­ρυν­ση της «διε­θνούς κοι­νό­τη­τας» στην οποία συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται και η χώρα μας, δηλα­δή οι κυβερ­νή­σεις μας.

Και το κρά­τος αυτό του Ισρα­ήλ, ανά­λο­γα με τις στο­χεύ­σεις του, θα απο­φα­σί­ζει από ποιο στρα­τό­πε­δο κρά­τη­σης- φυλα­κής θα προ­έρ­χο­νται τα επό­με­να θύμα­τά του, που θα τα δολο­φο­νή­σει- όχι πια με κρε­μα­τό­ρια, φούρ­νους, δηλη­τη­ριώ­δη αέρια και άλλες ναζι­στι­κές μεθό­δους, αλλά με παρό­μοιες, σφαί­ρες, βόμ­βες, τανκς, που είναι το ίδιο. Που θα τα φυλα­κί­σει και θα τα βασα­νί­ζει σε ακό­μα πιο φρι­χτές φυλα­κές- κολα­στή­ρια χωρίς καμία δικαιο­λο­γία, μόνο επει­δή είναι Παλαιστίνιοι.
(…)

Απέ­να­ντι στο διαρ­κές αυτό έγκλη­μα σε βάρος του σκλη­ρά δοκι­μα­ζό­με­νου παλαι­στι­νια­κού λαού, που η «διε­θνής κοι­νό­τη­τα» δεν του ανα­γνω­ρί­ζει το δικαί­ω­μα να έχει πατρί­δα- στην υπο­στή­ρι­ξη αυτού του εγκλή­μα­τος συμ­με­τέ­χουν ενερ­γά και όλες οι ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις- υπάρ­χει και εκφρά­ζε­ται μόνο η συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών της περιο­χής μας ειδικά
(…)info Ατέχνως

Πανσυνταξιουχικός Αγώνας _Φλεβάρης 2023

  • Ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση ‑έρχε­ται η σει­ρά του νερού
  • Σιδη­ρό­δρο­μοι: μια απο­κα­λυ­πτι­κή έρευνα
    • Δια­βά­σα­με την Έκθε­ση από την έρευ­να που διε­νήρ­γη­σε η ευρω­παϊ­κή ΜΙΙR, βασι­σμέ­νη σε πλή­ρως έγκυ­ρες και αξιό­πι­στες πλη­ρο­φο­ρί­ες του Οργα­νι­σμού Σιδη­ρο­δρό­μων της ΕΕ (ΕΒΑ) και της Ελλη­νι­κής Ρυθ­μι­στι­κής Αρχής Σιδη­ρο­δρό­μων (RΑs)
    • Τα στοι­χεία λένε πως η Ελλά­δα ήταν 1η σε θανά­τους (137) και 2η σε τραυ­μα­τί­ες (97) από σιδη­ρο­δρο­μι­κά ατυ­χή­μα­τα. Τα βασι­κά αίτια 
      • (α) οι μετα­νά­στες, που δεν κατα­λα­βαί­νουν τα σήμα­τα και βαδί­ζουν στις γραμ­μές (σσ. sic!!).
      • H έκθε­ση όμως επι­ση­μαί­νει πως αυτό απο­τε­λεί μια «υπε­ρα­πλου­στευ­μέ­νη ερμη­νεία του υπό εξέ­τα­ση θέμα­τος», αφού η Ελλά­δα κατεί­χε εξί­σου υψη­λή θέση σε θανά­τους 2η και αργό­τε­ρα 1η και σε επο­χές, που οι μετα­να­στευ­τι­κές ροές ήταν χαμη­λές (πχ 2012).
      • (β) ο τερά­στιος αριθ­μός (1.263) των ισό­πε­δων δια­σταυ­ρώ­σε­ων σε αστι­κές και επαρ­χια­κές περιο­χές, όπου κατα­γρά­φο­νται οι περισ­σό­τε­ροι θάνα­τοι. Κάτοι­κοι, δήμοι και αγρό­τες φτιά­χνουν αυθαί­ρε­τες, πρό­χει­ρες επι­κίν­δυ­νες ισό­πε­δες δια­βά­σεις για να περ­νούν πεζοί, αυτο­κί­νη­τα και αγρο­τι­κά μηχα­νή­μα­τα. Η έκθε­ση τονί­ζει όμως πως «είναι απα­ρά­δε­κτο που δεν έγι­νε καμία προ­σπά­θεια να αντι­κα ταστα­θούν αυτές οι δια­βά­σεις από μια υπε­ρυ­ψω­μέ­νη, ασφα­λή διά­βα­ση πεζών, μιας και πολ­λοί πεζοί έχουν χάσει τη ζωή τους (2η η Ελλά­δα σε θανά­τους από τέτοια αιτία)»
    • Ποιος έχει την ευθύ­νη για το «απα­ρά­δε­κτο» της κατά­στα­σης; Μα οι κυβερ­νή­σεις ή οι περι­φέ­ρειες ή οι δήμοι ή ο ΟΣΕ. Δηλα­δή το κρά­τος. Πχ η κυβέρ­νη­ση επι­μέ­νει να κατα­σκευά­σει ισό­πε­δη γραμ­μή διέ­λευ­σης τρέ­νων μέσα στον αστι­κό ιστό της Πάτρας, αρνού­με­νη την υπο­γειο­ποί­η­ση, όπως ζητούν ο δήμος και οι κάτοι­κοι της πόλης. Ποιος θα φταί­ει αν αρχί­σουν να σκο­τώ­νο­νται κάτοι­κοι από διερ­χό­με­να τρένα; 
      • (γ) εκτρο­χια­σμοί (τρί­τη συχνή αιτία). Αυτοί οφεί­λο­νται στην «κακή κατά­στα­ση των υπο­δο­μών και της κακής δια­χεί­ρι­σης της κυκλο­φο­ρί­ας» και κυρί­ως στην «μη ολο­κλή­ρω­ση βασι­κών έργων υπο­δο­μής, όπως το σύστη­μα τηλε­διοί­κη­σης και σημα­το­δό­τη­σης, που επι­δει­νώ­νουν την κατά­στα­ση»!! Ενώ τονί­ζε­ται πως «η ΤrainΟ­se πρέ­πει να βάλει τέλος στο φαι­νό­με­νο των αμα­ξο­στοι­χιών, που υπερ­βαί­νουν τα όρια ταχύτητας».
      • Φαι­νό­με­νο που ασφα­λώς δεν οφεί­λε­ται στην ραλι­τζί­δι­κη τάση των μηχα­νο­δη­γών, αλλα ότι­ςε­ντο­λές τηςΤrainOse και σήμε­ρα της HellenicTrain για λόγους… αντα­γω­νι­σμού (προς ποιον άραγε;).
      • (δ) τέλος κατα­γρά­φο­νται και δύο τελευ­ταί­οι, αλλά ίσως σπου­δαιό­τε­ροι παρά­γο­ντες πρό­κλη­σης ατυχημάτων. 
        • 1) οι σοβα­ρές ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και
          2) ότι «επει­δή μηχα­νή­μα­τα χαλά­νε, κομ­μά­τια εξο­πλι­σμού χάνο­νται, οι άνθρω­ποι, ιδιαί­τε­ρα οι οδη­γοί ανα­γκά­ζο­νται συχνά να εργά­ζο­νται πάρα πολ­λές ημέ­ρες το μήνα και πολύ περισ­σό­τε­ρες ώρες από ότι ορί­ζει η εργα­τι­κή νομο­θε­σία», κάτι που «ουσια­στι­κά αυξά­νει την πιθα­νό­τη­τα ανθρώ­πι­νου λάθους»!!!

«Τι χρεί­αν έχω­μεν άλλων μαρ­τύ­ρων» για το ποιοι ευθύ­νο­νται κι έχουν το κρί­μα στο λαι­μό τους για την τρα­γω­δία στα Τέμπη;

Τα στοι­χεία αυτά αφο­ρούν τη συγκε­κρι­μέ­νη περί­ο­δο 2012–2018. Δηλα­δή όλοι οι κυβερ­νώ­ντες ήξε­ραν την άθλια κατά­στα­ση. Και δεν έκα­ναν τίπο­τα. Ούτε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ούτε οι Νεο­δη­μο­κρά­τες. Το μόνο που έκα­ναν με συνέ­πεια ήταν η διά­λυ­ση και το ξεπού­λη­μα του ΟΣΕ.
Εκεί πήραν άρι­στα. Στα ζητή­μα­τα της ασφά­λειας των εργα­ζο­μέ­νων- επι­βα­τών- και απλών πολι­τών πήραν μηδέν.

Ο λαός λοιπόν δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να τους βαθμολογήσει και με τη δική του μηδενική πολιτική εκτίμηση. Όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές αλλά γενικότερα και κύρια με την μεγαλύτερη και μαζικότερη αγωνιστική δράση του.

Επι­λέ­γου­με δύο επί­και­ρα σημειώματα

Διχασμός υπάρχει, είναι ταξικός

Είπε όμως ο πρω­θυ­πουρ­γός στα υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο και το εξής: «Θα επι­μεί­νω όμως ότι όσο σημα­ντι­κό είναι να δώσου­με χώρο στη θλί­ψη και την οργή, άλλο τόσο δεν πρέ­πει να επι­τρέ­ψου­με αυτή να γίνει σπί­θα ενός νέου διχα­σμού, για­τί είναι και αυτός μία όψη ενός νομί­σμα­τος που η χώρα έχει πλη­ρώ­σει πολύ ακριβό».

Κι έτσι έδει­ξε τον φόβο του- και του συστή­μα­τος- μήπως αυτή η οργή και αγα­νά­κτη­ση απο­κτή­σουν πιο στα­θε­ρά, οργα­νω­μέ­να, μαζι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά αντί­δρα­σης των εργα­ζο­μέ­νων, της νεο­λαί­ας, του λαού στις αντι­λαϊ­κές, εγκλη­μα­τι­κές πολι­τι­κές των «όλοι, φταί­με και ας το ομο­λο­γή­σου­με με θάρρος».

Μήπως αυτή η δρά­ση ξεκα­θα­ρί­ζει συνε­χώς περισ­σό­τε­ρο, πως ο διχα­σμός αυτός υπάρ­χει, είναι δεδο­μέ­νος, είναι ταξι­κός και δεν εξα­φα­νί­ζε­ται, όσο κι αν το προ­σπα­θούν όλοι οι «όλοι φταίμε».
Φοβού­νται μήπως η εργα­τι­κή τάξη και ο λαός απο­φα­σί­σουν να διευ­ρύ­νουν αυτόν τον ταξι­κό διχα­σμό και υπο­χρε­ώ­σουν την αστι­κή τάξη, το κεφά­λαιο να τον πλη­ρώ­σει μόνο αυτή με την ανα­τρο­πή της εξου­σί­ας της.

Φοβού­νται μήπως η εργα­τι­κή τάξη και η νεο­λαία απο­φα­σί­σουν να αντι­κα­τα­στή­σουν την πλα­στή «εθνι­κή» ενό­τη­τα με την εργα­τι­κή- λαϊ­κή συμ­μα­χία και ενότητα.

Για­τί μέχρι σήμε­ρα ο λαός, οι εργα­ζό­με­νοι έχουν πλη­ρώ­σει πάρα μα πάρα πολύ ακρι­βά- με τελευ­ταία από­δει­ξη το έγκλη­μα στα Τέμπη- την «εθνι­κή» αστι­κή ενό­τη­τα, έχουν πλη­ρώ­σει το ότι ο ταξι­κός διχα­σμός δεν έχει ακό­μη φτά­σει στα συγκρου­σια­κό επί­πε­δα και όρια, που θα οδη­γή­σουν στην ανα­τρο­πή της αστι­κής τάξης, στην εγκα­θί­δρυ­ση της εργα­τι­κής- λαϊ­κής εξουσίας.

Ε λοιπόν δεν θα τον γλιτώσουν τον «νέο διχασμό». Έρχεται. Με βήμα ταχύ!!

Της… σύνταξης \ Τιμωρείστε τους

Για τα εγκλή­μα­τα που δια­χρο­νι­κά δια­πράτ­τουν σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων, του λαού και των παι­διών μας. Για τις δολο­φο­νι­κές πολι­τι­κές τους, που προ­κα­λούν τέτοια εγκλή­μα­τα. Όπως η σύγκρου­ση των τρέ­νων στα Τέμπη. Που σκόρ­πι­σε την οδύ­νη και τον πόνο σε όλο το λαό μας.

  • Τιμω­ρεί­στε τους για τα εγγό­νια των συνα­δέλ­φων μας που χάθη­καν στα Τέμπη. Για τα εγγό­νια μας. Ολω­νών μας.
  • Τιμω­ρεί­στε τους για τα εξί­σου τρα­γι­κά εγκλή­μα­τα στο Μάτι, στην Εύβοια, στο Τατόι και στην Πάρ­νη­θα, στην Ηλεία, στη Μάντρα, στην Καρ­δί­τσα. Για τα εκα­το­ντά­δες θύμα­τά τους, που ακό­μα τα θρηνούμε.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που κατα­στρέ­φουν συνει­δη­τά τη φύση της πατρί­δας μας, για να την παρα­δώ­σουν για εκμε­τάλ­λευ­ση στα αρπα­κτι­κά των επεν­δυ­τών της «πρά­σι­νης» ανάπτυξης.
  • Τιμω­ρεί­στε τους για τους εκα­το­ντά­δες νεκρούς εργα­ζό­με­νους στα λιμά­νια, στα ντε­λί­βε­ρι, στην απο­κο­μι­δή σκου­πι­διών, στις οικο­δο­μές, στη ΛΑΡΚΟ.
  • Τιμω­ρεί­στε τους, για τους δεκά­δες χιλιά­δες νεκρούς της παν­δη­μί­ας, που δεν στα­μα­τά­ει να σκο­τώ­νει, επει­δή αυτοί αδιαφορούν.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που διέ­λυ­σαν το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, «γκρε­μί­ζουν» τα δημό­σια νοσο­κο­μεία, εξο­ντώ­νουν το προ­σω­πι­κό τους. Για τους χιλιά­δες άρρω­στους που δεν μπο­ρούν να βρουν κρε­βά­τια και θερα­πεί­ες σ’ αυτά. Για τα χιλιά­δες παι­διά που περι­μέ­νουν για χρό­νια χει­ρουρ­γείο στα παι­δια­τρι­κά νοσο­κο­μεία. Για τα εκα­το­ντά­δες παι­διά με όγκους που οι οικο­γέ­νειες τους θα βρε­θούν όμη­ροι της κας εφο­πλι­στού, στην οποία θα παρα­δο­θούν, τα ογκο­λο­γι­κά τμή­μα­τα των Νοσο­κο­μεί­ων. Παί­δων «Αγία Σοφία» και «Αγλα­ΐα Κυριακού».
  • Τιμω­ρεί­στε τους για την ακρί­βεια πού θερί­ζει τους μισθούς και τις συντά­ξεις μας,
  • Για το πανά­κρι­βο ρεύ­μα, για το ξεσπί­τω­μα εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων οικο­γε­νειών, που θα χάσουν τα σπί­τια τους από τα funds.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που μοι­ρά­ζουν στο λαό τις άθλιες ελε­η­μο­σύ­νες των διά­φο­ρων pass, ενώ ταΐ­ζουν τα μονο­πώ­λια με δισεκατομμύρια.
  • Τιμω­ρεί­στε τους για­τί τιμω­ρούν τους εργα­ζό­με­νους, το λαό, τη νεο­λαία, που αντι­στέ­κο­νται, στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή τους και στα αφε­ντι­κά τους.
  • Χτυ­πώ­ντας με ΜΑΤ, δακρυ­γό­να, βόμ­βες, αντλί­ες νερού, ακό­μα και δίνο­ντας το ελεύ­θε­ρο στους αστυ­νο­μι­κούς να εκτε­λούν παι­διά πισώπλατα
  • Τιμω­ρεί­στε τους που ξεπού­λη­σαν και ξεπου­λούν στους καπι­τα­λι­στές, ξένους και ντό­πιους, τις τηλε­πι­κοι­νω­νί­ες, την ηλε­κτρι­κή ενέρ­γεια, την ύδρευ­ση, τα λιμά­νια, τα αερο­δρό­μια, τα ναυ­πη­γεία, τους σιδη­ρο­δρό­μους, τους δρό­μους, τα δάση, τις παρα­λί­ες, το Ελλη­νι­κό, τη ΛΑΡΚΟ, τα βου­νά, τα Μου­σεία, όλη τη χώρα για 99 χρόνια.
  • Τιμω­ρεί­στε τους για τα τρία και τέσ­σε­ρα και πέντε μνη­μό­νια, που ψήφι­σαν όλοι μαζί και εφαρ­μό­ζουν όλοι μαζί, τσα­κί­ζο­ντας τις ζωές μας.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που μετέ­τρε­ψαν τη χώρα μας σε μια αμε­ρι­κά­νι­κη επαρ­χία, σε μια ΝΑΤΟι­κή βάση όπου, όχι απλά «ασκού­νται βρί­ζο­ντας ξένοι φαντά­ροι» από όλες τις γύρω χώρες του δολο­φο­νι­κού ιμπε­ρια­λι­στι­κού συμπλέγ­μα­τος, αλλά σπέρ­νουν παντού εξο­πλι­σμούς, που στρέ­φο­νται κατά των γει­το­νι­κών λαών και του δικού μας.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που έμπλε­ξαν τη χώρα και το λαό μας στον δολο­φο­νι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, αλλά και σε όλους τους πολέ­μους των τελευ­ταί­ων 30 χρό­νων, που εξα­πέ­λυ­σαν οι ιμπεριαλιστές.
  • Τιμω­ρεί­στε τους για την κυνι­κό­τη­τα, τη χυδαιό­τη­τα με τις οποί­ες αντι­με­τω­πί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους και το λαό. Την αισχρή κοροϊ­δία που κατά­μου­τρα μας πετά­νε, θεω­ρώ­ντας μας ηλί­θιους, ανά­ξιους να τους κρίνουμε.
  • Τιμω­ρεί­στε τους που έχουν το θρά­σος να έρχο­νται τώρα πριν τις εκλο­γές να ζητή­σουν την ψήφο μας, σαν αντα­μοι­βή τους για τα όσα άθλια έργα τους περι­γρά­φο­νται παρα­πά­νω. Που εκτι­μούν πως το μόνο που αξί­ζου­με να μας… παρα­χω­ρούν είναι το «δικαί­ω­μα» της μιας ψήφου στα τέσ­σε­ρα χρό­νια και τίπο­τα άλλο. Που απαι­τούν μετά να το βου­λώ­νου­με και να υπο­μέ­νου­με τα εγκλή­μα­τά τους αγόγ­γυ­στα, αδια­μαρ­τύ­ρη­τα, με σκυμ­μέ­νο κεφάλι.

Τους ξέρουμε καλά όλους πια. Τους μάθαμε, τους καταλάβαμε.

Τα αστι­κά Κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου. Τα μεγά­λα, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα μικρά που προ­ήλ­θαν είτε από τη φασι­στι­κή και ακρο­δε­ξιά πλευ­ρά, είτε από την «αρι­στε­ρή, δημο­κρα­τι­κή, προ­ο­δευ­τι­κή» και λοι­πή σούπα.

  • Τιμωρείστε τους λοιπόν. Με την άρνηση της απόδοσης της ψήφου σας σ’ αυτούς, αλλά κύρια με την ενεργά συμμετοχή σας στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ταυτόχρονα με εκείνη την εκλογική επιλογή, που να αντανακλά το θυμό, την οργή, το μίσος γι αυτούς που μας δολοφονούν. Να ταυτίζεται και να ενισχύει την πάλη που αναπτύσσουμε νια την διεκδίκηση των λύσεων στα λαϊκά προβλήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας.

Ονο­ρέ ντε Μπαλ­ζάκ: Γρα­πτά πάνω στο μυθι­στό­ρη­μα – Οι καλλιτέχνες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο