Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κ. Μητσοτάκης: Κροκοδείλια δάκρυα για τις πλημμύρες

Το αστι­κό επι­τε­λι­κό κρά­τος να βου­λιά­ζει κάτω από τα νερά και τις λάσπες στη Θεσ­σα­λία αντί­κρι­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης που επι­σκέ­φθη­κε νωρί­τε­ρα Καρ­δί­τσαΤρί­κα­λα και Βόλο, μοι­ρά­ζο­ντας ανού­σιες υποσχέσεις.

«Θα κάνου­με ό,τι χρειά­ζε­ται. Θα κινη­το­ποι­ή­σω και ό,τι ευρω­παϊ­κό πόρο υπάρ­χει για να μπο­ρέ­σου­με να έχου­με πρό­σθε­τη στή­ρι­ξη, για να καλύ­ψου­με πρώ­τα απ’ όλα τις ανά­γκες σε απο­ζη­μιώ­σεις των νοι­κο­κυ­ριών. Θα ξεκι­νή­σουν άμε­σα οι κατα­γρα­φές των ζημιών — οικο­σκευ­ές και απο­ζη­μί­ω­ση των σπι­τιών που έχουν κατα­στρα­φεί», είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός, χωρίς να ξεστο­μί­σει λέξη για τις τερά­στιες ευθύ­νες του κρά­τους, όλων των κυβερ­νή­σε­ων και των περι­φε­ρεια­κών αρχών που κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση έχουν αφή­σει την περιο­χή και τον λαό της ανο­χύ­ρω­το από τα φυσι­κά φαι­νό­με­να, μη πραγ­μα­το­ποιώ­ντας τα υπε­ρα­να­γκαία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, ούτε καν καθα­ρί­ζο­ντας ρέμα­τα και φρεάτια!

Όσο για τις «άμε­σες απο­ζη­μιώ­σεις» πρό­κει­ται περί εμπαιγ­μού, καθώς ακό­μα δεν έχουν απο­ζη­μιω­θεί όλοι οι πλη­γέ­ντες από τις κατα­στρο­φές του 2020!

«Θέλω να ξέρε­τε ότι θα κάνου­με ό,τι είναι ανθρω­πί­νως δυνα­τό. Κατα­λα­βαί­νω και τον θυμό και την οργή. Εγώ δεν κρύ­φτη­κα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκο­λα. Θα βάλου­με πλά­τη, θα στη­ρί­ξου­με την Αυτο­διοί­κη­ση», είπε ο Κ. Μητσο­τά­κης, κατα­φεύ­γο­ντας σε κρο­κο­δεί­λια δάκρυα και προ­σπα­θώ­ντας να δια­σκε­δά­σει την αγα­νά­κτη­ση­των κατοί­κων. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό της κυβερ­νη­τι­κής υπο­κρι­σί­ας είναι ότι οι εργα­ζό­με­νοι και κάτοι­κοι της Λάρι­σας που συγκε­ντρώ­θη­καν να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν ήρθαν απέ­να­ντι από δυνά­μεις των ΜΑΤ… Έτσι …«κατα­λα­βαί­νει τον θυμό και την οργή» η κυβέρνηση.

Φυσι­κά δεν παρέ­λει­ψε να επα­να­λά­βει το χιλιο­παιγ­μέ­νο έργο των ακραί­ων φαι­νο­μέ­νων, για να δικαιο­λο­γή­σει για άλλη μια φορά την επι­λε­κτι­κή γύμνια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού να προ­στα­τέ­ψει τον λαό.

«Όταν πέφτουν 600, 700, 800 τόνοι νερό στο στρέμ­μα, το νερό αυτό κάπου θα πάει, δεν θα εξα­φα­νι­στεί. Το τι θα έπρε­πε να είχε γίνει, τι έγι­νε, το τι μπο­ρεί να γίνει καλύ­τε­ρα, θα το συζη­τή­σου­με σε δεύ­τε­ρο χρό­νο», είπε προ­κλη­τι­κά επα­να­φέ­ρο­ντας και την άλλη… αγα­πη­μέ­νη δικαιο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης ότι «δεν είναι ώρα ακό­μα για ευθύνες»…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο