Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΙΟΥΛΙΟΣ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

“ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΕΙΔΩΛΑ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ”

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ART-EST

17 ΙΟΥΛΙΟΥ-14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

prosklisiΤο Σάβ­βα­το 17 Ιου­λί­ου 2021, ώρα 9:00 μ.μ. θα αρχί­σει την θερι­νή λει­τουρ­γία της η Σύγ­χρο­νη Πινα­κο­θή­κη VILLA ΡΟΔΟΠΗ με έκθε­ση ζωγρα­φι­κής και γλυ­πτι­κής του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του. Τίτλος της έκθε­σης “Εγκάρ­σια Είδω­λα και Όψεις”.

Πρό­κει­ται για ζωγρα­φι­κές συν­θέ­σεις και γλυ­πτι­κές κατα­σκευ­ές του καλ­λι­τέ­χνη με επί­κε­ντρο την ανθρώ­πι­νη μορφή.

Τα έργα φιλο­τε­χνή­θη­καν στην Αθή­να και το Παρί­σι την τελευ­ταία πεντα­ε­τία και εκφρά­ζουν με αδρό­τη­τα, απλό­τη­τα και συμ­βο­λι­κή διά­στα­ση ψυχο­γρα­φι­κές κατα­στά­σεις βιω­μέ­νες από τον δημιουρ­γό τους. Οι ζωγρα­φι­κές μορ­φές δια­γρά­φο­νται σε αφη­ρη­μέ­να φόντα με παστό­ζο λάδι και παχύ­ρευ­στη μελά­νη, ενώ οι γλυ­πτι­κές συν­θέ­σεις πλά­θο­νται με ποι­κί­λα υλι­κά και ευρη­μα­τι­κούς συν­δυα­σμούς ή παρα­μέ­νουν ready made-έτοι­μες φόρ­μες και αξιο­ποιού­νται ανά­λο­γα στον χώρο.

Παράλ­λη­λα με την έκδο­ση του νέου βιβλί­ου, ανα­δρο­μι­κού ποι­η­τι­κού ανθο­λο­γί­ου του Κώστα Ευαγ­γε­λά­του με τίτλο “Εγκάρ­σια Ρήμα­τα” από τις εκδό­σεις ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ, Αθή­να 2021, η εικα­στι­κή έκθε­ση επι­χει­ρεί την αισθη­τι­κή και οπτι­κή ανθο­λό­γη­ση της εκφρα­στι­κής του κατά­θε­σης με είδω­λα της μνή­μης, της φαντα­σί­ας και ρεα­λι­στι­κές όψεις της ζωής και της πολυ­μορ­φι­κής τέχνης του.

Η έκθε­ση θα διαρ­κέ­σει μέχρι τις 14 Αυγού­στου 2021.

Η είσο­δος είναι ελεύ­θε­ρη, με τήρη­ση όλων των μέτρων προ­στα­σί­ας στις συγκε­ντρώ­σεις για την παν­δη­μία του κορονοιού.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
VILLA RODOPI ART COLLECTION
COSTAS EVANGELATOS ART-EST
Ι.ΜΕΣΟΛΩΡΑ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28100
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
(τηλέ­φω­να προ­συ­νεν­νό­η­σης: 2671028501, 6944621286)

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΜΟ ΜΗΝΑ!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο