Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπελλα Ευρώπης: Μεγάλες νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ήττες για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Δύο νίκες και δύο ήττες ήταν ο απο­λο­γι­σμός της Ελλά­δας στην τρί­τη αγω­νι­στι­κή των ευρω­παϊ­κών διορ­γα­νώ­σε­ων. Ολυ­μπια­κός και ΠΑΟΚ πέτυ­χαν μεγά­λες νίκες, σε αντί­θε­ση με ΑΕΚ και Πανα­θη­ναϊ­κό που δεν κατά­φε­ραν να απο­σπά­σουν κάποιους βαθμούς.

«Γονάτισε» τη Γουέστ Χαμ ο Ολυμπιακός

Την καλύ­τε­ρη εφε­τι­νή του εμφά­νι­ση έκα­νε ο Ολυ­μπια­κός επι­κρα­τώ­ντας στο «Γ. Καραϊ­σκά­κης» με 2–1 της κατό­χου του Conference League κι εκπρο­σώ­που της κορυ­φαί­ας Λίγκας του κόσμου, της Γου­έστ Χαμ από την Premier League. Ταυ­τό­χρο­να, σημεί­ω­σε την πρώ­τη ευρω­παϊ­κή νίκη σε φάση ομί­λων ύστε­ρα από 9 αγώ­νες και συγκε­κρι­μέ­να μετά το «τρί­πο­ντο» στις 25 Νοεμ­βρί­ου 2021 επί της Φενέρ­μπα­χτσε (1–0).

Οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» έκα­ναν συγκλο­νι­στι­κή εμφά­νι­ση με κατά­θε­ση ψυχής απέ­να­ντι στην ως από­ψε πρω­το­πό­ρο του Α΄ ομί­λου στο Europa League, που έχει πια συγκά­τοι­κο την Φράι­μπουργκ, η οποία νίκη­σε με 3–1 την Μπά­τσκα Τόπο­λα στη Σερ­βία. Να σημειω­θεί ότι αν η πει­ραϊ­κή ομά­δα είχε κρα­τή­σει τη νίκη απέ­να­ντι στους Σέρ­βους και δεν ισο­φα­ρι­ζό­ταν, ενώ προη­γή­θη­κε 2–0, θα υπήρ­χε τρι­πλή ισο­βαθ­μία στην πρώ­τη θέση!

«Πλήρωσε» τα λάθη της στο «Βελοντρόμ» η ΑΕΚ

Την πρώ­τη της ήττα στον 2ο όμι­λο του Europa League γνώ­ρι­σε η ΑΕΚ, που έχα­σε 3–1 από τη Μαρ­σέιγ στο «Βελο­ντρόμ». Ο Βιτί­νια (27΄), ο Χαρίτ (60΄πεν.) και ο Βερε­τού (69΄πεν.) πέτυ­χαν τα γκολ των γηπε­δού­χων, ενώ είχε ισο­φα­ρί­σει στο 53΄ ο Πινέ­δα για την Ένω­ση, που αγω­νί­στη­κε με παί­κτη λιγό­τε­ρο στο τελευ­ταίο ημί­ω­ρο λόγω απο­βο­λής του Στάνκοβιτς.

Έτσι, η γαλ­λι­κή ομά­δα ανέ­βη­κε στην πρώ­τη θέση του ομί­λου με 5 βαθ­μούς σε 3 ματς, ενώ ακο­λου­θούν η ΑΕΚ και η Μπράι­τον με 4 και ο Άγιαξ με 2 βαθμούς.

«Πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό η Ρεν

Δύο «παγω­μέ­να» γκολ της Ρεν στις εκκι­νή­σεις των δύο ημι­χρό­νων (7’ Γκουι­ρί, 49’ Καλι­μου­ε­ντό), έφε­ραν σε θέση ισχύ­ος τη γαλ­λι­κή ομά­δα απέ­να­ντι στον Πανα­θη­ναϊ­κό και της χάρι­σαν τη νίκη με 2–1 στην 3η αγω­νι­στι­κή των ομί­λων του Europa League. Μία νίκη που έφε­ρε τους Γάλ­λους στην κορυ­φή πλέ­ον του 6ου ομί­λου, με τον Πανα­θη­ναϊ­κό να ανα­ζη­τά πλέ­ον υπερ­βά­σεις στα επό­με­να τρία ματς για να «χτυ­πή­σει» την πρω­τιά. Το εύστο­χο πέναλ­τι του Ιωαν­νί­δη στο 60’ έβα­λε ξανά τους «πρά­σι­νους» στο ματς, όμως παρά την ασφυ­κτι­κή πίε­ση που άσκη­σε ο Πανα­θη­ναϊ­κός δεν βρή­κε γκολ ισο­φά­ρι­σης και γνώ­ρι­σε την πρώ­τη ήττα του στον όμιλο.

Επική ανατροπή για τον ΠΑΟΚ

Με πέναλ­τι του Στέ­φαν Σβαμπ στο έκτο λεπτό των καθυ­στε­ρή­σε­ων, ο ΠΑΟΚ ολο­κλή­ρω­σε μια εντυ­πω­σια­κή ανα­τρο­πή, κερ­δί­ζο­ντας με 3–2 την Αμπερ­ντίν στο «Πιτό­ντρι», στο πλαί­σιο της 3ης αγω­νι­στι­κής για τον 7ο όμι­λο του UEFA Europa Conference League, κάνο­ντας το 3x3.

Οι Σκο­τσέ­ζοι προη­γή­θη­καν με 2–0, με τους Μπό­γιαν Μιόφ­σκι (50’) και Ντά­ντε Πολ­βά­ρα (58’), αλλά οι «ασπρό­μαυ­ροι» έφε­ραν το ματς στα ίσια με τους Κίριλ Ντε­σπό­ντοφ (73’) και Αντε­λί­νο Βιεϊ­ρί­νια (84’). Ο Σβαμπ, με πέναλ­τι στο φινά­λε της ανα­μέ­τρη­σης, δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό σκορ, βοη­θώ­ντας τον Ραζ­βάν Λου­τσέ­σκου να γιορ­τά­σει με νίκη μία ιστο­ρι­κή βρα­διά — ο Ρου­μά­νος έγι­νε ο προ­πο­νη­τής με τους περισ­σό­τε­ρους αγώ­νες στην ιστο­ρία του ΠΑΟΚ, φτά­νο­ντας τους 213, ξεπερ­νώ­ντας τον Άγγε­λο Αναστασιάδη.

Οι βαθμολογίες

Europa League – 1ος Όμιλος

  1. Γου­έστ Χαμ 6
  2. Φράι­μπουργκ 6
  3. Ολυ­μπια­κός 4
  4. Μπά­τσκα Τόπο­λα 1

Europa League – 2ος Όμιλος

  1. Μαρ­σέιγ 5
  2. ΑΕΚ 4
  3. Μπράι­τον 4
  4. Άγιαξ 2

Europa League – 6ος Όμιλος

  1. Ρεν 6
  2. Πανα­θη­ναϊ­κός 4
  3. Βιγια­ρε­άλ 3
  4. Μακά­μπι Χάι­φα 1

Europa Conference League – 7ος Όμιλος

  1. ΠΑΟΚ 9
  2. Άιντραχτ Φραν­κφούρ­της 6
  3. Αμπερ­ντίν 1
  4. Ελσίν­κι 1
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο