Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λέσβου: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την πρόσκρουση βάρκας στα βράχια

Για ένα ακό­μα ναυά­γιο με δύο νεκρούς και έναν αγνο­ού­με­νο το βρά­δυ της περα­σμέ­νης Δευ­τέ­ρας 29 προς 30 Ιανουα­ρί­ου ενη­μέ­ρω­σε αργά χθες το βρά­δυ το Λιμε­νι­κό Σώμα.

Οι ξερι­ζω­μέ­νοι εντο­πί­στη­καν χθες το βρά­δυ στην περιο­χή του Παληού στο Μαντα­μά­δο Λέσβου από σκά­φος της FRONTEX, το οποίο βρι­σκό­ταν σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη περι­πο­λία, και ενη­με­ρώ­θη­κε για την ύπαρ­ξη λέμ­βου με ικα­νό αριθ­μό επι­βαι­νό­ντων στην περιο­χή, παρά τους θυελ­λώ­δεις βοριά­δες που έπνε­αν στην περιοχή.

Σύμ­φω­να με το λιμε­νι­κό σώμα, “η λέμ­βος έφτα­σε στην ακτή με τους επι­βαί­νο­ντες να δια­φεύ­γουν σε ορει­νή περιο­χή, ενώ λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών δεν κατέ­στη δυνα­τή η προ­σέγ­γι­ση από βοη­θη­τι­κό σκά­φος της δύνα­μης FRONTEX.

Αμέ­σως, ενη­με­ρώ­θη­κε η Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Λέσβου και τις πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα, εντο­πί­στη­καν συνο­λι­κά πενή­ντα επτά (57) αλλο­δα­ποί στην ορει­νή περιο­χή Παληού Λέσβου καθώς και δύο (02) σοροί πλη­σί­ον της ακτής από στε­λέ­χη της ΕΛ.ΑΣ”.

Οι ξερι­ζω­μέ­νοι μετα­φέρ­θη­καν σε χώρο καρα­ντί­νας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ», ενώ οι δύο σοροί μετα­φέρ­θη­καν στην Ιατρο­δι­κα­στι­κή Υπη­ρε­σία του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Μυτι­λή­νης για τη διε­νέρ­γεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμ­φω­να με ένα δια­σω­θέ­ντα, ένας εκ των επι­βαι­νό­ντων έπε­σε στη θάλασ­σα όταν η λέμ­βος προ­σέ­κρου­σε στην βρα­χώ­δη ακτή και έκτο­τε αγνοείται.

Προ­α­νά­κρι­ση διε­νερ­γεί­ται από το Κεντρι­κό Λιμε­ναρ­χείο Μυτι­λή­νης ενώ οι έρευ­νες συνεχίζονται.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο