Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μπόνους» υπόσχεται στους ντελιβεράδες εταιρεία διανομής για να δουλεύουν μέσα στο χιονιά!

«Καλη­σπέ­ρα συνερ­γά­τες, Για σήμε­ρα Τρί­τη 30/1, στο διά­στη­μα 17:15 — 00:00, θα ενερ­γο­ποι­η­θεί bonus 10€ για κάθε 10 παρα­δό­σεις με όριο τις 30 παρα­δό­σεις. Καλές δια­νο­μές». Αυτό ανα­φέ­ρε­ται στο μήνυ­μα που έστει­λε η εται­ρία Wolt προς τους «συνερ­γά­τες», καταγ­γέλ­λει το Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού και Ξενο­δο­χεί­ων Ν. Αττι­κής. Οπως σημειώ­νει στην ανα­κοί­νω­σή του το Συν­δι­κά­το, «και ενώ οι θερ­μο­κρα­σί­ες στην Αττι­κή είναι πάρα πολύ χαμη­λές και η κατα­πό­νη­ση των εργα­ζο­μέ­νων δια­νο­μέ­ων πολύ μεγά­λη ειδι­κά τις βρα­δυ­νές ώρες η εται­ρία WOLT πατώ­ντας πάνω στο νομι­κό κενό της μη ύπαρ­ξης συγκε­κρι­μέ­νης νομο­θε­τι­κής ρύθ­μι­σης που να αντι­με­τω­πί­ζει το σοβα­ρό ζήτη­μα της δια­νο­μής με μηχα­νά­κι σε συν­θή­κες παγε­τού, προ­χώ­ρη­σε στο παρα­πά­νω ντρο­πια­στι­κό αλλά και επι­κίν­δυ­νο μήνυ­μα προς τους “συνερ­γά­τες” της».

Η WOLT δηλα­δή, επι­ση­μαί­νει το Κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το, «αξιο­λο­γεί με ένα ευρώ παρα­πά­νω στην παραγ­γε­λία την ζωή των δια­νο­μέ­ων και επι­διώ­κει με το “καρό­το” την μεγα­λύ­τε­ρη έντα­ση στην δια­νο­μή, βάζο­ντας σε άμε­σο κίν­δυ­νο τους συνα­δέλ­φους, οι οποί­οι καλού­νται να οδη­γούν μέσα σε συν­θή­κες χιονιά.

Πριν σακα­τευ­τούν ακό­μα περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι δια­νο­μείς, απαι­τού­με από το Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας και τους εργο­δό­τες να πάρουν άμε­σα μέτρα μπρο­στά στις ακραί­ες και­ρι­κές συνθήκες».

Το Συν­δι­κά­το απαιτεί:

–Άμε­σα, με νέα οδη­γία αντί­στοι­χη της προη­γού­με­νης, το Υπουρ­γείο να απα­γο­ρεύ­σει στους εργο­δό­τες να απα­σχο­λή­σουν δια­νο­μείς με μηχα­νά­κι σε συν­θή­κες παγε­τού, χωρίς απώ­λεια του ημε­ρο­μί­σθιου ή αντι­κα­τά­στα­ση ημε­ρών τακτι­κής αδείας.

–Άμε­σα να διε­νερ­γη­θούν έλεγ­χοι με ευθύ­νη του Υπουρ­γεί­ου και του ΣΕΠΕ, σχε­τι­κά με την τήρη­ση των απα­ραί­τη­των μέτρων Υγεί­ας και ασφάλειας.

–Έντα­ξη των δια­νο­μέ­ων, στα ΒΑΕ με επί­δο­μα ανθυ­γιει­νής εργασίας

–Δια­σφά­λι­ση όλων των απα­ραί­τη­των μέτρων ατο­μι­κής προστασίας»,

Το Συν­δι­κά­το καλεί όλους τους ντε­λι­βε­ρά­δες της WOLT σε σύσκε­ψη με αφορ­μή τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα που αφο­ρούν το εισό­δη­μα, τις συν­θή­κες εργα­σί­ας και την ασφά­λι­ση για την οργά­νω­ση του αγώ­να την Τρί­τη 6/2/2024 στις 18:00, Γλάδ­στω­νος 3 Ομόνοια.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο